8-dages tur – 10. oktober 2020

Her får du/ I også et lille indblik i smuk og varieret natur med bjerge, bakker og sletteområder. Her er temaet Transsylvanien, – ”landets hinsides skovene” – der ligger i midten af Rumænien som et etnisk puslespil og et multikulturelt samfund. Det er uden tvivl landets mest charme- rende område med en kombination af nyt og gammelt og alt fra storby til den lille simple landsby. Og så er der Bukovina – den nordøstlige del af landet, hvor kulturen, historien og arkitekturen forenes i en sjælden harmoni med omgivelserne. Den del af landet er helt unikt. Den skal opleves med egne øjne!

Turen koster kr. 5.995,-
Tillæg for enkeltværelse kr. 995,-

Vi flyver fra Billund direkte til Cluj-Napoca, Transsylvaniens hovedby. Vi kører videre til Bistrita nord for Cluj Napoca – porten til forfatteren Bran Stokers DRACULA’S land. Herfra har vi nogle dagture i de små charmerende landsbyer og oplever en fantastik flot natur.

Turen går videre til Bukovina, hvor vi besøger de mest spændende bemalede klostre, som med deres originale malerier, skulpturer og udsmykninger er kommet på Unesco’s beskyttelsesliste.

Derfra tilbage til Cluj Napoca, hvor vi slutter vores rundtur i det dejlige Rumænien.

Der er 4 dagture samt gallamiddag som tilvalg til rejsens pris. Hvis man vælger alle dagture, er den samlede pris ca. 200 EUR pr. person, inklusiv frokost m/drikkevarer og entréer. Kan også betales i DKK. Alt dette er beskrevet i vores udførlige dagsprogram, som I er velkomne til at rekvirere.

Dagsprogram

Lørdag 10. oktober

I får flybilletten sendt pr e-mail eller brev senest 7 dage før afgang. Du/I skal møde op i lufthavnen i Billund kl. 07:00 om morgenen. Fly afg. fra Billund kl. 09:20, er i Cluj Napoca kl. 12:40 – rumænsk tid. Carmen, jeres rejseleder er i lufthavnen og tager godt imod jer. Alle får bagagen i bussen, og vi kører lidt uden for byen, hvor vi får serveret frokost hos en dejlig familie, som prøver at bevare de gamle traditioner. De har lavet deres hus om til et privat museum.

Undervejs holder vi kontortid i bussen til veksling af penge, turtilmelding m.m.

Derefter kører vi til byen Bistrita, porten til forfatteren Bran Stokers Dracula’s – land. Her skal vi bo på et dejligt hotel midt i byen.

Søndag 11. oktober Afg. kl. 09:00

Vi kører til landsbyen Sâcel. Her vil I møde en kunstner, som er stolt af sit træskærerarbejde. Han er landmand, men også billedskærer. Han har verdens mindste værksted, hvor vi vil se og evt. købe nogle af hans værker. En verdensmand i små kår. Derefter videre til en oplevelse ud over det sædvanlige. – Vi skal se en familievirksomhed, der nu ejes af tredje generation. I 2012 havde de 100-års jubilæum. Ved vandkraft driver virksomheden et vaskeri, mølleri, karter uld og laver brændevin, vi får måske lov at smage. Det vil sige 4 værksteder, hvor maskinerne er trukket af vand. – Tror du/I ikke på det, så kom med og se med jeres egne øjne. Frokost indtager vi hos en af vores gode venner i landsbyen. Glæd jer til en lækker frokost, hvor I samtidig får en fantastisk udsigt over landsbyen og landskabet.

Mandag 12. oktober. Afg. kl. 9:00

Vi skal ud og køre med et damptog på en af de sidste smalsporede skinner, som er bygget i Transsylvanien. Vi kører igennem en helt utrolig flot og uspoleret natur, et område med små hyggelige landsbyer. Frokost med dejlig vinsmagning med lokal vin serveres på stedet.

Det bliver hyggeligt.

Tirsdag 13. oktober Afg. kl. 10:00

Vi forlader Transsylvanien og kører til den nordøstlige del af landet, Bukovina, kendt for sin ubeskrivelige natur, men ikke mindst for de meget flotte klostre, som er en del af landets kultur. Undervejs er der frokost på Dracula’s hotel. Her er en lidt speciel historie, som vi vil fortælle, men der er også en fantastisk flot natur.

Vi forventer at være fremme i byen Gura Humorului ca. kl. 17:00.

Onsdag 14. oktober. Afg. kl 09:00

Så er der dømt KULTURDAG. Området, hvor vi befinder os nu, er verdensberømt på grund af klostre. De ligger som perler på en snor og er en stor del af rumænernes kultur. De bemalede fresker er flere hundrede år gamle. Den ældste her er fra 1547, men står stadig meget klart, helt fantastisk. Man vil komme til at opleve mange bibelske personligheder. Vi starter med et af de kendteste klostre, VORONET. Virkelig en oplevelse, man bliver betaget af. Derefter kører vi til klostret MOLDOVITA. Her bor ca. 40 nonner i meget rolige omgivelser, igen et kloster med flotte fresker. Vi kører til frokost hos en privat familie. Den lever af landbrug, samtidig er konen specialist i at male æg, det vil I få at se.

Derfra kører vi igennem et område, vi siger jer: ”Hold da op”. Her må vi stoppe, der dømmes fotopause. Her er utrolig flot og med en udsigt, der er helt unik. Vi kommer nu til det største og mest storslåede af alle klostrene, SUCEVITA. Vi ser klostret og dets særpræg. Dagens sidste stop er i byen Marginea. Her har man specialiseret sig i at lave sort keramik. Når leret bliver brændt, bliver det sort. Vi ser værkstedet, og man får chancen for at købe til fabrikspris. Fyldt med oplevelser kører vi hjemad til vores hotel.

JO, JO – OPLEVELSER SKAL VI NU NOK FÅ!

Torsdag 15. oktober. Afg. kl. 09:00

Efter morgenmaden pakker vi vores bagage i bussen og kører til den store by Cluj Napoca. Undervejs er der frokost hos en dejlig familie, som vi efterhånden har kendt i mange år. Hen på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel.

Fredag 16. oktober – Afg. Kl. 09:00

Vi kører mod syd, en drømmetur igennem et specielt landskab, vekslende mellem store vidder, hvor man kan se hyrderne gå med deres får, og små landsbyer, hvor man i forhold til Danmark er sat mange år tilbage.

Vi besøger nu nonneklostret ”REMETS” Det er også i det område, vores humanitære forening ombygger huse m. m. for fattige familier. Vi kører til frokost hos nogle af vore venner, en privat familie, hvor man oplever en fantastisk gæstfrihed

Lørdag 17. oktober

Afg til Danmark. Vi tager tidligt afsted til luftavnen i Cluj Napoca, ca. kl. 05:00 om morgenen, derfor bliver morgenmaden serveret som madpakke. Fly afgang 07:25, er i Billund kl. 08:50.

Så er vi i Danmark fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra Rumænien, et land som måtte så meget igennem. Et land, der historisk har været udsat for mange krige, et land, hvor rumænerne næsten aldrig selv har haft lov til at have deres egen mening. Nu skal rumænerne selv til at vise, om de kan leve op til EU-normerne. I vil komme til at se, at mange steder lever man stadig, som vi gjorde for 50 – 100 år siden, specielt i landsbyerne. I kommer til et land, der blev kendt (berygtet) for dårlige børnehjem, børn der levede på gaden, sigøjnere, m.m.

Det var også forfærdeligt, MEN, det bliver der mere og mere styr på, – og vi som følger jer på turen, er sandsynligvis dem i Danmark, der kender landet Rumænien bedst og har været særdeles aktive med at hjælpe landet.

Vi vil ikke love mere end vi kan holde, mange ting sker tit på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landet fungerer perfekt endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri, helt unikt i Europa, se noget af Europas flotteste natur, et charmerende land man lader sig gribe af – der bliver meget at tale om på vejen hjem. Det er meget svært at forklare, hvor spændende det er at besøge lokale familier, spise frokost hos dem, høre om deres liv, men også se med egne øjne, hvordan forholdene er i sådan et land – atmosfære kan man ikke beskrive.

OBS! De frokoster eller ekstraudgifter der er, når vi flytter os fra det ene hotel til det andet, er inkluderet i rejseprisen. Resten er dagture, som man kan købe sig til i vores kontortid.

Vi er klar til at byde jer velkommen i Rumænien. HUSK! Det er ejeren selv, der er guide på turene. Dagturene koster mellem 30 – 50 €. Køber man alle dagturene, koster de ca. 200 € inkl. frokost m/drikkevarer til. Kan også betales i DKK.