Påsketur til Rumænien

8-dages tur – 9. april 2022

Nu kan du komme på påsketur til Rumænien med JS Rejser. Nok Danmarks mest erfarende indenfor rejser til Rumænien. Oplev det smukke glasværksted, fårehyrder, porolissum-citadellet i Moigrad, hestevogne i den ungarske landsby Sancraiu – og ja, vi kører selvfølgelig med. Jow Jow!

JS rejser har nu arrangeret rejser til Rumænien i 25 år og er dermed nok dem i Danmark, der kender Rumænien bedst. J.S. har arbejdet med Rumænien siden 1985. Carmen har arbejdet med danske turister i 20 år og siden 2010 overtaget JS Rejser. Sammen har de gjort JS Rejser til noget unikt i rejsebranchen. Det er ejeren selv, der er med som rejseleder.

Vi gør meget for at støtte private familier. Så vi besøger og spiser hos dem så ofte, det er muligt.

På vores ture vil du opleve Rumæniens helt specielle kultur, vinsmagning, formidable natur, charmeren- de landsbyer, som vi skal mange år tilbage for at finde i Danmark.

Mød op i Billund lufthavn i god tid. Vi har ingen indflydelse på flyafgange og heller ikke på vægten af jeres bagage. Husk størrelsen på håndbagage og vægten på bagage er fastsat af flyselskabet. I må med- bringe 1 stk. håndbagage (maks. 10 kg) og størrelser på maks. 40 x 30 x 20 cm som rygsæk eller 55 x 40 x 23 cm som lille kuffert – og man må ikke have flydende væsker i håndbagagen, samt 1 stk. kuffert (maks. 20 kg) ved check-in. I flyver med Wizz Air. Flyvetiden fra Billund til Cluj Napoca er ca. 2 timer. Vi gør op- mærksom på, at der er servering i flyet mod betaling. På jeres billet, som I vil få fra os minimum 7 dage før afrejsen, vil der også være angivet jeres plads i flyet.

NB! Flyselskabet har ret til at ændre afgangsdato og -tidspunkt, derfor kan det være fornuftigt at be- stille en rejse, hvor I har mulighed for at rejse en dag før/senere end planlagt. Dette er generelt i hele Europa, og det er ikke noget, vi har indflydelser på. Vi vil annoncere i god tid. Alle ændringer i pro- grammet bliver sendt til jer via e-mail eller brev.

Rejseplan for påsketur til Rumænien

Lørdag 9. april. Så starter vi vores påsketur til Rumænien. I får flybilletten sendt pr e-mail eller brev senest 7 dage før afgang. Du/I skal møde op i lufthavnen i Billund kl. 06:30. Fly afg. fra Billund kl. 09:00, er i Cluj Napoca kl. 12:00 – rumænsk tid. Carmen, jeres rejseleder er i lufthavnen og tager godt imod jer så i alle kan få den dejligste påsketur til Rumænien.

Alle får bagagen i bussen, og vi kører til den dejlige by – Sibiu, en drømmetur igennem et specielt land- skab, vekslende mellem store vidder, hvor man kan se hyrderne gå med deres får, og små landsbyer, hvor man i forhold til Danmark er sat mange år tilbage. Undervejs bliver der serveret en lille sandwich med en vand eller øl til. Vi stopper i byen, Turda hvor vi ser en rigtig flot og speciel saltmine.

Sibiu er i år kendt som Europæisk Gastronomisk Region Center, d.v.s. der vil blive mange gastronomiske arrangementer i løbet af året. Så mon ikke vi kommer til at opleve lidt af det på vores tur? Sibiu er nok den by i Europa, der har formået at få mest ud af at være EU’s kultur- hovedstad. Det var den i 2007. Men i stedet for at glemme alt om kulturen derefter valgte man at fortsætte med at være kulturby. Og i dag er byen et af de steder i verden, hvor man har flest klassiske koncerter, kunstudstillinger, filmfestivaler og lignende. Det er ret svært ikke at løbe ind i en eller anden livekoncert, hvis man bruger en dags tid på at spadsere rundt i det historiske bycentrum i Sibiu.

Her bor vi på hotel – ca. 20 minutters gang fra bymidten.

Søndag 10. april. 09:00 til 09:45. – Er der kontortid på et anvist sted på hotellet.
Afg. Kl. 10:00.
Vi starter dagen med en dejlig gåtur igennem bymidten og ser den flotte middelalderby Sibiu. Derefter kører vi til foden af det højeste bjerg i Rumænien, hvor vi får serveret frokost i dejlige omgivelser. Efter frokosten kører vi til byen Fagaras og oplever en af de flotteste saksertyske borge, som for nylig er blevet flot renoveret. Denne borg har ry for, at den aldrig er blevet erobret. Her er der også et flot museum, hvor der er udstillet personlige ting fra kongehuset i Rumænien.

Det bliver spændende at opleve!

Mandag 11. april. Afg. kl. 09:00. Vi besøger først et glasværksted, hvor kunstneren efterhånden er kendt ud over landets grænser. Derefter kører vi igennem små hyggelige landsbyer, mest beboet af fårehyrdefamilier, hvor vi får serveret frokost hos en af dem. Det bliver en hyggelig og anderledes frokost. Vi kommer igennem nogle små landsbyer, hvor tiden er gået i stå for længe siden, og hvor der er ikke kommer ret mange turister. Så det bliver interessant. Vi kører tilbage til vores hotel, og om aftenen kører vi til middag med lidt underholdning hos en familie, som vi kender, og som bor i nærheden af byen.

Påsketur til Rumænien byder på en lækker frokost blandt fårehyrder

Tirsdag 12. april Afg. Kl. 10:00. Vi kører videre på vores færd, til den største by i Transsylvanien – Cluj Napoca. Undervejs besøger vi et smukt nonnekloster og derefter er der frokost hos nogle af vore venner, en privat familie, hvor man oplever en fantastisk gæstfrihed.

Onsdag 13. april. Afg. Kl. 09:00. Vi kører til en lille ungarsk landsby, Sancraiu, hvor vi prøver at køre en lille tur med hestevogn igennem landsbyen og opleve den flotte natur og beundre de smukke huse og de flittige ungarere. Vi besøger byens kirke, og derefter er der frokost hos en dejlige familie, vi efterhånden har kendt i mange år. Derefter kører vi op i bjergene til en inddæmmet sø, hvor vi får mulighed for at gå en lille tur i den flotte natur og nyde en god kop eftermiddagskaffe med udsigt til søen. Så bliver det ikke mere hyggeligt at være på påsketur i Rumænien.

Torsdag 14. april. Afg. kl. 09:00. Vi kører til Moigrad, hvor vi ser de bedst bevarede ruiner af en gammel romersk by i Dacia – navnet for det tidlige Rumænien. Porolissum-citadellet er et fantastisk sted at se og lære historie. Når du kommer ind i komplekset, kan du gå på en romersk vej, der fører hele vejen til Rom. Det er en interessant følelse. Selv om det meste af det er rekonstrueret, kan du stadig se de oprindelige fundamenter af de bygninger, der var her for 2000 år siden. Det er bestemt værd at se! Området har en lang tradition for vinmarker og vin, og de evolutionære tendenser i klimaet, sammen med de fremskridt, der er gjort inden for vindyrkning, gør fremtiden for dette vindyrkningsområde meget lovende. Derfor besøger vi en lille vingård med ca. 30 ha vinmarker, hvor vi får en dejlig vinsmagning og frokost.

Glæd jer, det bliver hyggeligt!

Fredag 15. april. Fri hele dagen, til at udforske byen Cluj Napoca. Her er der mulighed for selv at gå en tur i den dejlige moderne by, nyde en af de mange hyggelige terrasser ude i byen med en kop kaffe, slappe af, m.m. Om aftenen mødes vi til en dejlig gallamiddag.

Lørdag 16. april. I dag er der afgang til Denmark, flyafgang kl. 07:00, ankomst i Billund kl. 08:25.

Så er vi i Danmark fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra denne påsketur til Rumænien, et land som måtte så meget igennem. Et land, der historisk har været udsat for mange krige, et land, hvor rumænerne næsten aldrig selv har haft lov til at have deres egen mening. Nu skal rumænerne selv til at vise, om de kan leve op til EU-normerne. I vil komme til at se, at mange steder lever man stadig, som vi gjorde for 50 – 100 år siden, specielt i landsbyerne. I kommer til et land, der blev kendt (berygtet) for dårlige børnehjem, børn der levede på gaden, sigøjnere, m.m. Det var også forfærdeligt, MEN, det bliver der mere og mere styr på – og vi som følger jer på turen, er sandsynligvis dem i Danmark, der kender landet Rumænien bedst og har været særdeles aktive med at hjælpe landet.

Vi vil ikke love mere end vi kan holde, mange ting sker tit på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landet fungerer perfekt endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri, helt unikt i Europa, se noget af Europas flotteste natur, et charmerende land man lader sig gribe af – der bliver meget at tale om på vejen hjem. Det er meget svært at forklare, hvor spændende det er at besøge lokale familier, spise frokost hos dem, høre om deres liv, men også se med egne øjne, hvordan forholdene er i sådan et land – atmosfære kan man ikke beskrive.

OBS! De frokoster eller ekstraudgifter der er, når vi flytter os fra det ene hotel til det andet, er inkluderet i rejseprisen. Resten er dagture, som man kan købe sig til i vores kontortid.

Vi er klar til at byde jer igen

velkommen i Rumænien.

HUSK! Det er ejeren selv, der er guide på turene. På alle vores ture er følgende inkluderet i prisen:

  • 4-stjernet bus
  • Fly tur/retur fra Billund
  • Hotel med 1⁄2pension
  • Frokost på rundturene, når vi skifter hotel
  • Danstalende guide
  • Alle afgifter

Pris per person i Dobbeltværelse Kr. 6.495,00

Tillæg for enkeltværelse Kr. 995,00

Dagturene koster mellem 30 – 60 €.

Køber man alle dagturene, koster de ca. 260€ inkl. frokost m/drikkevarer til.
Kan også betales i DKK.

En rejse du aldrig glemmer, her får du noget for pengene. Selv dine lommepenge rækker utrolig langt!

Her kommer du som gæst,

men rejser som ven!