8-dages tur – 14 april 2019

Her får vi en forsmag på en smuk og varieret natur med bjerge, bakker og sletteområder. Her er temaet Transsylvanien – ”landets hinsides skovene” – der ligger i midten af Rumænien som et etnisk puslespil og et multikulturelt samfund. Det er uden tvivl landets mest charmerende område med en kombination af nyt og gammelt og alt fra storby til den lille simple landsby. Her får du fokus på de mange mindretal i Transsylvanien, som har lært at accepterer hinandens traditioner, kulturer og religion.

Vi flyver fra Billund direkte til Cluj Napoca, Transsylvaniens hovedby. Vi tilbyder nogle dagture, hvor vi får set det virkelige dagligliv ude i de små charmerende landsbyer med besøg hos private familier, skoler, kirker og flotte klostre.

Turen forsætter med dejlige oplevelser til byen Sibiu som er en af de mest seværdige byer i hele Østeuropa. Det er også en af de mest velfungerende. Sibiu er i år kendt som Europæisk Gastronomisk Region Center,d.v.s. der vil bliver mange gastronomiske arrange- menter i løbet af året. Så mon ikke vi kommer til at opleve lidt af det på vores tur? Sibiu er nok den by i Europa, der har formået at få mest ud af at være EU’s kulturhovedstad. Det var den i 2007. Men i stedet for at glemme alt om kulturen derefter, valgte man at fortsætte med at være kulturby. Og i dag er byen et af de steder i verden hvor man har flest klassiske koncerter, kunstudstillinger, filmfestivaler og lignende. Det er ret svært ikke at løbe ind i en eller anden livekoncert, hvis man bruger en dags tid på at spadsere rundt i det historiske bycentrum i Sibiu.

Masser af oplevelser på meget kort tid!

Der er 4 dagture samt gallaafslutning som tilvalg til rejsens pris. Hvis man vælger alle dagture er den samlede pris ca. 200 EUR pr. person, inklusiv frokost m/drikkevarer. Kan også betales i DKK. Alt dette er beskrevet i vores udførlige dagsprogram, som I er velkomme til at rekvirere.

8 dages påskerundtur til det skønne RUMÆNIEN. Giv dig/jer selv en kæmpeoplevelse i påsken 14. til 21. april 2019

JS. Rejser har nu arrangeret rejser i 25 år i Rumænien og er dermed nok dem i Danmark, der kender Rumænien bedst. J.S. har arbejdet med Rumænien siden 1985. Carmen har arbejdet med danske turister i 20 år og siden 2010 overtaget JS Rejser. Sammen har de gjort JS Rejser til noget unikt i rejsebranchen. Det er ejeren selv, der er med som rejseleder.

Vi gør meget for at støtte private familier. Så vi besøger og spiser hos dem så ofte, det er muligt. På vores ture vil du opleve Rumæniens helt specielle kultur, vinsmagning, formidable natur, charmerende landsbyer, som vi skal mange år tilbage for at finde i Danmark.

Mød op i Billund lufthavn i god tid. Vi har ingen indflydelse på flyafgange og heller ikke på vægten af jeres bagage. Husk størrelsen på håndbagage og vægten på bagage er fastsat af flyselskabet. I må medbringe 1 stk. håndbagage (maks. 10 kg og maks. 55 x 40 x 23 cm) – og man må ikke have flydende væsker i håndbagagen, samt 1 stk. kuffert (maks. 20 kg) ved check-in. I flyver med Wizz Air. Flyvetiden fra Billund til Cluj Napoca er ca. 2 timer. Vi gør opmærksom på, at der er servering i flyet mod betaling. På jeres billet, som I vil få fra os minimum 7 dage før afrejsen, vil der også være angivet jeres plads i flyet.

NB! Flyselskabet har ret til at ændre afgangsdato og tidspunkt, derfor kan det være fornuftigt at bestille en rejse, hvor I har mulighed for at rejse en dag før/senere end planlagt. Dette er generelt i hele Europa, og det er ikke noget, vi har indflydelser på. Vi vil annoncere i god tid. Alle ændringer i programmet bliver sendt til jer via e-mail eller brev.

Dagsprogram

Søndag 14. april. I får flybilletten sendt pr e-mail eller brev senest 7 dage før afgang. Du/I skal møde op i lufthavnen i Billund kl. 20:00 om aftenen. Fly afg. fra Billund kl. 21:55, er i Cluj Napoca kl. 01:15 – rumænsk tid. Carmen, jeres rejseleder er i lufthavnen og tager godt imod jer. Alle får bagagen i bussen, og vi kører til vores hotel i Cluj. Her er første måltid morgenmad mandag morgen.

Mandag 15. april. 09:30 til 10:00. -Er der kontortid på et anvist sted på hotellet.
Afg. Kl. 10:00. Efter en lille rundtur i midtbyen, hvor vi viser jer de vigtigste seværdigheder i byen, kører vi til byen Turda, hvor vi ser en rigtig flot og speciel saltmine. Derefter kører vi ud og spiser på et flot ungarsk slot, som har en fantastisk udsigt til de flotte bjerge. Der har I noget at glæde jer til, det bliver en dejlig oplevelse. På vej tilbage til Cluj gør vi ophold hos en veninde, som gerne vil give en kop kaffe m.m.

Tirsdag 16. april. Afg. kl. 09:00. Vi starter dagen med et kort besøg på et ortodokst munkekloster, som har haft en turbulent historie, hvor mirakler, fattigdom og tro altid har været en vigtig del af folks eksistens. Derefter kører vi til en lille ungarsk landsby, hvor vi får serveret frokost, hører om det ungarske mindretal og ser, hvordan de kæmper for at bevare deres traditioner og kultur. En spændende dag med masser af oplevelser!

Onsdag 17. april. I dag er der fri til selv at udforske byen Cluj Napoca, se lidt på seværdigheder eller bare slappe af ved hotellet.

Torsdag 18. april. Afg. Kl. 09:00. Vi forlader byen Cluj Napoca, og kører til Sibiu, en drømmetur igennem et specielt landskab, vekslende mellem store vidder, hvor man kan se hyrderne gå med deres får, og små landsbyer, hvor man i forhold til Danmark er sat mange år tilbage. Vi kører til frokost hos nogle af vore venner, en privat familie, hvor man oplever en fantastisk gæstfrihed. Sibiu er dejlig by, som har udviklet sig meget i de senere år, specielt efter 2007.

Den er også en af de mest velfungerende byer. Sibiu er i år kendt som Europæisk Gastronomisk Region Center, d.v.s. der vil blive mange gastronomiske arrangementer i løbet af året. Så mon ikke vi kommer til at opleve lidt af det på vores tur? Sibiu er nok den by i Europa, der har formået at få mest ud af at være EU’s kultur- hovedstad. Det var den i 2007. Men i stedet for at glemme alt om kulturen derefter valgte man at fortsætte med at være kulturby. Og i dag er byen et af de steder i verden hvor man har flest klassiske koncerter, kunstudstillinger, filmfestivaler og lignende. Det er ret svært ikke at løbe ind i en eller anden livekoncert, hvis man bruger en dags tid på at spadsere rundt i det historiske bycentrum i Sibiu.
Her bor vi på hotel – ca. 20 minutters gang fra bymidten.

Fredag 19. april. Afg. kl. 09:00. Vi starter dagen med en dejlig gåtur igennem bymidten og ser den flotte middelalderby Sibiu. Derefter kører vi til foden af det højeste bjerg i Rumænien, hvor vi får serveret frokost i dejlige omgivelser. Efter frokosten kører vi til byen Fagaras og oplever en af de flotteste saksertyske borge, som for nylig er blevet flot renoveret. Denne borg har ry for, at den aldrig er blevet erobret. Her er der også et flot museum, hvor der er udstillet personlige ting fra kongehuset i Rumænien. Det bliver spændende at opleve!

Lørdag 20. april. Afg. kl. 09:00. Vi besøger først et glasværksted, hvor kunstneren efterhånden er kendt ud over landets grænser. Derefter kører vi igennem små hyggelige landsbyer, mest beboet af fårehyrdefamilier, hvor vi får serveret frokost hos en af dem. Det bliver en hyggelig og anderledes frokost. Vi kommer igennem nogle små landsbyer, hvor tiden er gået i stå for længe siden, og hvor der er ikke kommer ret mange turister. Så det bliver interessant. Vi kører tilbage til vores hotel, og om aftenen kører vi til middag med lidt underholdning hos en familie, som vi kender, og som bor i nærheden af byen.

Søndag 21. april. Afg. kl. 09:00. Efter at vi har pakket bussen, kører vi mod Cluj, en flot alternativ rute igennem små saksertyske landsbyer. Vi spiser frokost hos en familie, vi kender og besøger en flot bevaret saksertysk kirkeborg. Vi skal være i lufthavnen i Cluj Napoca kl. 18:00. Fly afgang kl. 20:00, ankomst til Billund kl. 21:25.

Så er vi i Danmark fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra Rumænien, et land som måtte så meget igennem. Et land, der historisk har været udsat for mange krige, et land, hvor rumænerne næsten aldrig selv har haft lov til at have deres egen mening. Nu skal rumænerne selv til at vise, om de kan leve op til EU-normerne. I vil komme til at se, at mange steder lever man stadig, som vi gjorde for 50 – 100 år siden, specielt i landsbyerne. I kommer til et land, der blev kendt (berygtet) for dårlige børnehjem, børn der levede på gaden, sigøjnere, m.m. Det var også forfærdeligt, MEN, det bliver der mere og mere styr på, – og vi som følger jer på turen, er sandsynligvis dem i Danmark, der kender landet Rumænien bedst og har været særdeles aktive med at hjælpe landet.

Vi vil ikke love mere end vi kan holde, mange ting sker tit på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landet fungerer perfekt endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri, helt unikt i Europa, se noget af Europas flotteste natur, et charmerende land man lader sig gribe af – der bliver meget at tale om på vejen hjem. Det er meget svært at forklare, hvor spændende det er at besøge lokale familier, spise frokost hos dem, høre om deres liv, men også se med egne øjne, hvordan forholdene er i sådan et land – atmosfære kan man ikke beskrive.

OBS! De frokoster eller ekstraudgifter der er, når vi flytter os fra det ene hotel til det andet, er inkluderet i rejseprisen. Resten er dagture, som man kan købe sig til i vores kontortid.

Vi er klar til at byde jer velkommen i Rumænien. HUSK! Det er ejeren selv, der er guide på turene. Dagturene koster mellem 30 – 50 €. Køber man alle dagturene, koster de ca. 200 € inkl. frokost m/drikkevarer til. Kan også betales i DKK.

Med venlig hilsen,
Carmen Vele