MC-Tur. Fra d. 21. juni til d. 9. juli – Besøg i landene Rumænien

DENNE TUR ER UDSOLGT

Ekstra ordinær.- Ny MC- Tur. Fra d. 21. juni til d. 9. juli. Besøg i landene Rumænien (Transsylvanien – Moldavien Bukovina) – Desuden Republik Moldova, Ukraine (Odessa) Det er en tur for de nysgerrige

Så skal vi godt nok på tur. Vi skal igennem en stor del af Østeuropa.

Vi har i 16 år haft MC-ture til Rumænien med stort held. (I år har JS i 25 år lavet ture til Rumænien, Ukraine, Moldova og Bulgarien.
JS. har arbejdet med Rumænien i 32 år, så I skulle være i gode hænder. Undertegnede er helt sikkert den i Danmark, der kender Rumænien bedst. Turen er for folk, der vil opleve noget, gerne kombineret med at bo både i en stor by og på landet. Vi skal ikke tjene på jer. JS er jo selv med, og stor MC-entusiast – har faktisk haft MC i 55 år og kørt motorløb i alle afskygninger i nogle år. Er bosiddende det halve af året i Rumænien og kender landet ud og ind I vil opleve alle variationer af landskaber. Vi har en lokal pige, Rodica med på turen. Hun er kendt af mange motorcyklister i Danmark.

Deltagerne fra Jylland /Fyn kan mødes ved Otto Duborg syd for grænsen d. 20/6. kl. 10:00. Dem fra Sjælland kan mødes i Gedser kl. 08:30. Færge afg. kl. 09:00 ank. Rostock kl.ca. 11:00. Så er der ca. 250 km til rasteplads Walsleben. Den ligger, efter at motorvejene A 19 og A 24 er løbet sammen. Der kan alle mødes ca. 13:30. Vi tager forbehold for ændrede sejltider. Kontroller selv.

Man kan også lave sin egen overnatning. Vi kan anbefale Hotel Pavilon. Bezrucova 222/68, 25101 Ricany, Czechia tlf. +420 323 631 073. Når I kører mod Brno på D1, skal I køre fra motorvejen ved skiltet mod Ricany, Så er der 6-7 km. uden for Prag – Bare I er på Hotel Gastland inden kl. 17:00 d. 21. juni 2018.

OBS. Husk at købe Vinette (Vejskat). Når I kommer til Ungarn, skal I betale vejafgift, men her får I ikke et klister mærkat. – I skal have jeres nummerplade nr. med ind til kassen, så får I en kvittering, som skal gemmes. Der er fotovogne, der ser efter, om I har betalt. Det er normalt billigst at købe for en måned.

Ank. Gastland M1 Hotel & Restaurant. torsdag 21. juni 2018 inden kl. 17:00 – ( M1 motorvej 10. km før Budapest. Ligger lige op af motorvejen.
GPS coordinates: N 47°29’46.16′′ E 18°48’59.36′′ – Postacím: 2071. Páty, Pf.: 7. Denne overnatning er med 1⁄2 pension og er regnet ind i prisen. torsdag aften veksler vi penge, JS vil fortælle om vores tur og vi præsenteres for hinanden. Så skal vi hygge.

Så starter rundturen, der går gennem de rumænske landsdele Transsylvanien, Moldavien og Bukovina, Odessa i Ukraine og landsdelen Gagausien i Republik Moldova.
Giv jer selv en oplevelse for livet. Følg JS. på en spændende tur rundt i det endnu ikke turistplagede Østeuropa. I vil sammen med 2 garvede rumæniensfarere. Jørn Sørensen og Rodica opleve nogle utrolig spændende lande. – JS er nok den i Danmark, der kender Rumænien bedst

Program

Torsdag 21.06. ank. Gæstland inde kl 17:00. Velkommen m. m.

Fredag d. 22.06. kl. 09:00. Vi kører uden om Budapest mod øst ad motorvej nr. M3 – E71.
Vi har nogle ophold undervejs. Vi kommer til den rumænske grænse ved Petean.
Efter grænsen kommer byen Satu Mare. Vi skal finde landsbyen Pâulesti. Her har borgmesteren og byens præst sørget for overnatning og frokost. Det bliver interessant at se, hvordan de klarer det. Det har de nemlig aldrig prøvet før. Ca. 450 km.

Lørdag d. 23.06. Afg. kl. 09:30. Vi vil kigge på de 2 byer Marghita og Tâsnad.. Vi skal besøge et Holocaustmuseum. Vi indtager frokost i nærheden. Vi kikker lidt på byen Simleu Silvaniel. Herefter kører vi tilbage til hotellet. På et tidspunkt vil præsten gerne vise jer kirken.
Kl. 19:30 er der aftensmad. Ca. 245 Km.

Søndag d. 24.06. Afg. kl. 09:00. Til Gura Humorului, som ligger i området Bukovina. Undervejs stopper vi hos en utrolig sød dame, der laver kostumer til folkedansere i alle egne i Rumænien. Vi har aftalt, at vi spiser frokost hos hende. Det er en oplevelse i sig selv. Byen hedder Salva.
Vi kører videre til Draculas Hotel, det menes, at han har siddet til fange her i en periode.

Ca. kl. 19:00 er vi fremme i Gura Humorului på hotel Best Vestern. Ca. 387 km.

Mandag d. 25.06. Afg. kl. 09:30. til Cacica, her skal vi se en spændende saltmine. Vi er nu i et område, hvor der bor mange polakker, som kom hertil for mange år siden. Vi håber, at vi kommer til at spise frokost hos en polsk mindretalsfamilie. Vi kører hjem, så der er tid til at kikke lidt på byen.
KL. 19:00 kommer der en minibus efter os. Vi besøger en dame som JS har kendt i mange år, hun vil grille for os og vi får en øl til. Vi besøger naboen, han praler af, at han er en stor kunstner, det ser vi på.
Vi vil have en hyggelig aften sammen med polakker i Rumænien.
Så på et tidspunkt går det hjemad. Vi skal køre ca. km. 40.

Tirsdag d. 26.06. Afg. kl. 10:00. Så er der dømt KULTURDAG. Området, hvor vi befinder os nu, er verdensberømt på grund af klostre. De ligger som perler på en snor og er en stor del at rumænernes kultur. De bemalede fresker er flere hundrede år gamle, Det ældste her er fra 1547, men står stadig meget klart, helt fantastisk. Man vil komme til at opleve mange bibelske personligheder. Vi starter med et af de kendteste klostre, VORONET. Virkelig en oplevelse, man bliver betaget af. Derefter kører vi til klostret MOLDOVITA. Her bor ca. 40 nonner, i meget rolige omgivelser, igen et kloster med flotte fresker. Vi kører til frokost hos en privat familie.
De lever af landbrug, samtidig er konen specialist i at male æg, det vil I få at se.
Derfra kører vi igennem et område, vi siger jer ”Hold da op” her må vi stoppe, der dømmes fotopause. Her er utrolig flot og med en udsigt, der er helt unik. Vi kommer nu til det største og mest storslåede af alle klostrene, SUCEVITA. Vi ser klostret og dets særpræg. Dagens sidste stop er i byen Marginea. Her har man specialiseret sig i at lave sort keramik. Når leret bliver brændt, så bliver det sort. Vi ser værkstedet, og man får chancen for at købe til fabrikspris. Fyldt med oplevelser kører vi til vores hotel. Ca. 175 km.

Onsdag d. 27.06. Afg. kl. 09:00. Til Miclâuseni, Her skal vi have frokost. Vi kommer til et helt specielt sted, det er et gammelt slot med en helt speciel historie. Stedet har været beboet af familien Sturza. Det glæder jeg mig meget til. Der bliver også tid til en lille rundvisning.
Derefter kører vi videre til hovedstaden i Moldavien. Iasi, her skal vi bo en nat på hotel Moldova.

Nu skal vi besøge et munkekloster, der hedder Cetatuia hvor de også har en vingård. OK det er et munkekloster, men det var en nonne, vi skulle kontakte. Hun hedder Maica Modesta, sød pige, vi vil blive vist rundt og se deres vinkælder. Derefter er der vinsmagning og eventuel Tuica (brændevin). Det er anden gang i JS. Rejsers historie, at vi er til vinsmagning på et kloster. Derefter er der aftensmad med vin til. Derefter er det hjem på hotellet. Ca. 190 km.

Torsdag d. 28.06. Fri hele dagen til selv, at finde frokost i byen, det er en fantastisk by på 321. 000 indb. Her er virkelig noget at se på. ”Kulturpaladset er helt i en klasse for sig”. Og her har JS. arrangeret en tur GRATIS. På gåben at forstå. Det bliver om eftermiddagen.

Fredag d. 29.06. Afg. kl. 10:00. Til grænsen mellem Rumænien og Republik Moldova.
Lige før grænsen har JS. nogle venner, her skal vi spise frokost.
Nu kører vi ud af EU. Og dermed er der nogle grænseformaliteter. Så går det mod byen Comrat, der har garanteret kun været få danske MC-kørere før. – Vi er nu i Gagauzia en AUTONOMI, som siden 1995 har været en del af Republik Moldova, som igen var en del af det gamle Sovjet. Vi kommer evt .til at bo på 2 hoteller. Måske i en vejgrøft! – Men jeg tror, det bliver på et nyt Hotel. Caral, Str. Lenin, nr.146 B – eller Hotel Astoria, Strada Galatan, nr.34A. og Hotel Altin Palace. Lenin Str. 204 E. – Vi ved det ikke præcist endnu.
Kørsel. Ca. 75 km i Rumænien (Iasi til grænsen). Ca 135 km i Moldova – I alt ca. 210 km.

Lørdag d. 30.06. Afg. kl. 10:30. Her vil vi prøve at komme til vinsmagning, idet der er et vineri i byen. Rodica og jeg besøgte stedet, og heldigvis mødte vi en af lederne. Ham blev vi vældig gode venner med. Jeg inviterede ham og hans kone med ud og spise. Så jeg har aftalt med ham, at han sørger for minibus til og fra vineriet, samt frokost sammen med vinsmagning. Vi prøvede det her i 2017, det var alletiders.
Aftensmaden vil konen og vores ven, servere hjemme hos dem selv. Nå, hvad siger i så.
Derefter kommer vi glade hjem til vores hotel. Ingen MC. kørsel.

Søndag d. 01.07. Afg. 09:00. Fra Comrat til Odessa i Ukraine. Her støder vi til J.S. Rejsers bus, der kommer med gæster. Vi skal bo på det samme hotel. Det bliver evt. Continental. Frokost undervejs. Vi kommer igennem byerne i Moldova. – Cimislia – Câuseni til grænsen Ukraine – Odessa.
I skrivende stund er det planlagt, at jeg kører turen først i bil. Ca. 260 km.

Mandag 2. juli – Afg. kl. 10:00. Vi får først en rundtur i byen Odessa, som er sprækket med masser af kultur, selvom selve byen ikke er ret gammel. – Kun fra sidst i 1700-tallet. I lang tid var byen ”port franco” (fri havn) og 4. største by i det russiske imperium. Efter en dejlig rundtur i både bus og på gåben, er vi nok ved at være sultne. Vi får frokost på en spændende restaurant. Efter frokost ser vi noget, som er kendt i Odessa – nemlig byens katakomber, som blev kendt under 2.verdenskrig, da russiske partisaner gemte sig her. De underjordiske gange (katakomber) spreder sig under hele byen og er en gigantisk labyrint. Det er godt, vi har en guide med. Sidst på dagen bliver der tid til at opleve byen på egen hånd. MC. kørsel 0

Glæd jer! Det bliver en dejlig dag med historie og kultur!

Tirsdag d. 03.07. Afg. kl. 09:00. Vi kører et stykke ud på landet, hvor vi ser nogle af de ukrainske landsbyer. Vi kommer til et gammelt citadel, som er bygget i 1500-tallet af en rumænsk fyrste. Området var rumænsk på det tidspunkt. Glæd jer til en utrolig flot udsigt ud over Sortehavet. Frokost ude i det fri. Det bliver spændende, hvad vi finder på denne gang. Efter frokost er der dømt vinsmagning hos den berømte og moderne vingård Shabo. Her er en gennemgang af en vinproduktion, man ikke har oplevet før. Der bliver også mulighed at handle både vin og cognac med hjem. Vi kører hjem, fyldt med en masse oplevelser. Kørsel MC evt. 0

De 2 billeder er der frokost ved private familier. Ikke engang 4* hotel er bedre Ja der er et ”Kønt par”

Onsdag d. 04. 07. Fridag hele dagen på egen hånd. Mødes til aftensmad kl. 19:30.

Torsdag 05.07- Afg. kl. 08:00. Vi siger farvel til Odessa og kører tilbage til Rumænien, til byen Braila, som ligger ved Donau’s bred. Frokost får vi undervejs som picnic á la Carmen. Vi skal forvente, at vejen det sidste stykke inden grænsen til Rumænien er dårlig, det er den eneste mulighed vi har. Ca. 384 km.

Fredag d. 06.07 – Afg. kl. 09:00. Her kører vi til en familie, som JS. har været venner med i mange år.
Vi vil her indtage en rumænsk frokost i form af en lille let anretning. Derefter til byen Fâgâras, hvor vi aldrig før har boet i de 25 år, JS har arrangeret rejser. På hotel Boulevard, str. Unirii nr. 1 A
Vi kommer igennem byerne Buzau og Brasov. Flot tur. 180 km inden frokost og ca. 170 km til hotellet total 350 km.

Lørdag d. 07.07. Afg. kl. 09:00 til Alba Julia. Her har vi et stop i byen Sibiu. Den var Europas kulturby i 2007. Den kikker vi lige på. JS. giver en fin is dessert. Det er da helt utroligt.
Men hvorfor kun èn is dessert??. Det vil i finde ud af.???.
Ser I kære venner. Mange MC-folk har mødt en pige der hedder Victoria. Jeg har fulgt Victoria siden hun for ca. 15 år side kom på et børnehjem sammen med sine søskende.

Hun bliver 24 år i 2018. Hun har klaret sig godt med hjælp fra den humanitære forening ”Remets Venner”, som jeg er leder af. Nogle MC-folk er også medlem af den forening.
Victoria skal giftes med sin kæreste Andrei den dag. Vi er alle inviteret med. Et bryllup i Rumænien er et helt kapitel for sig selv.

Vi skal være der kl. 18:00. Så er der ellers div. retter af mad hele aftenen, helt vildt. Drikkevare i alle afskygninger. Der er ingen loft. Så er der dans, ja en aften I/du aldrig glemmer.
Men man giver temmelig meget i bryllupsgave i Rumænien, det er noget folk sparer sammen til i lang tid. Så, derfor har jeg bestemt mig, at der er 2 priser på denne tur.

Jeg mener ikke, at folk skal tvinges til at komme med til bryllup. Normalt er de penge, brudeparret får, beregnet til at dække mad, drikkevarer og evt. musik m. m. Resten er en økonomisk start på livet.
Normalt giver man ca. 100 Euro pr. person. Men i dette tilfælde er det 90 Euro, idet jeg alligevel skulle have betalt 10 – 12 Euro for aftensmad på hotellet. De penge lægger vi i en kuvert med alle vores navne på.

Det vil være en stor hjælp for parret. – Når tiden er, går vi alle sammen op til hovedbordet og overrækker pengene.
Dem der evt. ikke vil med, spiser aftensmad på hotellet, men jeg håber alle vil med.

Søndag d. 08. 07. er det vist en god ide, at hvile ud efter aftenens og nattens strabadser.
Afg. kl. 11:30 til familien Ionel til en let frokost. Der er max 3⁄4 times kørsel. – Derfra går turen op til Baia Felix. Det er et kursted. Husk, at tage badebukser med.
Kl. 19:30 er der afslutningsaften. Vi ser tilbage på en forrygende tur med en masse indtryk. Det kan være at JS. kører med til Danmark? Ca. 250 km.

Mandag d. 09:07. Afg. ca. kl. 09:00 til Danmark, ikke et øje er tørt. Vi er kun 3⁄4 times kørsel op til grænsen Husk Vej afgift i Ungarn hvis I ikke er dækket ind.

Prisen for alt dette er helt nede på Kr. 8.995
Hvis man vil med til Bryllup v/ Victoria og Andrei. Kr. 9.690
Tillæg for enkeltværelse Kr. 1.785,-

Det er 19 dages tur. u/ Bryllup er det pr. dag, ca. kr. 475, – m/ bryllup ca. kr. 510, –

Beløbet betales 14 dage efter modtagelse af rejsebeviset, da det er nonprofit rejse betaler man hele beløbet.

Ved afbud inden 30 dage før afgang fratrækkes 250 kr. i gebyr.
Ved afbud efter 30 dage tilbageholdes hele beløbet.

Skulle rejsen blive aflyst, vil man få alle pengene tilbage senest 14 dage før afgang.

Inkluderet i prisen er: Fuld kost inkl. drikkevarer på dagturene. Minus dag 1. samt 28/6 og 04/07. Nu tænker I ”De da helt vildt” — Landkort over Rumænien.
Med er. JS og Rodica som lokal guide i Rumænien. Alle entréer.

Ikke med i prisen. Lommepenge, Benzin, vejskatter Ungarn, Moldova? Ukraine. Drikkevarer om aftenen. Frokost dag 1. – d. 28/06 og 04/07.

Afstand Kruså – Gæstland Ca. km. 1490 – Rumænske grænse Bors – Kruså ca. 1750 km.

Potemkin trappen er helt speciel. Den er fra 1837, blev åbnet 1841. Der er 192 trin med en højde forskel på 27 m. – Den er 142 m lang. Det er en optisk illusion. Hvis man ser den nedefra er den bredere forneden OK.. Men ser man nedefra føles den kortere en den er. Os omvendt oppefra. JS. var i øvrigt med til åbningen.

FORCE MAJEURE
Vi tager selvfølgelig forbehold for ting, der ændrer sig, og som vi ikke har nogen indflydelse på. Vi tillader os naturligvis det sædvanlige forbehold for force majeure: krig, strejker, blokader, naturkatastrofer eller andet, som vi ikke har nogen som helst form for indflydelse på.

REJSEFORSIKRING
Vi gør jer opmærksomt på, at det gule sundhedskort er helt bortfaldet ved udlandsrejser. Ved rejser inden for EU skal man altid medbringe det blå sundhedskort, men vær opmærksom på, at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker udgifter til hjemtransport, og i nogle lande heller ikke alle udgifter til sygetransport. Hvis du ønsker at få dækket alle udgifter til syge- og hjemtransport i forbindelse med sygdom eller dødsfald, skal du tegne en privat rejseforsikring. Vi erfarer, at næsten alle har det inkluderet i deres private forsikringer, men man bedes kontrollere det.

Når du rejser til lande uden for EU (i vores tilfælde Ukraine og Republik Moldova) dækker hverken det gule eller blå kort. Hvis du ønsker at være dækket af en sygeforsikring under rejse til disse lande, bør du tegne en privat rejseforsikring hos dit forsikringsselskab.
For sygdom, ulykkestilfælde, forsinkelse og bortkommet, stjålet eller beskadiget bagage samt andre uregelmæssigheder kan der ikke kræves erstatning hos Jørn. Det er altid rejsedeltagerens eget ansvar at sørge for at have de ønskede forsikringsdækninger. Det er meget vigtigt at pointere, at det er et privat arrangement, som jeg, Jørn Sørensen foretager. Derfor er der ingen fortjeneste på de rejser. Det er kun for MC- kammeratskabs skyld

Ring i dag til Jørn på tlf. + 45. 2149 0357 – Rodicas Nr. 004/0766 352 539 – Mail js@jsrejser.dk MC. hilsen Jørn, Rodica – Carmen tlf. 2365 0457.

Send bud efter den turprogram du kunne tænke dig i dag.

MC. Hilsen Jørn & C0