MC. Tur fra den 11. maj til den 30. maj. – 20 dage

MC. Tur fra den 11. maj til den 30. maj. – 20 dage (19 overnatninger) – Vi besøger landsdelene Transsylvanien – Moldavien – Valakiet og Donau Deltaet. Det er turen, mange har ventet på.

Turen er for alle, der ønsker at opleve en masse og at bo i en kombination af en stor by og ude på landet. Vi tjener ikke meget på turene, det er non profit – JS kører jo selv med og er stor mc-entusiast. JS har haft motorcykel i 55 år nonstop og har i nogle år kørt forskellige motorløb. Han er desuden bosiddende det halve af året i Rumænien, så han kender landet ud og ind. Vi kan derfor garantere, at I kommer til at opleve noget ud over det sædvanlige. Med os har vi en lokal pige, Rodica, der er kendt af mange motorcykelister i Danmark. Højdepunktet på denne tur er Europas tredje største Delta. Donau Deltaet.

Deltagerne fra Jylland /Fyn kan mødes ved Otto Duborg syd for grænsen d. 10/5. kl. 10:00. Dem fra Sjælland kan mødes i Gedser kl. 08:30. Færge afg. kl. 09:00 ank. Rostock kl.ca. 11:00. Så er der ca. 250 km til rasteplads Walsleben. Den ligger, efter at motorvejene A 19 og A 24 er løbet sammen. Der kan alle mødes ca. 13:30. Vi tager forbehold for ændrede sejltider. Kontroller selv.

Man kan også lave sin egen overnatning. Vi kan anbefale Hotel Pavilon Bezrucova 222/68, 25101. Ricany, Czechia tlf. +420 323 631 073. Når I kører mod Brno på D1, skal I køre fra motorvejen ved skiltet mod Ricany. Så er der 6-7 km – Bare I er på Hotel Gastland inden kl. 17:00 d. 11. maj 2018.

OBS. Husk at købe Vinette (Vejskat). Når I kommer til Ungarn, skal I betale vejafgift. Men her får I ikke et klistermærkat. – I skal have nummeret på jeres nummerplade med ind til kassen på den første tankstation, så får I en kvittering, som skal gemmes. Der er fotovogne, der ser efter, om I har betalt. Det er normalt billigst at købe for en måned.

Ank. Gastland M1 Hotel & Restaurant. fredag 11. maj 2018 inden kl. 17:00
(M1 motorvejen ca. 10. km før Budapest.) Ligger lige op af motorvejen.
GPS coordinates: N 47°29’46.16′′ E 18°48’59.36′′ – Address: Páty, M1-es autópálya 22-es km, 2071 Hungary.
Denne overnatning er med 1⁄2 pension og er regnet ind i prisen. Torsdag aften veksler vi penge, JS vil fortælle om vores tur, og vi præsenteres for hinanden. Så skal vi hygge.

Program

Dag 1. Fredag d. 11/5 Ankomst til mødestedet, Hotel Gastland, senest kl. 17.00. JS og Rodica er der. – 1 nat med 1⁄2 pension.
Velkomst, præsentation og gennemgang af programmet v/JS. Så er der dømt ta-selv-bord – og JS giver øl! Flink fyr ham JS.

Dag 2. Lørdag d. 12/5 Afg. kl. 09:00. Vi kører uden om Budapest. – Ad motorvej til grænsen ved Nâdlac.

Derfra til byen Timisoara. Byen er kendt for, at revolutionen i 1989 i Rumænien startede her.
Den dag skal man selv sørge for frokost. Vi holder og tanker, så kan man købe et elle andet på tankstationen. Ud på eftermiddagen kommer vi til hotel Perla. – Derefter er der fri resten af dagen til at studere byen.
Vi mødes kl 19:30 til aftensmad. Km. 375.

Dag 3. Søndag. d. 13/5. Afg. kl. 10:30. Så er der afgang på gåben til stedet, hvor Europas historie blev ændret. Vi kommer til at stå lige der, hvor Rumæniens revolution startede. – Derefter gælder det den Ortodokse katedral. Så går vi tilbage på en restaurant, hvor vi får en frokost med lidt vin til.
Efter frokosten er der besøg på et lidt specielt museum. Her vil vi se og høre alt omkring folkets modstand imod Ceausescus diktatur og kommunismen i Rumænien.

Derefter er der frit slav.

Dag 4. Mandag. d. 14/5. Afg. kl. 10:00 Vi stopper i landsbyen Jebel. Her kender vi en sød dame, som vi spiser frokost hos. Videre til Oravita. Vi kører videre langs Donau til Turnu Severin. Her skal vi bo på Hotel Continental. Carol d 1, Nr. 1, 220111 Drobeta Turnu Severin. Vi er der hen under aften. Vi kommer til at bo helt ud til Donau. Det tager 5 min. at gå til Donaufloden. Her bor vi 2 nætter. Det er en rigtig flot tur langs Donau og Serbien 360 km.

Dag 5. Tirsdag d. 15/5 kører vi kl. 10:00. Først til Jernporten, et gigantisk vandkraftværk. Sat i gang i 1956 af Ceausescus forgænger Gheorghe Gheorghiu Dej og Josef Bronc Tito. Byggeriet af projektet begyndte i 1964 og var færdig i 1971. Startet op i september 1972. Lavet som et venskabsprojekt mellem Rumænien/ Jugoslavien, med et kæmpe hydroelektrisk projekt til fremstilling af strøm, 1000 megawatt til hvert land. Samtidig er det en international grænseovergang. Vi forsøger at komme ind i selve kraftværket, hvor der er en del mere at se omkring kraftværket. Derfra kører vi til en båd, vi har lejet, her vil vi sejle på Donau mellem Serbien og Rumænien i et par timer. Vi får en sandwich med os, samt 1 øl eller en vand til. Turen har jo et tema, nemlig Donau. Det er vores gode ven Gheabura Nicolai som ordner det for os..

Så kører vi hjem til vores hotel og nyder det. Hvis man har lyst, kan man gå en tur op i byen. (Evt. fyraftens øl). Kørsel ca. 80 km.

Dag 6. Onsdag d. 16/5 Afg. kl. 09:00 mod Craiova. I Slatina, indtager vi vores frokost hos en privat familie. Secu Nelu i Slatina , tel 0742152979 : Så til Scornicesti, hvor Ceausescu er født og har boet som barn. Her gør vi et ophold og ser en grim buste af Ceausescu, som igennem tiden har fået mange tomater i hovedet.
Derefter mod Pitesti, som jo er den by hvor Dacia bilerne bliver fremstillet. De startede i 1966 med Dacia 1100 og 1300. Efterligninger af Renault. Denne produktion stoppede i 2004. Så overtog Renault 80% af virksomheden. Nu er der 13.000 ansatte med en produktion på 35.000 biler om året.
Derudover bliver Ford B. Max lavet der. Samt motorer, gearkasser m. m. Dertil komme en masse underleverandører. Det er godt for Rumænien.
Vi ender i den gamle hovedstad Târgoviste på Hotel Valahia først på aftenen efter ca. 400 km.

Dag 7. Torsdag d. 17/5 Afg. kl. 09:00 til kasernen hvor Elena og Nicolaie Ceausescu blev henrettet. Her vil JS vise rundt og fortælle, hvad der skete. Det var herfra vi i 1989 med gru i dansk TV så en primitiv retssag mod ægteparret for åben skærm.
Vi vender tilbage og kører til Nicu. Det er en god gammel ven til JS. – Vi hygger os lidt med familien, hvorefter vi vender snuden hjemad mod vores hotel. Så skal vi have lidt historie, vi besøger et historisk område på gåben. ca. 75 km

Dag 8. Fredag d. 18/5 Afg. kl. 09:00 til Tulcea. Vi kommer til Hãrsova, her samler de 2 Donau arme sig. Vi kører over Donau. tæt herved skal vi have frokost (evt. ved et dansk landbrug). Hen under aften kommer vi til Tulcia og Hotel Europolis, som ligger meget tæt på midtbyen.
Vi befinder os nu ca. 2850 km fra Donaus ”fødested” i Sydtyskland. Donau udspringer i Schwarzwald ved byen Schwenningen, derfra forsætter floden til Ulm, Regensburg, Passau i Østrig til Linz, Wien, videre til Bratislava ind i Ungarn til Budapest, hvor den drejer mod syd til Serbien, Beograd. Derefter danner den grænse mellem Serbien og Rumænien og mellem Bulgarien og Rumænien. Ved Calarasi drejer floden mod nord og deler sig i 2 flodarme.

Donau løber videre i 2 arme op til Braila, hvor løbene samles igen, videre til havnebyen Galati, og derefter danner den grænse mellem Rumænien og Ukraine. Ved Tulcea fordeler den sig i 3 arme. OG HER STÅR VI SÅ, HVOR DONAU DØR, ved Europas tredjestørste delta. ca. 390 km.
Her er vi så har 3 overnatninger.

Dag 9. Lørdag d. 19/5 Afg. kl. 10:00 i en lille privat båd tilhørende en af mine venner. Vi tager frokost med på båden.. Vi har drikkevarer med om bord. Det bliver helt privat. Vi skal have en rigtig MC- hyggedag, er I med på det??. Daniel og Rodica samt jeg selv vil sørge for, at det er en tur, I vil huske. Rodica vil lege havfrue. Det er helt sikkert et nyt tiltag.

Vi sejler hjem, når vi føler for det. Resten af dagen kan bruges til at kikke på byen eller afslapning hjemme på hotellet.

Dag 10. Søndag d. 20/5 Afg. kl. 10:00. Vi skal sejle 2 timer i katamaran i en natur, der nogle steder minder om at sejle i junglen. Vi ender på et nonnekloster, der hedder Saun. Det er et helt specielt og meget flot kloster. JS vil fortælle om klosterlivet og den ortodokse kirke. Her har nonnerne inviteret på frokost, så det bliver spændende, hvad vi får at spise og drikke til. Vi bliver hentet i bus og kørt tilbage til hotellet, og det vi ikke nåede at fortælle på klosteret, fortæller vi i bussen. Om aftenen vil vi have en hyggelig afslutning på opholdet ved Donau.

Dag 11. Mandag d. 21/5 Afg. kl. 09:00. Så skal vi sige farvel til Daniel, som er manager for Europolis og min gode ven gennem ca. 17 år.
Vi kører til havnebyen Brâila, her skal vi sejle over Donau. Vi kører til en familie, som har lavet frokost til os, og det er bare super. Derefter til hovedbyen i Moldavien. Piatra Neamt. Vi kommer på hotel Ceahlau.

Dag 12. Tirsdag d. 22/5. Afg. kl. 10:00. Til Mânestry Neamt. Derefter kører vi til Ticu, Vânatori nr. 399, tlf. 004/0741 395 343 kl. 12.15. Kl.13.30 kører vi til nonneklosteret Agapia. Her skal vi opføre os ordentligt.

Derefter går det hjemad. ca. 130 km.

Dag 13. Onsdag d. 23/5. Afg. 09.00. Til byen Gura Humorului. På hotel Best Western. Her kommer vi igen til frokost ved Ticu, Vânatori nr. 399. Vi har nu kørt en helt unik tur, med bjerge og sving. Vildt flot. Her skal vi have nogle fotostop. Vi er fremme sidst på eftermiddagen. Der bliver lidt tid til at kikke på byen. Kl. 09:30 er der aftensmad. Km. ca. 190.

Dag 14. Torsdag d. 24/5. Afg. kl. 09:30 Til èn af de flotteste klostre, Voronet. I området ligger der klostre som perler på en snor. Så går det videre til Mânestery Moldovita.
Bagefter kører vi til frokost hos en familie, der har landbrug. Men de er også specialister i at male æg. Det kan I glæde jer til. Vi kører til byen Marginea . Her laver man lertøj i sort ler, og der bliver mulighed for at købe en lille ting med hjem.

Derefter går det hjem til hotellet. – Om aftenen bliver vi henter i en minibus og kørt ud til en dame som JS har kendt i mange år. Hende vil jeg få til at grille for os, vi kan besøge naboen, han er kunstner.
Dem vi besøger tilhører et polsk mindretal. Mere om det når vi er der. Km. 150.

Dag 15. Fredag d. 25/5. Afg. kl. 09:00. Til Vatra Dornei. – Bistrita. Her skal vi have frokost.
Kørt Km. 161.
Så kører vi til en perle af en by Sighisoara. Det er her, DRACULA er født. Her skal vi overnatte for første gang i min 25- årige karriere. Det er en udsædvanlig by at besøge. 297 km

Dag 16. Lørdag d. 26/5. Afg. kl. 10:00. Så er der tid til at gå en morgentur i byen. Vi kører til Biertan og ser en af de tyske befæstede kirker. Vi kører nemlig i et saksertysk område. I ca. 1150 kom der tyske indvandrere til Transsylvanien. Så der er ca. 20.000 tysktalende i området.
Vi besøger og spiser frokost hos en af de saksertyske familier. Vi stopper i Sibiu. Den blev Europas kulturby i 2007. – Her går vi lige en tur.

Så går det videre til kurstedet Geoagiu Bâi. Her vil vi for første gang i mit liv overnatte. Ca. 200 km.

Dag 17. Søndag d. 27/5 Afg. kl. 10:00 til Alba Julia. Her vil jeg vise jer byen, hvor der skete en stor ændring med Transsylvanien efter 1. verdenskrig. Derefter kører vi til nogle venner, JS. har haft nu i 22 år. Her skal vi have frokost. De, der har lyst, kan gå hen og besøge Jørns hus ”Slottet”.
Så kører vi hjem til kurbadet igen. Km. 187.

Dag 18. Mandag d. 28/5. Afg. kl. 09:30. Til Hunedoara. Her skal vi se et slot, Jørn vil fortælle lidt om. Det er helt unikt. Vi kører videre til en vingård i landsbyen Paulis. Her er vi 2 nætter. Vi får en lidt sen frokost, med vin til maden. Så skal der hygges. Om aftenen er der rundvisning, vinsmagning med aftensmad. Det bliver en rigtig MC-hyggeaften.

Dag 19. Tirsdag d. 29/5. Afg. kl. 10:00. Kører vi til Ineu, her er et skolehjem som jeg vil vise jer. Her vil i få at se, hvordan man takler uddannelsen af børn og unge. Nogle af dem har ingen kontakt med forældre. Det er også en form for tekniksk skole.
Vi kører videre til en pensioneret politimand, som jeg har været venner med i mange år. Her skal vi have frokost. Så kører vi hjem på vores vingård.

Om aftenen er der afskedsmiddag. Vi skal have en hyggelig afslutning på vores rundtur i Rumænien.
I kan glæde jer til mange oplevelser. Rumænien er ikke vant til turister endnu, så der opstår nogle gange ting, som ikke står i programmet.

Dag 20. Onsdag morgen d. 30/5 inden kl. 10:00 er der afgang til Danmark. Jeg ved ikke endnu, om jeg tager med til Danmark. MEN, vi skal til at tage afsked med hinanden, ikke et øje er tørt.
Der bliver noget at snakke om, når I kommer hjem. Jeg ved ikke, om det er sidste år, jeg laver MC- ture. Jeg er jo ved at være en gammel dreng.

Pris. Inkl. fuld pension minus 1 st. dag 1 person i Dobbeltværelse evt. entreer Kr. 8.970, – Tillæg for enkeltværelser Kr. 1.890, –

OBS. Det er ca. Kr. 473, – Pr. dag.
OBS. Det er 19 overnatninger til den pris.

Hvad er ikke med i prisen Udgifterne til og fra første og sidste overnatningssted. Lommepenge. Frokost 1. st. dag.

 

Så er det med at få ringet efter dag til dag program.

Men MC. Hilsen Jørn & Rodica