Årets rejsebureau: JS Rejser

Foreningen Danske Rejsejournalister uddelte den 5. marts sin årlige rejsepris. Den gik i år til JS Rejser, som er hjemmehørende i Havndal i Østjylland, og som arrangerer rejser til Rumænien og omliggende lande.

I begrundelsen for prisen blev det fremhævet, at JS Rejser gør en ekstraordinær indsats for danskeres ferie i udlandet, at hjerte og sjæl er med i arrangementerne, og at man især i Rumænien gør meget for at skaffe de rejsende i nærkontakt med lokalbefolkningen.

JS Rejser blev grundlagt af Jørn Sørensen i begyndelsen af 1990’erne, men i 2010 overdrog han firmaet til rumæneren Carmen Vele, som siden 1997 havde været guide i JS Rejser. Hun taler klart dansk og er stadig turleder på alle rejser. De foregår i dag med fly fra Billund til primært Cluj Napoca i det nordvestlige Rumænien. Herfra kører man rundt i bus og får historiske og kulturelle oplevelser. Desuden spises der ofte frokost hos lokale mennesker, og i bussen fortæller Carmen Vele bl.a. om aktuelle samfundsforhold.

JS Rejser står også bag den humanitære forening Remets Venner. I mange år hjalp foreningen fattige rumænere med at reparere deres huse, men i dag er der fokus på hjælp til børn. Det gælder undervisning, skole i almindelighed, men også børnenes trivsel.