MC-tur til Transsylvanien i Rumænien fra d. 3. til d. 13. august 2018

DENNE TUR ER UDSOLGT

MC-tur til Transsylvanien i Rumænien fra d. 3. til d. 13.

august 2018 – 11 dage til en helt speciel pris.

Så er der alletiders tur, med masser af oplevelser. Ta` med JS på opdagelse. JS kender gud og hver mand i Rumænien, så I får oplevelser, som I ikke lige glemmer. Ring i dag efter program. Tlf. 2149 0357 – mail: js@jsrejser.dk

Vi har i 16 år haft MC-ture til Rumænien med stort held. (I år har JS i 25 år lavet ture til Rumænien og har arbejdet med Rumænien i 32 år). Undertegnede er helt sikkert den i Danmark, der kender Rumænien bedst.
Turen er for folk, der vil opleve noget, gerne kombineret med at bo i en stor by og på landet. Vi skal ikke tjene på jer. JS er jo selv med, og stor MC-entusiast – har faktisk haft MC i 55 år nonstop og kørt motorløb i alle afskygninger i nogle år. Er bosiddende det halve af året i Rumænien og kender landet ud og ind, så I skulle være i gode hænder. – I vil opleve alle varianter af landskaber.

Vi har en lokal pige med, Rodica som er kendt af mange motorcyklister i Danmark.

De jyske og fynske deltagere, der har lyst, mødes ved Otto Duborg syd for grænsen d. 2/8
kl. 10:00.
Deltagerne fra Sjælland mødes i Gedser kl. 08:30. Færge afg. kl. 09:00 ank. Rostock kl. ca. 11:00. Så er der ca. 250 km til rasteplads Walsleben. Den ligger efter at motorvejene A 19 og A 24 er løbet sammen. Der mødes alle ca. 13:30. Kontroller selv færgeafgangen.

Vigtigt

Man kan også lave sin egen overnatning. Vi kan anbefale Hotel Pavilon Bezrucova 222/68
25101. Ricany, Czechia tlf. +420 323 631 073. Når I kører ud af Prag mod Brno på D1, skal I køre fra motorvejen ved skiltet mod Ricany. Så er der 6-7 km.–- Der vil man normalt være ca. kl. 16:00. Næste dag kan man køre kl. 09:00 mod Budapest ca. 510 km. Så man kan nemt nå til vores mødested til den aftalte tid.
Bare i er på Hotel Gastland inden kl. 17:00 fredag d. 3. august 2018. (ligger ca. 10 km. før Budapest, lige op ad motorvejen M1.)
I skal huske Vinette (Vejafgift) når I kører ind i Ungarn. Her får I ikke klistermærke med. I skal have jeres registreringsnummer med jer ind til kassen på den første tankstation efter grænsen. I får så en kvittering på, at I har betalt.
Ank. Gastland M1 Hotel & Restaurant. – Fredag 3. august 2018 inden kl. 17:00.

M1 motorvej 22. km – GPS coordinates: N 47°29’46.16′′ E 18°48’59.36′′ Adresse Postacím: 2071. Páty, Pf.: 7.

Her møder I Jørn og evt. Rodica som er kendt af mange danske MCèr.
Fredag aften veksles penge, og JS vil fortælle om vores tur, samt præsentere os for hinanden. Så skal vi hygge os. Denne overnatning med 1⁄2 pension er med i rejseprisen.
OBS. Husk at tanke inden i kommer frem.

Dag 2. Lørdag d. 4/8 Afg. kl. 09:00. Igennem Budapest, til grænsebyen Nâdlac, igennem byen Arad. Den dag skal man selv sørge for frokost men vi stopper på en tankstation, hvor I kan købe et eller andet. Vi kommer til en vingård i landsbyen Paulis. Det er et pensionat kombineret med vingård.
Her er der tid til at slappe lidt af eller gå en tur på den lokale bar. På et tidspunkt er der aftensmad sammen med vinsmagning, Her skal I prøve nogle rigtig gode vine. Der er mulighed for at købe vin til maden. Det bliver en hyggelig MC- aften. Kørsel ca. 400 km.

Dag 3. Søndag d. 5/8. Afg. kl. 10:00. Vi kører til Lugoj på Casa Clementina som er et udslusningshjem for unge mennesker. Det bliver støttet af den største humanitære forening i Danmark ”Rumænien 92” , som har et projekt, der hedder Casa Clementina. Vi vil støtte hjemmet ved at indtage og betale for vores frokost der. JS vil fortælle om stedet. Vi kører tilbage ad en anden vej til vingården. Kørsel ca. 150 km.

Dag 4. Mandag d. 6/8. Afg. kl. 10:00. Til Sâvârsin, hvor slottet ligger, som kong Mihai (som i øvrigt lige er død) har fået tilbage af den rumænske stat. Her holder vi en pause.
Derefter videre til Hunedoara, hvor vi skal bo på Hotel Maier, Bulevardul Republicii nr.1A.
– Vi spiser frokost ved ankomsten. Efter indlogering på hotellet går vi på slotsbesøg på det pragtfulde slot, Corvinestilor. Her skal man godt nok huske sit fotoapparat.

Slottet er også kendt under navnet Corvin Slottet. Den imponerende størrelse og arkitektoniske skønhed, sætter den blandt de mest imponerende monumenter af middelalderlig kunst.
En kendt person har også haft sin gang her: Vlad Dracul, hersker i Valakiet, far til den berygtede Vlad Tebes (Dracula). Han blev fængslet her, da han var faldet i unåde. – Slottet og omgivelserne er ofte brugt af internationale filmselskaber til produktion af film om middelalderen. Alt det vil vi bruge lidt tid på. Vi har 1⁄2 pension på vores overnatningssted. Kørsel ca. 125 km.

Dag 5. Tirsdag d. 7/8. Afg. kl 09:00 til Teliucu Inferior. En speciel by der er belagt med marmor!! Det ser vi på. – Vi kører til munkeklosteret Chrisan. Her viser Jørn os rundt og forklarer, hvor meget kirken betyder for rumænerne. Her indtager vi vores frokost. Altså, vi spiser på et kloster. Det bliver spændende.

Derefter kører vi til Deva. Her ligger den berygtede gymnastikskole, hvor Nadia Comaneci gik. Her er en buste af alle de dygtigste gymnaster i Rumænien.
Så er der på egen regning mulighed for at tage en bjerglift op til en gammel borg. Der skulle være en fantastisk udsigt. Derefter kører vi til vores hotel. Den aften skal vi have en rigtig MC-menu.

Dag 6. Onsdag d. 8/8. Afg. kl. 09:00. Til Alba Julia. Her ser vi et EU projekt, helt ekstraordinært.
Det er i den gamle bydel med en gammel militær forlægning. Transsylvaniens og dermed også Rumæniens historie, ændredes i denne by. Mere om det, når vi er der.
Derefter kører vi til en familie, her skal vi bo HELT PRIVAT. – JS har et hus her. Der skal også bo nogle. Når vi er blevet installeret, mødes vi til frokost ved Ionel og hans familie, som jeg har været venner med i ca. 23 år. Her er drikkevarer med i prisen. Vi vil gå en tur igennem landsbyen. Det kunne jo være at Jørn bød på el lille èn til halsen. Ca. 130 km

Dag 7. Torsdag d. 9/8. Afg. kl. 09.00. Vi holder en lille pause i Aiud. Her er der mulighed for at gå på marked. !0:30 kører vi videre igennem en flot natur. Vi kommer til en landsby Ocolis, her bor en familie, der gerne vil have vores besøg. Her spiser vi frokost. Så kører vi en flot tur gennem bjerge og langs floder, unikt landskab. Vi tager selvfølgelig nogle pauser. Vi er hjemme hen under aften. Ca. 235 km.

Dag 8. Fredag d. 10/8. Afg. kl. 08:30. Så har vi den helt store oplevelse. Vi kører sydpå til byen Curtea de Arges.
Her får vi en let frokost på Hotel Posada. Ser os lidt omkring. Her ligger alle rumænske konger og dronninger i sarkofag.

Det er en gammel kronings by. I august 2016 døde prinsesse Anne, som var gift med kong Mihail, som så døde her i skrivende stund 5. d ecember. JS vil fortælle lidt af den historie.

Kl. ca. 14:30 Så skal vi godt nok på tur. Hen over Transfagarasan.
I dag tjener Fagaras-bjergenes zigzaggende, dalende og stigende rute til at forbinde Transsylvanien med naboprovinsen Muntenien. Med sine 2000 meter over havets overflade er Transfagarasan (eller, hvis udtalen bliver for meget, vej DN7C) stadig en af de højest liggende strækninger i Europa. En køretur fra syd mod nord eller omvendt byder på nogle ganske overvældende udsigter, ikke mindst fra Moldoveanu, Rumæniens højeste tinde (2544 m). Rutens mest overraskende punkt må dog siges at være en strækning på 890 m, som omvendt ikke byder på nogen udsigt overhovedet. En uoplyst bjergtunnel skaber en brat overgang fra de bare, sneovertrukne bjerglandskaber mod nord og de frodige, grønne dale på sydsiden, hvor der da også er mærkbart varmere.

En ren labyrint af viadukter og broer, betagende veje med søudsigt, hårnålesving og snævre kryds, gør denne spektakulære rute lige så udfordrende, som den er smuk. Hertil kommer regionens øde områder og potentielle vejproblemer som følge af barsk vejr selv i sommermånederne. Det er bedst at planlægge i god tid, hvis man vil prøve kræfter med dette højtliggende bjergpas. Tag rigeligt med varmt tøj og forsyninger med og gør andre opmærksom på dit rejsemål. Man ved aldrig – nogle siger, at selveste Grev Dracula stadig hjemsøger disse vidder og deres mistænksomme gennemrejsende.

Det er en helt UNIK mc-tur i Rumænien. Det højeste vi kommer op er 2.145 m. Man siger endog, at det er Europas smukkeste tur. Altså ifølge ”Top Gear”. Det bliver en lang dag, MEN en oplevelse uden sidestykke. Vi er nok ikke hjemme før kl. 19:30. Men, så vil vi også nyde en kold øl som JS sponserer. Nå, det var vist noget nyt? Ca. 434 km.

Dag 9. Lørdag d. 11/8 Afg. kl. 10:00. Til en landsby der hedder Braisoru. Her har JS en god ven, der har et flot pensionat. – Et fredfyldt sted. Der er nogle flotte værelser, alt er næsten nyt.
Vi indtager vores frokost hos et pensioneret lærerpar Emil og Susanne som er gode venner med JS.
Her vil vi hygge os lidt. Vi kører til en landsby Fildu de Sus. Her har JS et gudbarn, og der er en trækirke, vi gerne vil vise jer. Nu er vi godt nok kommet på landet. Det er lige som at få tiden skruet 50 år tilbage. – Så er det tid til at komme til vores pensionat. Ca. 210 km.

Dag 10. Søndag d. 12/8. Afg. kl. 10:00 Til landsbyen Sâcuieu. Her bor en god ven (dame) af JS, hvor vi er inviteret til frokost. Men inden da besøger vi en gammel mølle, der også er et vaskeri, og hvor alt er trukket af vand. Så er der en køretur, hvor vi aldrig har været før – til landsbyerne Bucea, Bulz, Remeti, Lunca Visagului.

Når vi har kørt den tur, SÅ har du været i Transsylvanien. JS er nok den dansker, der kender Rumænien bedst og er nok den, der er bedst til at vise jer rundt i Transsylvanien. Hvis vejret er til det er der dømt grill.
Vi skal have en rigtig god afslutning på vores tur. Når I kommer til Danmark vil I garanteret mindes denne tur. Nelutu og hans kone vil gøre alt for, at vi får en god aften. Han har lovet, at han giver kaffe og cognac. Denne aften er vinen inkluderet i prisen. Jeg skal nok sige stop. Ca. 180 km.

Dag 11. Mandag d. 13/8. Afg. kl. 10:00. mod Danmark. UH der er ikke et øje tørt. Måske følger Jørn med hjemad.

Prisen for alt dette er helt nede på Kr. 4.795,
Tillæg for enkeltværelse Kr. 840

Beløbet betales 14 dage efter modtagelse af rejsebeviset. Da det er nonprofit rejse, betaler man hele beløbet.

Ved afbud inden 30 dage før afgang fratrækkes 250 kr. i gebyr.
Ved afbud efter 30 dage tilbageholdes hele beløbet.
Skulle rejsen blive aflyst vil man få alle pengene tilbage senest 14 dage før afgang.

Inkluderet. i prisen er: Fuld kost, minus dag 2. Inkl. drikkevarer på dagturene, sidste aften og de dage, vi bor ved Ionel, landkort over Rumænien som I får, når vi mødes. Alle entreer. Nu tænker I: ”Det er da helt vildt”.
Med på turen er JS og Rodica, som lokal guide i Rumænien. Tlf. JS. privat er 2149 0357 – 2537 0357 Ikke med i prisen: Lommepenge, benzin, vejskatter Ungarn. Drikkevarer om aftenen. Minus hos Ionel

FORCE MAJEURE

Vi tager forbehold for ting, der har ændret sig, og som vi ikke har nogen indflydelse på.
Vi tillader os naturligvis det sædvanlige forbehold for force majeure: krig, strejker, blokader, naturkatastrofer eller andet, som vi ikke har nogen som helst form for indflydelse på.

REJSEFORSIKRING

Vi gør jer opmærksom på, at det gule sundhedskort helt er bortfaldet ved udlandsrejser. Ved rejser inden for EU skal man altid medbringe det blå sundhedskort, men vær opmærksom på, at det blå EU- sygesikringskort ikke dækker udgifter til hjemtransport, og i nogle lande heller ikke alle udgifter til sygetransport. Hvis du ønsker at få dækket alle udgifter til syge- og hjemtransport i forbindelse med sygdom eller dødsfald, skal du tegne en privat rejseforsikring. Vi erfarer, at næsten alle har det indbygget i deres private forsikringer, men man bedes kontrollere det.

Når du rejser til andre lande uden for EU (i vores tilfælde Transnistrien og Republik Moldova) dækker hverken det gule eller blå kort. Hvis du ønsker at være dækket af en sygeforsikring under rejse til disse lande, bør du tegne en privat rejseforsikring hos dit forsikringsselskab. Vi erfarer, at næsten alle har det indbygget i deres private forsikringer, men man bedes kontrollere det.

For sygdom, ulykkestilfælde, forsinkelse og bortkommet, stjålet eller beskadiget bagage samt andre uregelmæssigheder, kan der ikke kræves erstatning hos JS Rejser. Der er altid rejsedeltagerens eget ansvar at sørge for at have de ønskede forsikringsdækninger.

Skal vi ikke sige vi ses. MC. hilsen Jørn & Rodica samt Carmen.