Rejseinformation

Hotellerne
Rumænien har ganske mange hoteller, typisk opført i 1970’erne og 1980’erne. Forholdene i landet har medført, at mange hoteller trænger til en modernisering – det samme gælder i øvrigt mange andre bygninger i Rumænien. Nye tider er på vej, så moderniseringerneskrider stille og roligt frem. Samtidig ændres personalets forståelse for service langsomt fra: ”det, vi ikke når i dag, når vi nok i morgen” til det niveau, vi kender i Danmark. Vores hoteller er delvist privatiserede og er derfor indstillet på at give en god og stabil service. Det har ændret sig meget siden 2007, hvor Rumænien blev medlem af EU. Hotellerne i Republik Moldova, Serbien og i særdeleshed Ukraine er efter forholdene utrolig dyre, men vi kæmper en kamp for at holde priserne nede, og det er til dels lykkedes indtil nu. Alle vores hoteller er 3- eller 4-stjernede hoteller med gode forhold. Ved overnatning på bondegårde/pensioner er der samme standard som på hotel, alle værelser er med eget bad og toilet, men beliggenheden gør dem mere attraktive og charmerende. Det er her man kommer til at mærkeden rumænske gæstfrihed, samtidig giver hvert sted os også muligheden for at få en kulinarisk oplevelse.

Dagture/oplevelsesture
Dagture/oplevelsesture bestilles og betales separat i Rumænien. Turene fremgår af det dagsprogram man kan rekvirere. Man får det også tilsendt sammen med rejsebeviset, og man kan så frit vælge, hvilke ture man ønsker at deltage i. Der er arrangeret oplevelsesture,hvor det ofte føles, som om tiden bliver spolet ca. 75 år tilbage! Vi prøver den traditionelle, rumænske mad og den rumænske blommebrændevin tuica – der er en stærk oplevelse i sig selv – samt lokale vine. Vi færdes i uspolerede bjerge med landsbyer, hvor vi møder den rumænske befolkning og en ufattelig gæstfrihed. Vi indtager normalt frokost hos private. Turene udgår fra hotellet eller bondegården/pensionen, hvor vi bor, og vi er tilbage igen sidst på dagen.

Prisen på vores dagture/oplevelsesture
Prisen på alle vores dagture ligger på 20 – 80 EUR pr. person pr. tur. Alle turene er inklusiv frokost m/drikkevarer. Turene kan betales i EUR (eller DKK), helst i små sedler.

Du læste rigtigt – det er meget billigt! Kom og få én på opleveren!

Frokost indtages næsten altid hos private familier. Deter både en oplevelse og en god, direkte måde at hjælpe rumænerne på. Man kunne kalde det en slags ”hjælp til selvhjælp”. Vi vil ikke love mere, end vi kan holde, men vi er næsten sikre på, at du får rigtig mange uventede oplevelser. Der er ikke så mange turister endnu i Rumænien. Men de turister, der kommer, besøger nor malt kun de få kendte attraktioner. – Så derfor opstår der ofte sjove og impulsive episoder på vores ture, idet vi kommer i egne, hvor man ikke så tit møder turister. Turismen er desværre faldende, det er charterselskaberne der udebliver. Problemet er, at hotelpriserne er for høje i forhold til standarden – specielt ved Sortehavet. Vi har dog formået at holde vores priser nede, i det vi forhandler direkte med hotellerne, og fordi vi har lave driftsudgifter. Det samme gælder i de lande, vi stikker næsen ind i: Republik Moldova, Ukraine og Serbien.

Se omtalen af de enkelte ture her i kataloget. Du er altidvelkommen til at bede om et udførligt dag-til-dag-program på netop den tur, du er interesseret i. Vores rejser byder på oplevelser til den nysgerrige rejsende.