MC-tur Transsylvanien. 6 til 16 september

Turen er for alle, der ønsker at opleve en masse og at bo i en kombination af en stor by og ude på landet. Vi tjener ikke meget på turene, det er non profit – JS kører jo selv med og er stor mc-entusiast. JS har haft motorcykel i 56 år nonstop og har i nogle år kørt forskellige motorløb. Han er desuden bosiddende det halve af året i Rumænien, så han kender landet ud og ind. Vi kan derfor garantere, at I kommer til at opleve noget ud over det sædvanlige. Med os har vi en lokal pige, Rodica, der er kendt af mange motorcykelister i Danmark. Højdepunktet på denne tur er Europas tredje største Delta. Donau Deltaet. Det er her Donau dør som flod.

Deltagerne fra Jylland/Fyn kan mødes ved Otto Duborg syd for grænsen d. 04.09 eller 05/9. kl. 10:00.
Det er alt efter hvad I aftaler med de andre.
Deltagerne fra Sjælland kan mødes i Gedser kl. 08:30. Færge afg. kl. 09:00 ank. Rostock kl.ca. 11:00. Så er der ca. 250 km til rasteplads Walsleben. Den ligger, efter at motorvejene A 19 og A 24 er løbet sammen. Der kan alle mødes ca. 13:30. Vi tager forbehold for ændrede sejltider. Kontroller selv.

Man kan også lave sin egen overnatning. Vi kan anbefale Hotel Pavilon Bezrucova 222/68, 25101. Ricany, Czechia tlf. +420 323 631 073. Når I kører mod Brno på D1, Skal I køre fra motorvejen ved skiltet mod Ricany. Så er der 6 -7 km – Bare I er på Hotel Gastland inden kl. 17:00 d. 06. september 2019.

HALLO. Det var 06. august inden kl 17:00.

Hvis I ikke vil køre så langt, har vi fundet et godt sted nær Dresden. Gasthof Hilling, Markt 13, 01816 Bad Gottleuba. Tlf. 035023/62257 – Email. Info@gasthof-hillig. de – www.gasthof-hillig.de. Det ligger lige op ad Autobahn 17. Her skal I have et eller andet, hvor der står JS REJSER på. Så får I overnatningen til den pris, der er gældende i år 2018. – Så har I jo 2 overnatninger, inden vi mødes.

I må køre, lige hvor I vil. Og hvornår i vil – Bare I er på Gæstland 10 km. før Budapest inden kl. 17:00! Det er afkørsel 22. Så køre i under motorvejen over på en anden side.
OBS. Husk at købe Vinette (Vejskat). Når I kommer til Ungarn, der skal I betale vejafgift. Men her får I ikke et klistermærkat. – I skal have nummeret på jeres nummerplade med ind til kassen på den første tankstation, så får I en kvittering, som skal gemmes i et år. Der er fotovogne, der ser efter, om I har betalt. Det er normalt billigst at købe for en måned.

Ank. Gastland M1 Hotel & Restaurant, fredag 6 september 2019 inden kl. 17:00 (M1 motorvejen ca. 10. km før Budapest.).
GPS coordinates: N 47°29’46.16′′ E 18°48’59.36′′ – Address: Páty, M1-es autópálya 22-es km, 2071 Hungary. Denne overnatning er med 1⁄2- pension og er regnet ind i prisen. Fredag aften veksler vi penge, JS vil fortælle om vores tur, og vi præsenteres for hinanden. Så skal vi hygge.

OBS. Husk at tanke på den nærliggende tank inden I holder fyraften.

Dag 1. Fredag 06.09. ank. Gæstland inde kl 17:00. Velkommen m. m.

Dag 2. Lørdag d. 07.09. kl. 09:00. Vi kører uden om Budapest mod øst ad motorvej mod Beograd. Så er det E 60 mod Rumænien. Vi kommer til grænseovergang Bors. Vi har nogle ophold undervejs.
Efter grænsen kommer byen Alesd. Vi skal finde byen Simleu Silvaniei. Her skal vi bo 2 nætter. Km. 340.

Dag 3. Søndag d. 08.09. Afg. kl. 10:00. Vi vil kigge på et Holocaustmuseum. Går en tur gennem byen til en virkelig gammel vinkælder med mousserende vine/Champange. Vi indtager frokost i vinkælderen.
I denne vinkælder, der er fra 16 hundrede tallet, kommer vi til at gå under jorden i bogstavelig forstand, man skal huske en trøje. Der er også alm. vin i kælderen. Det prøver vi til maden.
Derefter er der fri til at kikke på byen. Vi mødes på Hotel Atlante til aftensmad.

Dag 4. Mandag d. 09:09. Afg. kl. 09:30. Til Fildu de Sus. Her skal vi spise frokost ved den lokale præst. Se en af de gamle trækirker. Derefter besøger vi smeden i byen. Hans datter er Jørns gudbarn, så hun gælder sig til vi kommer. Det bliver en spændende dag.
Vi køre videre til byen Santimbru, Alba. Her bo vi 2 nat på en Lille specielt Pensiunea Rustig.

Dag 5. Tirsdag d. 10:09. Afg. Kl. 09:30. Til Nonneklostret ”Remets”. Kirken fylder meget i rumænernes liv det vil Jørn Fortælle lidt om på dette kloster. Vi går en runde. Så køre vi til ”Slottet”. Her giver Rodica kaffe og småkager.
Vi går til Frokost ved en familie der har været Jørns venner i ca. 24 år.

Slottet er et hus JS. ejer. Vi kører videre til Byen Aiud. Her er der lidt historie JS. Vil forklare jer. Så er der dømt hygge på hotellet/pension. JS. giver nemlig en stor øl, der er ikke hverdag det sker. Km. ca. 110.

Dag 6. Onsdag d. 11:09. Afg. 09:00. Så kommer vi til en af de smukkeste ruter i Europa, Transalpina. Transalpina vej (DN67C) er den højeste vej i Rumænien. Det er en af de berømte rumænske højtliggende veje. Med en længde på 146 km, der går igennem Karpaterne og når en maksimal højde af 2.228 m over havets overflade i Pasul Urdele. I 2009 var det hele brolagt. Efter et hurtigt blik på kortet ser man serpentiner sving, der bekræfter, at dette ikke er nogen almindelig vej.

Vejen blev bygget under kong Carol d. II. Det er grunden til, at rumænske lokale i området kalder det Kongens Road (“Drumul Regelui”). Den blev åbnet i 1938. Den blev genopbygget under Anden Verdenskrig af tyske tropper, fordi de havde brug for en vej til militære formål, men den forblev utilgængelig for de fleste almindelige chauffører og køretøjer, indtil for nogle få år siden. I 2007 begyndte man at omdanne denne spektakulære vej til en moderne vej (148 km), der tillader en hurtig transit mellem Oltenia og Transsylvanien. I 2009 var den helt brolagt. Man startede med at asfaltere det meste af ruten og den blev genåbnet i 2012. Beliggende i Parang Mountains gruppen i de sydlige Karpater i Rumænien, er det en af de mest spektakulære veje i Karpaterne. Vejen forbinder Novaci, syd for Parang bjerge og Sebeş i nord. Til jeres orientering er der stadig lidt af den gamle vej. Vi ankommer til Horezu ca. kl. 13:30. Her skal vi have lidt sent frokost. Vi skal lige have vejeret efter en utrolig smuk tur. Vi har 2 nætter her. Km. Ca. 212.

Dag 7. Torsdag d. 12:09. Afg. kl. 10:00. Afg. til Pestera Muierilor. (Pigernes grotte) Det var her, man gemte kvinder og børn, når der var krig i landet. Baia de Fier (metalgrotter) er områdets navn.
Så til Petrosani, Vulcan, Uricani. Vi er nu i et fattigt område, hvor der var mange miner. Men de er blevet lukket efter kommunist tiden med efterfølgende stor arbejdsløshed. Vi kender en familie der, som vi har kontakt med. Vi håber, at vi kan indtage frokosten der. Derefter hjem så der er tid til at gå en tur og kikke på keramik. Km. ca. 278.

Dag 8. Fredag d. 13.09. Afg. kl. 09:30. Vi skal på ruten Râmnicu Vâlcea. Så på en Hovedvej 7. – E81. Til Europas kulturby 2007. Sibiu. Her får vi en let frokost. Vi kommer nu på lidt motorvej mod byen Alba Julia. Videre af E81. – E 60. Vi ender nu efter en helt vild flot tur i en lille landsby, Braisoru. Her har min gode ven Nelutu. En fin Pension. Her er smukt og fredfyldt, her kan vi sidde og fordøje alt det vi har oplevet sammen

Nelutu og jeg har været venner i ca. 30 år, han er vicepræsident i hele verden for Folkloren (Folkedans) kulturen. Her vil vi nyde de sidste dage inden vi køre hjem til Danmark. Måske kørere jeg med hjem til Danmark. Km. 330.

Dag 9. Lørdag d. 14.09. Afg. kl 09:30. Her starter en helt unik tur igennem et overdådigt landskab.
Vi ser Belissøên, som er en oversvømmet by. Et kæmpeprojekt lavet i kommunisttiden. Vi besøger en ven af Rodica og JS. Han er leder af et munkekloster.
Vi kommer på nogle veje med masser af sving. Holder pause hist og pist.
Til middag lander vi på et nonnekloster i byen Rimetea. Her skal vi indtage vores frokost. Det bliver godt nok spændende.
Derefter noget helt nyt! I byen Aiud er der et eftermægle omkring nogle, mennesker der ikke ville acceptere, at de ikke måtte dyrke deres tro. Derfor blev de dræbt i kommunisttiden. Det har aldrig været offentliggjort, i den tid, at Jørn (JS) har lavet rejser i Rumænien. Det ser vi på.
Så går det hjemad til vores pensionat. Her vil vi have MC- hyggeaften sammen med vores værter. 284 km.

Dag.10. Søndag d. 15:09. Afg. kl. 10:00 på en kort tur. Vi er nemlig inviteret til en pensionist, god ven til JS. Hun vil gerne give os en let anretning. Hun har et mølleri & Vaskeri som er startet for ca. 70 år siden
Derefter køre vi hjem. Hygge os. Slappe af. Starte med at pakke bagage. Gå en tur. Motion er godt og sundt.

Se motorcyklen efter. – Om aftenen er der, hvis vejeret er godt, grill. Der er lidt vin til, som jeg har indregnet. Altså, Den sidste aften. Vi skal hygge os lidt. Der kan købes øl m. m. på stedet. Km. ca. 90.

Dag. 11. Mandag d. 16.09.Afg. Inden kl. 11:00. Vi tager afsked. Ikke et øje er tørt. – Så går det mod Danmark.

Pris Inkl. fuld pension (minus 1. dag) 1 person i dobbeltværelse, evt. entreer Kr.4.995
Tillæg for enkelværelses Kr. 1.590
OBS. Det er ca. Kr. 464, – Pr. dag. – Der er i alt 10 overnatninger

Hvad er ikke med i prisen? P.-afgifter, vinette, lommepenge, frokost 1. dag, drikkevarer om aftenen, benzin

Det var så sidste side

Vil du ud og opleve sammen med JS (JØRN) Så er det nu