Besøg det ægte Rumænien

8-dages tur – d. 9. august 2022

JS. Rejser har nu arrangeret rejser til Rumænien i 25 år og er dermed nok dem i Danmark, der kender Rumænien bedst. J.S. har arbejdet med Rumænien siden 1985. Carmen har arbejdet med danske turister i 20 år og siden 2010 overtaget JS Rejser. Sammen har de gjort JS Rejser til noget unikt i rejsebranchen. Det er ejeren selv, der er med som rejseleder.

Vi gør meget for at støtte private familier. Så vi besøger og spiser hos dem så ofte, det er muligt. På vores ture vil du opleve Rumæniens helt specielle kultur, vinsmagning, formidable natur, charmerende landsbyer, som vi skal mange år tilbage for at finde i Danmark.

Mød op i Billund lufthavn i god tid. Vi har ingen indflydelse på flyafgange og heller ikke på vægten af jeres bagage. Husk størrelsen på håndbagage og vægten på bagage er fastsat af flyselskabet. I må medbringe 1stk. håndbagage (maks. 10 kg) og størrelser på maks. 40 x 30 x 20 cm som rygsæk eller 55 x 40 x 23 cm som lille kuffert – og man må ikke have flydende væsker i håndbagagen, samt 1 stk. kuffert (maks. 20 kg) ved check-in. I flyver med Wizz Air. Flyvetiden fra Billund til Cluj Napoca er ca. 2 timer. Vi gør opmærksom på, at der er servering i flyet mod betaling. På jeres billet, som I vil få fra os minimum 7 dage før afrejsen, vil der også være angivet jeres plads i flyet.

NB! Flyselskabet har ret til at ændre afgangsdato og -tidspunkt, derfor kan det være fornuftigt at bestille en rejse, hvor I har mulighed for at rejse en dag før/senere end planlagt. Dette er generelt i hele Europa, og det er ikke noget, vi har indflydelser på. Vi vil annoncere i god tid.
Alle ændringer i programmet bliver sendt til jer via e-mail eller brev.

Rejseplan for besøg det ægte Rumænien

Tirsdag 9. August. I får flybilletten sendt pr e-mail eller brev senest 7 dage før afgang. Du/I skal møde op i lufthavnen i Billund kl. 13:00. Fly afg. fra Billund kl. 15:10, er i Cluj Napoca kl. 18:30 – rumænsk tid.

Carmen, jeres rejseleder er i lufthavnen og tager godt imod jer og vi kører til den lille landsby Sibiel. Den lille landsby ligger i nærheden af byen Sibiu. Her vil vi opleve meget af den sakser-tyske byggestil, kultur og mentalitet. Vi vil bo på et dejligt pensionat, hvor familien også har drevet bondegård i kommunisttiden. Der var få familier i denne landsby, som fik tilladelse til at få rumænere fra store byer til at bo på landet og opleve den specielle atmosfære.

Frokost ved privat famile! Flot udsigt over landskabet.

Onsdag 10 August Afg. Kl. 09:30 Vi starter dagen med at se et meget specielt museum, med måske Europas største samling af glasikoner Det ligger i vores lille landsby. Området er også kendt for de mange flotte sakse tyske landsbyer som vi kommer til at opleve på vores tur, vi stopper og besøge en fårehyrde og hans familie. De bliver vært med en lækker frokost i en dejligt flot omgivelse. Vi kører derefter tilbage til den stor saksetysk – by – Sibiu, og opleve selve byen som blev udnævnt til at være Europas Kulturby i 2007 og Europas Gastronomiske Hovedstad i 2019. Fantastisk by… der har I noget at glæder jer til.

Torsdag 11 August Afg. kl. 09:00. Vi siger farvel til vores vært i landsbyen Sibiel og kører videre på vores færd. Vi forlader det sakser-tyske område i Transsylvanien og kommer til en lille ungarsk landsby, Sancrai.

Undervejs holder vi i byen Alba Iulia og ser et historisk sted, som betyder noget for de fleste i Transsylvania. Det er netop her, at det for 100 år siden blev bestemt, at Transsylvania skulle blive en del af Rumænien. Vi kører til frokost hos nogle af vores venner, en privat familie, hvor man oplever en fantastisk gæstfrihed. Hen på eftermiddagen er vi i den lille landsby, Sancrai, hvor de fleste indbyggere tilhører det ungarske mindretal. Her bliver vi fordelt på rigtige bondegårde, hvor vi indtager morgenmad hos de familier, hvor vi bor. Aftensmad spiser vi sammen.

Fredag 12 August Afg. kl. 09:00. Vi kører til Moigrad, hvor vi ser de bedst bevarede ruiner af en gammel romersk by i Dacia -navnet for det tidlige Rumænien. Porolissum-citadellet er et fantastisk sted at se og lære historie. Når du kommer ind i komplekset, kan du gå på en romersk vej, der fører hele vejen til Rom. Det er en interessant følelse. Selv om det meste af det er rekonstrueret, kan du stadig se de oprindelige fundamenter af de bygninger, der var her for 2000 år siden. Området har en lang tradition for vinmarker og vin, og de evolutionære tendenser i klimaet, sammen med de fremskridt, der er gjort inden for vindyrkning, gør fremtiden for dette vindyrkningsområde meget lovende. Derfor besøger vi en lille vingård med ca. 30 ha vinmarker, hvor vi får en dejlig vinsmagning og frokost.

Det er bestemt værd at se!

Lørdag 13 August Afg. kl. 09:00. Efter at vi har sagt farvel til vores familier, kører vi videre på vores tur til et nyt sted, til landsbyen Vadu Izei i området Maramures – en ægte rumænsk landsby. Undervejs får vi frokost hos en dejlig familie, hvor konen og datteren gør meget i bevaring af folkedragter fra forskellige egne. De syr selv folkedragter, og deres hjem er lavet om til et museum, der fortæller om de forskellige mønstre i rumænske folkedragter.

Søndag 14 August Afg. kl. 09:00. Først oplever vi et af de smukkeste nonneklostre i området. Vi er nu i den del af Rumænien, hvor de stadig holder på de gamle traditioner. Vi kører til landsbyen Sâcel. Her vil I møde en kunstner, som er stolt af sit træskærerarbejde. Han er landmand, men også billedskærer. Han har verdens mindste værksted, hvor vi vil se og evt. købe nogle af hans værker. En verdensmand i små kår. Derefter videre til en oplevelse ud over det sædvanlige.

Vi skal se en familievirksomhed, der nu ejes af tredje generation. I 2012 havde de 100-års jubilæum. Ved vandkraft driver virksomheden et vaskeri, mølleri, karter uld og laver brændevin, vi får måske lov at smage. Det vil sige 4 værksteder, hvor maskinerne er trukket af vand. – Tror du/I ikke på det, så kom med og se med jeres egne øjne. Her får I en lille overraskelse!

Altid glad for at få os på besøg. De viser deres hjem og gård frem.

Mandag 15. August Afg. kl. 10:00. Vi skal besøge den Muntre Kirkegård i byen Sapanta. Her vil I opleve en kirkegård, hvor man i levende live kan bestille, hvilket eftermæle der skal stå på gravstenen. Det kan være muntert, men også tragisk. Kunsteren Stan Ion Patras, startede allerede i 1935 med at lave disse ”Gravstene i træ” og forsatte indtil sin død i 1977. Hans søn og lærling har siden taget over. En oplevelse ude over det sædvanlige. Det bliver tid til evt. indkøb, der er et utal af boder. Vi besøger en kolos af en kirke som skulle gerne være den største trækirke i landet.

Så kører vi til frokost, til nogen af vores venner i området og derefter til byen Sighetu Marmatie, hvor vi har lidt historie på programmet, vi skal nemlig se en af de tidlige politiske fængsler fra Kommunistisk tid. Her i byen er der også mulighed for at se lidt på den lille province by, måske handle lidt eller bare nyde en kop kaffe på den lille gågade der er i byen.

Om aften, er der arrangeret lidt hyggemiddag som afslutning til vores dejlige tur.

Tirsdag 16 August Efter morgenmaden, pakker vi bussen og kører til Cluj Napoca. Vi skal være der senest kl. 13:00. Fly afg. kl. 15:10, Ankomst kl. 18:30

Så er vi i Danmark fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra Rumænien, et land som måtte så meget igennem. Et land, der historisk har været udsat for mange krige, et land, hvor rumænerne næsten aldrig selv har haft lov til at have deres egen mening. Nu skal rumænerne selv til at vise om de kan leve
op til EU-normerne. I vil komme til at se, at mange steder lever de stadig, som vi gjorde for 50 – 100 år siden, specielt i landsbyerne. I kommer til et land, der blev kendt (berygtet) for dårlige børnehjem, børn der levede på gaden, sigøjnere, m.m. Det var også forfærdeligt, MEN, det bliver der mere og mere styr på, – og vi som følger jer på turen, er sandsynligvis dem i Danmark, der kender landet Rumænien bedst og har været særdeles aktive med at hjælpe landet.

Vi vil ikke love mere end vi kan holde, mange ting sker tit på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landet fungerer perfekt, endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri, helt unikt i Europa, se noget af Europas flotteste natur, et charmerende land man lader sig gribe af –
der bliver meget at tale om på vejen hjem.

Det er meget svært at forklare, hvor spændende det er at besøge lokale familier, spise frokost hos
dem, høre om deres liv, men også se med egne øjne, hvordan forholdene er i sådan et land – atmosfære kan man ikke beskrive.

OBS! De frokoster eller ekstraudgifter der er, når vi flytter os fra det ene hotel til det andet, er inkluderet i rejseprisen. Resten er dagture, som man kan købe sig til i vores kontortid.

Vi er klar til at byde

jer velkommen i Rumænien.

HUSK! Det er ejeren selv, der er guide på turene.

På alle vores ture er følgende inkluderet i prisen:

  • 4-stjernet bus
  • Fly tur/retur fra Billund
  • Hotel med 1⁄2pension
  • Frokost på rundturene, når vi skifter hotel
  • Dansk talende guide
  • Alle afgifter

Pris per person i Dobbeltværelse Kr. 6.495,00 Tillæg for enkeltværelse Kr. 995,00

Dagturene koster mellem 45 – 60 €

Køber man alle dagturene, koster de ca. 210 € inkl. frokost m/drikkevarer til.

En rejse du aldrig glemmer, her får du noget for pengene. Selv dine lommepenge rækker utrolig langt!

Her kommer du som gæst,

men rejser som ven!