MC-Tur 15 dage, 15 september 2017

Mc. Tur fra d. 15 til 30. september 2017. – RUNDTUR IRUMÆNIEN I landsdelene Transsylvanien, – Valakiet. – Giv jer selv en oplevelse for livet. – Følg JS. på en spændende tur rundt i det endnu ikke turistplaget Rumænien. I vil sammen med 2 garvede Rumæniensfarer, Jørn Sørensen og Rodica opleve et utrolig spændende land. – JS er nok den i Danmark, der kender landet bedst. RING EFTER PROGRAM I DAG

Vi har i 15 år haft MC-ture til Rumænien med stort held. (I år har JS i 24 år lavet ture til Rumænien. Og har arbejdet med Rumænien i 31 år). Så I skulle være i gode hænder. Undertegnede er helt sikkert den i Danmark, der kender Rumænien bedst.
Turen er for folk, der vil opleve noget, gerne kombineret med at bo i en stor by og på landet. Vi skal ikke tjene på jer. JS er jo selv med, og stor MC-entusiast – har faktisk haft MC i 54 år nonstop, kørt motorløb i alle afskygninger i nogle år. Er bosiddende, det halve af året i Rumænien, kender landet ud og ind, så I skulle være i gode hænder. – I vil opleve alle varianter af landskaber.

Med har vi en lokal pige, Rodica som er kendt af mange motorcyklister i Danmark.

Normalt mødes dem fra Jylland /Fyn der har lyst, ved Otto Duborg syd for grænsen d. 14/9 kl. 10:00.

Dem fra Sjælland mødes i Gedser kl. 08:30. Færge afg. kl. 09:00 ank. Rostock kl.ca. 11:00. Så er der ca. 250 km til rasteplads Walsleben. Den ligger efter motorvejene A 19 og A 24 løber sammen, der kan alle mødes ca. 13:30. Vi tager forbehold for ændrede sejltider

Man kan også lave sin egen overnatning. Bare I er på Hotel Gastland (ligger ca 10 km. før Budapest, lige op af motorvejen M1.) – inden kl. 17:00 – d. 15 september.
Vi bruger også overnatningshotel i Prag. Ligger op af motorvej D1. Hotellet Best Western ***. Tukova 2318/5A – 14 900 Prag. Tlf. 00420/ 234 623 100. Der vil man normalt være ca. kl. 16:00. Her er kun morgenmad. Men der er restaurant i nærheden. Næste dag kan man køre kl. 09:00 mod Budapest Ca. 510 km. Så man kan nemt køre til vores mødested på 2 dagen

Hvis I ønsker overnatning i Prag kan vi bestille værelser, så er det billigere for jer, idet vi har en rabat.

OBS. Husk at købe Vinette (Vejskat). Når I kommer til Ungarn skal I betale vejafgift, men her får I ikke en mærkat. I skal have jeres registrerings nr. med ind til kassen, så får I en kvittering, som skal gemmes. Der er fotovogne der ser efter, at I har betalt. Det er normalt billigst at købe for en måned

Ank. Gastland M1 Hotel & Restaurant. Fredag 15 september 2017 inden kl. 17:00 – M1 highway 22. km
GPS coordinates: N 47°29’46.16′′ E 18°48’59.36′′ – Postacím: 2071. Páty, Pf.: 7.
Denne overnatning er med 1⁄2 pension og er regnet ind i prisen

Fredag aften veksler vi penge, JS vil fortælle om vores tur og vi præsenteres for hinanden. Så skal vi hygge.

Program

Dag 2. Lørdag d. 16/9. Afg. kl. 09:00. igennem Budapest, til grænsen Nâdlac, igennem byen Arad. Her kommer vi til Vingården i landsbyen Paulis. Det er en pension kombineret med vingård.
Her er der tid til at slappe lidt af eller gå en tur på den lokale bar. På et tidspunkt er der aftensmad, hvor der er mulighed for at købe vin til maden. Det bliver hyggeligt. Kørsel ca. 400 km.

Dag 3. Søndag d. 17/9. Afg. kl. 10:00. Vi kører til Lugoj på Casa Clementina som er et udslusnings hjem for unge mennesker. Den største humanitære forening ”Rumænien 92” i Danmark har et projekt Casa Clementina. Her vil vi støtte dem ved at indtage vores frokost der og betale godt for det. JS vil fortælle om stedet.

Vi kører tilbage af en anden vej til vingården. Nu skal vi have vinsmagning, og vi prøver nogle forskellige vine. Derefter er der aftensmad, hvor vi kan dele resten af vinen. Kørsel ca. 150 km.

Dag 4. Mandag d. 18/9. Afg. kl. 10:00. Til Sâvârsin, hvor slottet som kong Mihai har fået tilbage af den rumænske stat ligger. Her holder vi en pause.
Derefter videre til Hunedoara hvor vi skal bo på Hotel Maier, Bulevardul Republicii nr.1A. – Vi spiser frokost ved en ny bekendt, Budila Nelutu i landsbyen, der hedder Teliucu Inferior. Efter indlogering på hotellet går vi på slotsbesøg på det pragtfulde slot, Corvinestilor. Her skal man godt nok huske sit fotoapparat.

Slottet er også kendt under navnet Corvin Slottet. Den imponerende størrelse og arkitektoniske skønhed, sætter den blandt de mest imponerende monumenter af middelalderlig kunst.
En kendt person har også haft sin gang her.Vlad Dracul, hersker i Valakiet, far til den berygtede Vlad

Tebes. (Dracula) blev fængslet her, da han var faldet i unåde. – Slottet og omgivelserne er ofte brugt af internationale filmselskaber til produktion af film om middelalderen. Alt det vil vi bruge lidt tid på.

Vi har 1⁄2 pension på vores overnatningssted. Kørsel ca. 125 km.

Dag 5. Tirsdag d. 19/9. Afg. kl. 09:30. til Alba Julia, hvor JS vil vise jer et andet bygningsværk ny restaureret for EU midler. Her får vi lidt historie. Derefter kører vi til et firma, hvor ejerne er gode venner med JS. Her skal vi have en let frokost inden vi kører tilbage til byen Deva. Her ligger den berygtede gymnastikskole hvor den legendariske gymnastik pige Nadia Comaneci kommer fra. Det vil JS. fortælle lidt om, når vi er der.
Så går det tilbage til vores hotel. Km. ca. 240 km.

Dag 6. Onsdag d. 20/9. Afg. kl. 09:00. Til Sebes, og på en af de smukkeste ture i Europa. Transalpina.

Transalpina vej (DN67C) er den højeste vej i Rumænien. Det er en af de berømte rumænske højtliggende veje. Med en længde på 146 km, det går igennem Karpaterne og nåede en maksimal højde af 2.228 m over havets overflade i Pasul Urdele. I 2009 var det helt brolagt. Et hurtigt blik på kortet ser man serpentiner sving, der bekræfter, at dette ikke er nogen almindelig vej.

Vejen blev bygget under kong Carol d. II. Det er grunden til, at rumænske lokale i området kalder det Kongens Road ( “Drumul Regelui”). Det blev åbnet i 1938. Den blev genopbygget under Anden Verdenskrig af tyske tropper, fordi de havde brug for en vej til militære formål, men forblev utilgængelig for de fleste normale chauffører og køretøjer, indtil kun for nogle år siden. I 2007 begyndte man at omdanne denne spektakulære vej til en moderne vej (148 km), der tillader en hurtig transit mellem Oltenia og Transsylvanien. I 2009 var den helt brolagt. Man startede med at asfaltere det meste af ruten og den blev genåbnet i 2012. Beliggende i Parang Mountains gruppen, i de sydlige Karpater i Rumænien, det er en af de mest spektakulære veje i Karpaterne. Vejen forbinder Novaci, syd for Parang Mountains og Sebeş i nord. Til jeres orientering er der stadig lidt af det gamle vej.

I Novaci er der frokost og derefter går turen til Horezu, hvor vi skal overnatte 2 dage på Hotel Horezu. Det er en spændende by med et hav af keramikere, så her er noget at se på. En helt vild dag. Km. 258. JS er vært ved en fyraftens øl. Det er ellers sjældent, det sker.

Dag 7. Torsdag d. 21/9. Afg. kl. 10:00. Her har vi lejet en minibus til at køre os til en kæmpe saltgrotte ” Ocnele Mari” hvor man vil blive noget imponeret. Det er en oplevelse af de store. Her spiser vi frokost og laver vores egen vinsmagning. I en saltgrotte!
Derefter er der lidt fri til sig selv.

Dag 8. Fredag d. 22/9. Afg. kl. 09:00. Tager vi afsked med stedet og kører nu til byen Curtea de Arges, hvor vi skal spise frokost og bagefter skal vi se lidt på byen. Det er en gammel kronings by, hvor hele den Royale familie ligger i sarkofag. Senest prinsesse Anna der døde i august i 2016. Det er også her, at en del af Rumæniens historie startede.

Har engang været hovedstad i ”Tara Romaneasca”(1418-1431) og i dag siger man Valakia. Senere blev hovedstaden Târgovista. Vi har kun 85 km til rundvisning og frokost.
Så skal vi godt nok på tur. Hen over Transfagarasan.
I dag tjener Fagaras-bjergenes zigzaggende dalende og stigende ruter dog til at forbinde Transsylvanien med naboprovinsen Muntenien. Med sine 2000 meter over havets overflade er Transfagarasan (eller, hvis udtalen bliver for meget, DN7C) stadig en af de højest liggende strækninger i Europa. En køretur fra nord mod syd eller omvendt byder på nogle ganske overvældende udsigter, ikke mindst den fra Moldoveanu, Rumæniens højeste tinde (2544 m). Rutens mest overraskende punkt må dog siges at være en strækning på 890 m, som omvendt ikke byder på nogen udsigt overhovedet. En uoplyst bjergtunnel skaber en brat overgang fra de bare, sneovertrukne bjerglandskaber mod nord og de frodige, grønne dale på sydsiden, hvor det da også er mærkbart varmere.

En ren labyrint af viadukter og broer, bjergtagende veje med sø udsigt, hårnålesving og snævre kryds gør denne spektakulære rute lige så udfordrende, som den er smuk. Hertil kommer regionens øde lokalisering og potentielle vejproblemer som følge af barsk vejr selv i sommermånederne. Det er bedst at planlægge i god tid, hvis man vil prøve kræfter med dette højtliggende bjergpas. Tag rigeligt med varmt tøj og forsyninger med, og gør andre opmærksom på dit rejsemål. Man ved aldrig – nogle siger, at selveste Grev Dracula stadig hjemsøger disse vidder og deres umistænksomme gennemrejsende.

Det er en helt UNIK mc. tur i Rumænien. Det højeste vi kommer op i er. 2.145 m. Man siger endog at det er Europas smukkeste tur. Altså ifølge ”Top Gear”. Strækningen over bjergene er på 118 km.

Så for anden gang på MC-ture bor vi i Sibiu på hotel Gallant. Km i alt ca. 248 km.

Dag 9. Lørdag d. 23/9. Afg. kl. 10:00. JS viser rundt i Sibiu. Denne dag klarer man selv frokost.

Byen blev Europas kulturby i 2007 sammen med Luxemburg. Det var den daværende borgmester Johannis som i dag er Præsident for Rumænien. Ham har JS sandelig spist frokost med.
Sibiu er hovedbyen for det tyske mindretal ”Sakserne”.
Byen er helt unik og bærer præg af de tyske grundlæggere. Har gennemgået en total renovering med et utroligt flot resultat. Pengene er hentet fra EU og kulturministeriet i Tyskland. Resten af dagen er på egen hånd. Aftensmaden vil blive lidt speciel med et glas vin til.

Dag 10. Søndag d. 24/9. Afg. kl. 10:00. til Moeciu de Sus hvor vi skal bo og spise frokost i smukke omgivelser. Vi bliver måske delt på 2 pensioner men i gå afstand og aftensmaden spiser vi samlet. Det er et flot og bjergrigt sted.

Derefter kører vi til Bran slottet – her lige pludselig ligger DRACULAS SLot UH HA. Her går resten af dagen. HUSK at spise hvidløg, det kan Dracula ikke lide. Km. i alt 210. Inkl. kørsel til slottet.

Dag 11. Mandag d. 25/9. Afg. kl. 09:00. Vi kører til et af de klostre, der har lidt dansk islæt. Så besøger vi Ceausescus sommerresidents i Sinaia midt i Sydøstkarpaterne. Vi spiser frokost i området og derefter kører vi til en af de mange befæstede tyske kirkeborge, Hermann. Så går turen hjem til vores pension. Denne dag er der en del historie og utrolig spændende. Kørsel ca. 180 km.

Dag 12. Tirsdag d. 26/9. Afg. kl. 10:00 mod Ploiesti til landsbyen Darmanesti, her kommer vi til en gammel ven til JS. Nicu. Ham og konen har lavet mad til os hjemme hos dem selv. Det bliver hyggeligt. Så kører vi videre til den gamle hovedstad Tirgoviste. -Til byens gamle kaserne. Det er lige her, vi så den forfærdelig og primitive standret og efterfølgende henrettelse af Nicolai Ceausescus og hans meget forhadte kone. Det vil JS. fortælle alt om. Km 240.

Dag 13. Onsdag d. 27/9. Afg. kl. 09:00. E 60 mod Sighisoara. Vi kan nu køre på MC op i midtbyen i Sighisoara og det gør vi så. Her har vi en perle af en gammel romersk by. Senere ændrede den sig efter 1150, da saksertyskerne kom til Transsylvanien. Dens byggestil en nu mere tysk, og det vil vi lige bruge lidt tid på og JS vil fortælle lidt om det. På denne tur er vi i Draculas fodspor, og lige pludselig står vi ved det hus, hvor han er født i 1431. Vi spiser frokost på en flot restaurant. Vi har 150 km dertil. Ank. ca. kl 12:00.

Så går det videre til Teius el Geoagiu de Sus. Vi skal bo ved private familier eller på et lille familie hotel der ligner meget et museum i byen Santimbru. Det har noget at gøre med, hvor mange vi bliver. Km i alt 250 km

Dag 14. Torsdag d. 28/9. Afg. kl. 10:00. På MC til det nærliggende kloster ”Remets” Kirken fylder meget i rumænernes liv. Så det fortæller JS om.
Derefter er der dømt FÆSDT, sådan staver vi det i Havndal! Vi mødes kl. 12:30 ved mit hus og laver lidt smagning af vin. Håber at det er godt vejer, så vi kan grille. Det bliver en rigtig MC-folk`mini ́fest.
Om aftenen spiser vi der hvor vi er. Kørsel ca. 40 km.

Dag 15. Fredag d. 29/9. Afg. kl. 10:00 til kurstedet Baile Felix. Det ligger ca. 25 km fra grænsen til Ungarn.
Her får vi en let frokost. Der er mulighed for at få massage og prøve Termal bade med miniralholdigt vand, som skulle gøre dig 10 år yngre.

Om aftenen skal vi sige farvel til hinanden efter en utrolig oplevelsesrig tur. Det kan være at Jørn følger med til Danmark på MC. Kørsel fra Jørns hus til Baile Felix er 240 km
Næste morgen går turen mod Danmark.

Prisen for alt dette er helt nede på Kr. 6.895,-
Tillæg for enkeltværelse Kr. 1.385,-

Beløbet betales 14 dage efter modtagelse af rejsebeviset, da det er nonprofit rejse betaler man hele beløbet.

Ved afbud inden 30 dage før afgang fratrækkes 250 kr. i gebyr.
Ved afbud efter 30 dage tilbage holdes hele beløbet.
Skulle rejsen blive aflyst vil man få alle pengene tilbage senest 14 dage før afgang.

Inkl. I prisen er. Fuld kost, minus dag 22/09 og dag 2. Inkl. Drikkevare på dag turene. Nu tænker i ”De da helt vildt” — Landkort over Rumænien
Med er. JS og Rodica som lokal guid i Rumænien. Alle entréer.

Ikke med i prisen. Lommepenge, Benzin, vejskatter Ungarn, Moldova? Transnistrien. Drikkevare om aftenen. Frokost d. 29/09 og dag 2.

FORCE MAJEURE
Vi tager selvfølgelig forbehold for ting der har ændret sig som vi ikke har nogen indflydelse på. Vi tillader os naturligvis det sædvanlige forbehold for force majeure: krig, strejker, blokader, naturkatastrofer eller andet som vi ikke har nogen som helst form for indflydelse på.

REJSEFORSIKRING:
Vi gør jer opmærksomt på, at det gule sundhedskort er helt bortfaldet ved udlandsrejser. Ved rejser inden for EU skal man altid medbringe det blå sundhedskort, men være opmærksom på, at det blå EU-sygesikringskort dækker ikke udgifter til hjemtransport, og i nogle lande heller ikke alle udgifter til sygetransport. Hvis du ønsker at få dækket alle udgifter til syge- og hjemtransport i forbindelse med sygdom eller dødsfald, skal du tegne en privat rejseforsikring. Vi erfare, at næsten alle har det indbygget i deres private forsikringer, men, man bedes kontrollere det.
Når du rejser til andre lande uden for EU (i vores tilfælde Transnistrien og Republik Moldova) dækker hverken det gule eller blå kort. Hvis du ønsker at være dækket af en sygeforsikring under rejse til disse lande, bør du tegne en privat rejseforsikring hos dit forsikringsselskab. Vi erfare, at næsten alle har det indbygget i deres private forsikringer, men man bedes kontrollere det.
For sygdom, ulykkestilfælde, forsinkelse og bortkommet, stjålet eller beskadiget bagage samt andre uregelmæssigheder kan der ikke kræves erstatning hos JS Rejser. Der er altid rejsedeltagerens eget ansvar at sørge for at have de ønskede forsikringsdækninger.

Ring i dag på tlf. 21490357 Mail js@jsrejser.dk MC.hilsen Jørn, Rodica og Carmen.