Efterårstur til Rumænien

9-dages tur – 15. oktober 2022

JS Rejser arrangerer nu i en efterårstur til Rumænien som du aldrig vil glemme. Du få hele 9 dage hvor du oplever de skønne landskaber, gamle kirker, ruiner. Du møder det lokale folk og spiser det lækreste frokoster i deres selskab.

JS rejser har nu arrangeret rejser til Rumænien i 25 år og er dermed nok dem i Danmark, der kender Rumænien bedst. J.S. har arbejdet med Rumænien siden 1985. Carmen har arbejdet med danske turister i 20 år og siden 2010 overtaget JS Rejser. Sammen har de gjort JS Rejser til noget unikt i rejsebranchen. Det er ejeren selv, der er med som rejseleder.

Vi gør meget for at støtte private familier. Så vi besøger og spiser hos dem så ofte, det er muligt.

På vores ture vil du opleve Rumæniens helt specielle kultur, vinsmagning, formidable natur, charmeren- de landsbyer, som vi skal mange år tilbage for at finde i Danmark.

Mød op i Billund lufthavn i god tid. Vi har ingen indflydelse på flyafgange og heller ikke på vægten af jeres bagage. Husk størrelsen på håndbagage og vægten på bagage er fastsat af flyselskabet. I må med- bringe 1 stk. håndbagage (maks. 10 kg) og størrelser på maks. 40 x 30 x 20 cm som rygsæk eller 55 x 40 x 23 cm som lille kuffert – og man må ikke have flydende væsker i håndbagagen, samt 1 stk. kuffert (maks. 20 kg) ved check-in. I flyver med Wizz Air. Flyvetiden fra Billund til Iasi er ca. 2 timer. Vi gør opmærksom på, at der er servering i flyet mod betaling. På jeres billet, som I vil få fra os minimum 7 dage før afrejsen, vil der også være angivet jeres plads i flyet.

NB! Flyselskabet har ret til at ændre afgangsdato og -tidspunkt, derfor kan det være fornuftigt at bestille en rejse, hvor I har mulighed for at rejse en dag før/senere end planlagt. Dette er generelt i hele Europa, og det er ikke noget, vi har indflydelser på. Vi vil annoncere i god tid. Alle ændringer i programmet bliver sendt til jer via e-mail eller brev.

Rejseplan for efterårstur til Rumænien

Lørdag 15 oktober. Så skal vi på efterårstur til Rumænien. I får flybilletten sendt pr e-mail eller brev senest 7 dage før afgang. Du/I skal møde op i lufthavnen i Billund kl. 06:30. Fly afg. fra Billund kl. 08:30, er i Iasi kl. 11:55 – rumænsk tid. Carmen, jeres rejseleder er i lufthavnen og tager godt imod jer.

Efter at vi har fået vores bagage i bussen, kører vi til byen Gura Humorului – i området Bukovina. Undervejs er der planlagt frokost. Turen er fantastisk flot, vi kører igennem små charmerende landsbyer oppe i bjergene.

Søndag 16. oktober. 09:00 til 09:45 – er der kontortid på et anvist sted på hotellet.
Afg. Kl. 10:00. EN KULTURDAG.
Vi skal besøge de vigtigste og mest berømte klostre i området. Vi kører først til klostret Voronet, et meget smukt kloster, her skal vi se nogle af de mest overvældende vægmalerier, – de første fresker er helt tilbage fra 1547. Du vi se mange bibelske personligheder, Det er bare helt utroligt flot!

Derefter besøger vi en dejlig gæstfri familie, som har inviteret os til at spise frokost hos sig. Familien har igennem mange år haft tradition for at male påskeæg, så det kommer vi også til at opleve.

Vi kører videre til klostret Moldovita, hvor ca. 40 nonner lever i dejlige og rolige omgivelser. Her er der igen lejlighed til at studere de flotte fresker.

Fyldt med viden, kører vi til en lille landsby Marginea, som er kendt for sit værksted, hvor man laver sort keramik. Vi får mulighed for at se, hvordan kunsterne laver diverse brugskunst, og selvfølgelig skal vi omkring deres butik.

En dejlig dag, fyldt med

masser af oplevelser!

Mandag 17. oktober Afg. Kl. 10:00. I dag kører vi på landet til en lille landsby, hvor en af vores venner, Camelia prøver at reetablere de gamle traditioner i området. Vi besøger landsbyens smed og et lille værksted, hvor man laver skindveste. Derefter er Camelia’s familie vært ved frokost. Alle i familien er med til at give os en fantastisk oplevelse, som vi aldrig vil glemme.

Tirsdag 18. oktober. Afg. Kl. 09:00. Fortsætter denne dejlige efterårstur til Rumænien. Vi forlader vi Bukovina, kører over Øst Karpaterne til Transsylvanien til byen Cluj Napoca. Undervejs gør vi ophold hos en familie, hvor vi spiser frokost samt oplever deres museum med folkedragter. Turen er fantastisk flot, vi kører igennem små charmerende landsbyer oppe i bjergene. Det bliver en hyggelig tur!

Efterårstur til rumænien med dejlig frokost ved en charmerende landsby i Bukovina

Onsdag 19. oktober. Afg. Kl. 09:00. Efter en lille rundvisning i byen Cluj Napoca, kører vi til byen Turda, hvor vi oplever en af de mest spektakulære saltminer i landet. Derefter besøger vi et pensioneret lærerpar, som er vært ved frokost. Familien driver et lille landbrug og er fornylig begyndt at opdrætte strudse. Det bliver en dejlig og interessant dag!

Torsdag. 20. oktober. Afg. Kl. 09:00. Kirken og den ortodokse religion fylder meget i de fleste rumæne- res liv. Det fortæller vi om denne dag. Vi kører mod syd, en drømmetur igennem et specielt landskab, vekslende mellem store vidder, hvor man kan se hyrderne gå med deres får, og små landsbyer, hvor man i forhold til Danmark er sat mange år tilbage.

Herefter besøger vi nonneklostret ”REMETS” Det er også i det område, vores humanitære forening ombyg- ger huse m. m. for fattige familier. Vi kører til frokost hos nogle af vore venner, en privat familie, hvor man oplever en fantastisk gæstfrihed.

Fredag 21. oktober. Afg. kl. 09:00. Vi kører til Moigrad, hvor vi ser de bedst bevarede ruiner af en gammel romersk by i Dacia – navnet for det tidlige Rumænien. Porolissum-citadellet er et fantastisk sted at se og lære historie. Når du kommer ind i komplekset, kan du gå på en romersk vej, der fører hele vejen til Rom. Det er en interessant følelse. Selv om det meste af det er rekonstrueret, kan du stadig se de oprindelige fundamenter af de bygninger, der var her for 2000 år siden.

Det er bestemt værd at se!

Lørdag 22. oktober I dag er der afgang til Denmark, flyafgang kl. 07:00, ankomst i Billund kl. 08:25.

Så er vi i Danmark fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra denne efterårstur til Rumænien, et land som måtte så meget igennem. Et land, der historisk har været udsat for mange krige, et land, hvor rumænerne næsten aldrig selv har haft lov til at have deres egen mening. Nu skal rumænerne selv til at vise, om de kan leve op til EU-normerne. I vil komme til at se, at mange steder lever man stadig, som vi gjorde for 50 – 100 år siden, specielt i landsbyerne. I kommer til et land, der blev kendt (berygtet) for dårlige børnehjem, børn der levede på gaden, sigøjnere, m.m. Det var også forfærdeligt, MEN, det bliver der mere og mere styr på – og vi som følger jer på turen, er sandsynligvis dem i Danmark, der kender landet Rumænien bedst og har været særdeles aktive med at hjælpe landet.

Vi vil ikke love mere end vi kan holde, mange ting sker tit på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landet fungerer perfekt endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri, helt unikt i Europa, se noget af Europas flotteste natur, et charmerende land man lader sig gribe af – der bliver meget at tale om på vejen hjem. Det er meget svært at forklare, hvor spændende det er at besøge lokale familier, spise frokost hos dem, høre om deres liv, men også se med egne øjne, hvordan forholde- ne er i sådan et land – atmosfære kan man ikke beskrive.

OBS! De frokoster eller ekstraudgifter der er, når vi flytter os fra det ene hotel til det andet, er inkluderet i rejseprisen. Resten er dagture, som man kan købe sig til i vores kontortid.

Vi er klar til at byde jer igen

velkommen i Rumænien.

HUSK! Det er ejeren selv, der er guide på turene. På alle vores ture er følgende inkluderet i prisen:

  • 4-stjernet bus
  • Fly tur/retur fra Billund
  • Hotel med 1⁄2pension
  • Frokost på rundturene, når vi skifter hotel
  • Danstalende guide
  • Alle afgifter

Pris per person i Dobbeltværelse Kr. 6.995,00

Tillæg for enkeltværelse Kr. 1.295,00

Dagturene koster mellem 30 – 60 €.

Køber man alle dagturene, koster de ca. 330€ inkl. frokost m/drikkevarer til.

Kan også betales i DKK.

En rejse du aldrig glemmer, her får du noget for pengene. Selv dine lommepenge rækker utrolig langt!

Her kommer du som gæst,

men rejser som ven!