Moigrad, Transsylvanien, Karpaterne

11-dages tur – d. 11 juni 2022

JS. rejser har nu arrangeret rejser til Rumænien i 25 år og er dermed nok dem i Danmark, der kender Rumænien bedst. J.S. har arbejdet med Rumænien siden 1985. Carmen har arbejdet med danske turister i 20 år og siden 2010 overtaget JS Rejser. Sammen har de gjort JS Rejser til noget unikt i rejsebranchen. Det er ejeren selv, der er med som rejseleder.

Vi gør meget for at støtte private familier. Så vi besøger og spiser hos dem så ofte, det er muligt.
På vores ture vil du opleve Rumæniens helt specielle kultur, vinsmagning, formidable natur, charmerende landsbyer, som vi skal mange år tilbage for at finde i Danmark.

Mød op i Billund lufthavn i god tid. Vi har ingen indflydelse på flyafgange og heller ikke på vægten af jeres bagage. Husk størrelsen på håndbagage og vægten på bagage er fastsat af flyselskabet. I må medbringe 1 stk. håndbagage (maks. 10 kg) og størrelser på maks. 40 x 30 x 20 cm som rygsæk eller 55 x 40 x 23 cm som lille kuffert – og man må ikke have flydende væsker i håndbagagen, samt 1 stk. kuffert (maks. 20 kg) ved check-in. I flyver med Wizz Air. Flyvetiden fra Billund til Cluj Napoca er ca. 2 timer. Vi gør opmærksom på, at der er servering i flyet mod betaling. På jeres billet, som I vil få fra os minimum 7 dage før afrejsen, vil der også være angivet jeres plads i flyet.

NB! Flyselskabet har ret til at ændre afgangsdato og -tidspunkt, derfor kan det være fornuftigt at bestille en rejse, hvor I har mulighed for at rejse en dag før/senere end planlagt. Dette er generelt i hele Europa, og det er ikke noget, vi har indflydelser på. Vi vil annoncere i god tid. Alle ændringer i programmet bliver sendt til jer via e-mail eller brev.

Rejseplan for Moigrad, Transsylvanien, Karpaterne

Lørdag 11. juni. I får flybilletten sendt pr e-mail eller brev senest 7 dage før afgang. Du/I skal møde op i lufthavnen i Billund kl. 07:00. Fly afg. fra Billund kl. 09:45, er i Cluj Napoca kl. 13:05 – rumænsk tid.
Carmen, jeres rejseleder er i lufthavnen og tager godt imod jer.

Efter vi har fået vores bagage i bussen, kører vi til et privat museum uden for byen, hvor familien lægger
stor vægt på bevaring af gamle traditioner. Der bliver vist frem de forskellige ting som er på museum,
krydret med folkeviser. Derefter er familien vært ved frokost. Det bliver en hyggelig eftermiddag. Senere, kører vi til vores hotel, hvor vi bliver indlogeret og aftensmad på hotellets restaurant.

Søndag 12. juni. Afg. Kl. 09:00. Kirken og den ortodokse religion fylder meget i de fleste rumæneres liv. Det fortæller vi om denne dag. Vi kører mod syd, en drømmetur igennem et specielt landskab, vekslende mellem store vidder, hvor man kan se hyrderne gå med deres får, og små landsbyer, hvor man i forhold
til Danmark er sat mange år tilbage.

Vi besøger nu nonneklostret ”REMETS” Det er også i det område, vores humanitære forening ombygger huse m. m. for fattige familier. Vi kører til frokost hos nogle af vore venner, en privat familie, hvor man oplever en fantastisk gæstfrihed.

Mandag 13. juni. Afg. kl. 09:00. Vi kører til Moigrad, hvor vi ser de bedst bevarede ruiner af en gammel romersk by i Dacia -navnet for det tidlige Rumænien. Porolissum-citadellet er et fantastisk sted at se og lære historie. Når du kommer ind i komplekset, kan du gå på en romersk vej, der fører hele vejen til Rom. Det er en interessant følelse. Selv om det meste af det er rekonstrueret, kan du stadig se de oprindelige fundamenter af de bygninger, der var her for 2000 år siden.

Det er bestemt værd at se!

Området har en lang tradition for vinmarker og vin, og de evolutionære tendenser i klimaet, sammen
med de fremskridt, der er gjort inden for vindyrkning, gør fremtiden for dette vindyrkningsområde meget lovende. Derfor besøger vi en lille vingård med ca. 30 ha vinmarker, hvor vi får en dejlig vinsmagning og frokost.

Glæd jer, det bliver hyggeligt!

Vi glæder os til at hilse på jer.

Tirsdag 14. juni. Afg. Kl. 09:00. Vi forlader Transsylvanien, kører over Øst Karpaterne til vi kommer til byen Gura Humorului. Undervejs holder vi ved en familier og spiser frokost samt opleve deres museum med folkedragter. Turen er fantastisk flot, vi kører igennem små charmerende landsbyer oppe i bjergene. Det bliver en hyggelig tur!

Onsdag 15. juni. Afg. Kl. 10:00. EN KULTURDAG. Vi skal besøge de vigtigste og mest berømte klostre i området. Vi kører først til klostret Voronet, et meget smukt kloster, her skal vi se nogle af de mest overvældende af vægmalerierne, – de første fresker er helt tilbage fra 1547. Du vi se mange bibelske personligheder, Det er bare helt utrolig flot!

Derefter besøger vi en dejligt gæstfrie familie, som har inviteret os at spise frokost hos sig. Familien har
igennem mange år haft tradition for at male påskeæg, så det kommer vi også til at opleve.
Vi kører videre til klostret Moldovita, hvor ca. 40 nonner lever i en dejligt og rologt omgivelser. Her er der
igen virkeligt et studium af de flotte fresker.

Fyldt med viden, kører vi til en lille landsby, Marginea, som er kendt for sit værksted, hvor man laver sort keramik. Vi får muligheden til at se hvordan kunsterne laver diverse brugskunst og selvfølgeligt skal vi
omkring deres butik.

Carmen oversætter hvad munken fortæller om klosteret.

En dejlig dag, fyldt med masse af oplevelser!

Torsdag 16. juni. Afg. Kl. 10:00. I dag kører vi på landet, i en lille landsby, hvor en af vores venner, Camelia, prøver at reetablerer de gamle traditioner i området. Vi besøger landsbyen smed og et lille værksted hvor man laver skin veste. Derefter er Camelia’s familie vært med frokost. Alle i familien er med til at give os en fantastisk oplevelse som vi vil aldrig glem.

Unik landsby med utroligt gæstfri befolkning

Fredag 17. juni. Afg. Kl. 09:30. Vi sætter kurs mod Transsylvanien igen, til den ungarske mindretalsby, Miercurea Ciuc. Turen dertil er en oplevelse i sig selv, vi kører igennem Østkarpaterne, som er nogle af de smukkeste i landet. Undervejs ser vi et af de rigeste munkeklostre i landet, og derefter er der frokost hos en fantastisk familie, vi har kendt i mange år. De glæder sig helt vildt til at få os på besøg igen. Turen forsætter igennem den smukke natur, med bjerge, skove og store søer. Flot tur!

Hen på eftermiddagen er vi på vores hotel i Miercurea Ciuc. Det ligger centralt i byen.

Lørdag 18. juni. Afg. Kl. 10:00. Vi ser først en ungarsk kirke, som har en stor betydning for
det ungarske mindretal i Transsylvanien. Derefter er der frokost i nærheden, og vi kører tilbage til bymidten, hvor vi får mulighed for at gå en tur i den lille ungarske by.

Folkedans og lækker Rumænsk mad

Søndag 19. juni. Afg. kl. 09:00. Indersiden af Karpaterkæden er godt krydret med saltminer. Derfor er
der planlagt et dejligt besøg ved Praid Saltminen, som er en af de miner, som stadig er i brug. De producerer salt både til kommercielt brug, men også til alternativ kurbehandling. Minen er stor, vi skal køre et stykke ind i minen med bus. Efter det interessante besøg i minen, skal vi til frokost på en god ungarsk restaurant i nærheden. På vej hjem holder vi i den lille ungarske landsby, Corund, hvor næsten alle i landsbyen producerer ungarsk brugskunst og keramik.

Det bliver en dejlig oplevelse!

Mandag 20. juni. Afg. kl. 09:00. I dag siger vi farvel til det ungarske område og kører til Cluj Napoca. Undervejs kommer vi igennem det saksertyske område. Vi stopper og besøger en saksetysk kirkeborg og får frokost hos en dejlig familie i nærheden. Hen på eftermiddag er vi på vores hotel i Cluj Napoca.

Tirsdag 21. juni. Afg. Kl. 10:30, kører vi til lufthavnen, fly til Billund kl. 13:10. Ank. i Billund kl. 14:35.

Så er vi i Danmark fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra Rumænien, et land som måtte så meget
igennem. Et land, der historisk har været udsat for mange krige, et land, hvor rumænerne næsten aldrig selv har haft lov til at have deres egen mening. Nu skal rumænerne selv til at vise om de kan leve
op til EU-normerne. I vil komme til at se, at mange steder lever de stadig, som vi gjorde for 50 – 100 år
siden, specielt i landsbyerne. I kommer til et land, der blev kendt (berygtet) for dårlige børnehjem,
børn der levede på gaden, sigøjnere, m.m. Det var også forfærdeligt, MEN, det bliver der mere og mere
styr på, – og vi som følger jer på turen, er sandsynligvis dem i Danmark, der kender landet Rumænien
bedst og har været særdeles aktive med at hjælpe landet.

Vi vil ikke love mere end vi kan holde, mange ting sker tit på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landet
fungerer perfekt, endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri,
helt unikt i Europa, se noget af Europas flotteste natur, et charmerende land man lader sig gribe af –
der bliver meget at tale om på vejen hjem.

Det er meget svært at forklare, hvor spændende det er at besøge lokale familier, spise frokost hos
dem, høre om deres liv, men også se med egne øjne, hvordan forholdene er i sådan et land – atmosfære kan man ikke beskrive.

OBS! De frokoster eller ekstraudgifter der er, når vi flytter os fra det ene hotel til det andet, er inkluderet i rejseprisen. Resten er dagture, som man kan købe sig til i vores kontortid.

Vi er klar til at byde jer velkommen i Rumænien. HUSK! Det er ejeren selv, der er guide på turene.

HUSK! Det er ejeren selv, der er guide på turene.

På alle vores ture er følgende inkluderet i prisen:

  • 4-stjernet bus
  • Fly tur/retur fra Billund
  • Hotel med 1⁄2pension
  • Frokost på rundturene, når vi skifter hotel
  • Dansk talende guide
  • Alle afgifter

Pris per person i Dobbeltværelse Kr. 8.995,00 Tillæg for enkeltværelse Kr. 1.495,00

Dagturene koster mellem 50 – 90 €.

Køber man alle dagturene, koster de ca. 400 € inkl. frokost m/drikkevarer til.

Kan også betales i DKK.

En rejse du aldrig glemmer, her får du noget for pengene. Selv dine lommepenge rækker utrolig langt!

Her kommer du som gæst,

men rejser som ven!