15-dages tur – 27. juni 2020

Ny og spændende tur, som giver indblik i Rumænien og Bulgarien 2 lande med forskellig historie, kultur, natur og kulinariske oplevelser!

Turen koster kr. 10.995,-
Tillæg for enkeltværelse kr. 1.995,-

Vi flyver fra Billund direkte til Bukarest. Her ople- ver vi hovedstadens mest interessante attraktioner, med vægt på ny og gammel historie. Vi besøger bl.a. Parlamentet – det berømte Folkets Hus fra kommunist tiden. Der er den andenstørste administrativ bygning i verden efter Pentagon. Ægteparret Ceausescus hjem bliver der også tid til.

Vi forsætter til Bulgarien, til den gamle bulgarske hovedstad, Veliko Tarnovo, en charmerende by med mange gågader, gamle bygninger og mange specielle butikker. Den er en oase i det gamle østland. Her vil også blive en fridag, så I kan selv udforske stedet på egen hånd. Her vil du komme til at opleve, at hotelværelserne ligger i etagerne under receptionen. Dvs. at etagerne er – 1. sal og – 2. sal osv. er nedad. Både fra hotelværelserne og hotellets terrasser får vi en fantastisk og speciel udsigt.

Vi forsætter til den lille provinsby, Belogradchick. Den er helt ny for danske rejsende. Her besøger vi byens citadel og nyder den flotte udsigt ud over de stenformationer, som området er kendt for. Desuden ser vi den specielle grotte, som er kendt for sine gamle tegninger dateret helt tilbage til perioden fra år 600 – 1200 før Kristus. Det er en helt speciel natur der siger Wau…

Her bliver der brug for kamera!

Vi har mange specielle oplevelser i vente for jer. Har du ikke bestemt dig endnu for turen, bedes du læse videre, så kan du ikke vente længere – Du vil sikkert bestemme at denne tur er TUREN FOR DIG!

Vi rejser tilbage til Rumænien, til den dejlige sakser- tyske by Brasov, som ligger ved Sydkarpaterne, og er en af Transsylvaniens største byer og de gamle sakseres væsentligste arv til eftertiden. Herfra vil vi opleve den dejlige by, men også de turistattraktioner, som er i nærheden.

Sidste ophold er storbyen Cluj Napoca, her tilbyder vi nogle dagture, hvor vi får set dagliglivet ude i de små charmerende landsbyer med besøg hos private familier, skoler, kirker og flotte klostre.

Så er vi tilbage i Danmark fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra Rumænien og Bulgarien, lande som måtte så meget igennem. Lande, der historisk har været udsat for mange krige. Lande, hvor folk næsten aldrig selv har haft lov til at have deres egen mening. I vil komme til at se, at mange steder lever de stadig, som vi gjorde for 50 – 100 år siden, specielt i landsbyerne. Vi vil ikke love mere end vi kan holde. Tit sker mange ting på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landene fungerer perfekt, endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri, helt unikt i Europa, se noget af Europas flot- teste natur, nogle charmerende lande man lader sig gribe af.

Det er meget svært, at forklare det, at besøge lokale familier, spise frokost hos dem, høre om ting, men også se med egne øjne, hvordan forholdene er i sådan et land. Atmosfære kan man ikke beskrive, den skal opleves!

Denne tur er lige til dig, som er til anderledes oplevelser!

Der er 8 dagture (og galla middag, hvis der er deltagere nok). Hvis man vælger alle dagture, er den samlede pris ca. 450 EUR pr. person, inklusiv frokost m/drikkevarer. Kan også betales i DKK. Alt dette er beskrevet i vores udførlige dagsprogram, som I er velkomne til at rekvirere.

Dagsprogram

Lørdag 27. juni

I får flybilletten sendt per e-mail eller brev, senest 7 dage før afgang. Du/I skal møde op i lufthavnen i Billund kl. 06:30. Fly afg. fra Billund kl.08:25, er i Bukarest kl. 12:05 rumænsk tid.

Carmen, jeres rejseleder er i lufthavnen og tager godt imod jer. Alle får bagagen i bussen, og vi kører til byen Targoviste, hvor vi skal have overnatter på et dejligt hotel, som ligger midt i byen. Der er vi i god tid, så vi får tid til at slappe lidt af, før vi mødes til aftensmad. Om eftermiddagen holder vi kontortid på et angivet tidspunkt. Her kan man tilmelde sig og betale de dagture, man vil med på, veksle til rumænsk valuta (RON), købe kort over Rumænien, m.m.

Søndag 28. juni. Afg. kl. 09:00

Vi kører tilbage til Bukarest, hvor vi ser først det berømte eller berygtede store prestigebyggeri, som blev bygget i kommunisttiden – nemlig Folkets Hus, som i dag er landets Parlament. Her skal vi huske, at have vores pas med, ellers får vi ikke lov til at komme ind. Sikkerheden er meget høj, netop på grund af, at bygningen er offentlig. Derefter kører vi en tur til midtbyen og viser jer de mest attraktive gader, stræder samt bygninger i hovedstaden. Frokosten bliver på en af de mange restauranter i byen. Vi besøger også ægteparret Ceausescus’s hus, som er blevet åbnet for turister sidste år. Det bliver spændende at se, hvordan de boede, og hvor meget luksus de har haft i deres hus.

Mandag. 29. juni. Afg. kl. 10:00

Vi kører hen til den gamle militære forlægning i byen Targoviste. Nu sker der noget helt specielt. Nu er det sådan, at mange ting der er sket i Rumænien er blevet gemt, fortiet, lagt låg på. Men det sker oftere og oftere, at sandheden kommer frem. I august måned i 2013 blev kasernen, hvor Ceausescu og hans forhadte kone Elena blev dømt og henrettet, åbnet for offentligheden. JS kom dagen efter og blev selvfølgelig inviteret indenfor. Blev vist rundt og fik at se, hvor standretten foregik. Alt står som dengang, stole, borde m. m.

Vi så også, hvor de fik deres sidste søvn. Og så fik vi et chok. Vi fik at se, hvor de blev skudt, der er endda stadig skudhuller i væggene. Det vil sige, at det sted vi havde fået udpeget og vist vores gæster de sidste 30 år var løgn. De mennesker der har fortalt hvor de blev skudt, er dem vi er venner med i dag, det er ikke særlig sjovt. De havde fået at vide, hvad de skulle sige til os FÆRDIG.

Alt dette kommer I nu ind og ser på denne tur. Altså den rigtige historie. Vi besøger også byens kloster, som hænger sammen med byens historie. Derefter kører vi til frokost hos nogle af vores venner, (de kan også blive jeres). J.S. har kendt familien siden 1986, altså også i Ceausescus tid. Vi skal rigtig hygge os, nyde maden, vinen, den rumænske brændevin TUICA (den nyder vi ikke, men den er en nødvendighed!). Man skal på et tidspunkt lukke øjnene og tænke, hvor er vi danskere privilegerede.

Oplev denne rumænske gæstfrihed! NYD DEN!

Tirsdag 30. juni – Afg. Kl. 09:00

Vi siger farvel til byen Bukarest og Rumænien og sætter kursen mod Bulgarien. Hen på eftermiddag er vi i Bulgariens gamle hovedstad – Veliko Tarnovo. Byen har været landets hovedstad fra 1187 til 1877. Den er også kendt som zarernes by, fordi her ligger slottet, hvor den bulgarske kongefamilie boede i sin tid. Frokost indtager vi som picnic, eller vi spiser på en restaurant undervejs. Vi forventer at være fremme ca. kl. 18:30, og vi bliver indlogeret på et fint hotel, som ligger i midtbyen tæt på den gamle charmerende bydel. Hotellet er meget specielt, det er bygget ind i en klippe. Etagerne ligger under jorden og ikke over, som vi er vant til. Hvad mener I om at man bor på 4. sal, men nedad, ikke opad? Hotellet har også en flot udendørs terrasse med udsigt over den charmerende by. Undervejs er der mulighed for at veksle Euro til den bulgarske mønt – Leva.

Onsdag 1. juli – Afg. kl. 09:30

Her har vi lokalguide på, som vil sætte os ind i byens historie og vise os de mest interessante bygninger i byen, samt guide os rundt på det flotte citadel, som ligger i byen. Vi går en lille tur på de interessante gågader og viser jer, hvor de forskellige butikker og små hyggelige værksteder ligger. Her bliver der brug for kameraet. Frokosten indtager vi i en lille landsby ikke langt fra vores by. Den har også en meget gammel historie bag sig, og som noget specielt har den relationer til Valakiet i Rumænien. Efter frokosten besøger vi også et bemalet kloster, det er ubeboet men ret flot og interessant.

Torsdag 2. juli

I dag er det fridag til selv at udforske den interessante by, slappe af på en af de rigtig mange terrasser, som er i byen eller købe gaver med hjem. Vi har fået at vide, at der er mange udlændinge, der kommer til byen, specielt fra Mellemøsten samt Rusland, Ukraine, Rumænien og Israel for at handle tøj, sko og smykker. I vil opleve, at der findes mange af de kendte tøj- og skomærker i de forskellige butikker. Om aftenen mødes vi kl. 19:30 til aftensmad.

Fredag 3. juli. Afg. kl. 09:00

Vi forsætter på vores færd i Bulgarien mod den lille by Belogradchick, hvor vi bor på Hotel Skalite. Byen er kendt for sine unikke stenformationer samt et af de ældste citadeller i landet og en meget speciel grotte, en af de ældste i verden. Det kommer vi til at opleve alt sammen. Mens vi er her, får vi hjælp af en dame som hedder Adriana, som har en fantastisk karisma. Adriana, er vinkyper og producent af vin. Vi synes, hun er rigtig god til sit arbejde. Samtidig er hun meget glad for sit land, en glæde som hun vil dele med jer.

Glæd jer! Det bliver en fantastisk oplevelse!

Lørdag 4. juli. Afg. Kl. 09:00

Vi starter dagen med at se byens citadel. Derfra er der en virkelig flot udsigt over de stenformationer, som området er kendt for. Derefter kører vi hen og ser en meget speciel grotte, som er kendt for sine gamle tegninger, som er dateret helt tilbage til 1200- 600 år før Kristus. Her skal vi huske at have nogenlunde skridsikkert fodtøj på og en lygte med, da sikkerheden i grotten ikke er efter EU-standard. Grotten er flot, uberørt og speciel, og det ville være at snyde sig selv at undgå den på grund af sikkerheden. Derefter kører vi til frokost hos en af Adriana’s venner, som er pensioneret militærmand. Men han har en hobby – nemlig at lave mad, og han er en ret kendt TV- kok. Så han vil gerne lave mad til os. Han bor i et hyggeligt lille sommerhus med en fantastisk flot udsigt over nogle af de stenformationer, som er helt unikke. Vi havde aldrig drømt om, at det ville lykkes for os at spise frokost hos en TV-kok. Men igennem Adriana lykkedes det. Det er her, Adriana, vil fortælle os om sin vin, og vi vil smage på de forskellige vine, hun har.

Vi er glade for, at vi kan give jer denne unikke oplevelse.

Søndag 5. juli. Afg. kl. 08:00

Vi forlader Bulgarien og kører tilbage til Rumænien. Det er Donau, som danner grænse mellem disse 2 lande, og her er der i de senere år blevet bygget en flot bro, som vi også kommer til at benytte, når vi skal krydse grænsen. Inden grænsen, holder vi et sted, så I kan bruge de sidste bulgarske Leva i landet. Vi kører ind til Sydkarpaterne, bor i den dejlige by, Brasov, en af de flotte sakser-tyske byer i Transsylvanien.

I har noget at glæde jer til!

Mandag 6. juli. Afg. kl. 9:30

Vi tager først ind i byen og oplever den dejlige by, Brasov, ser byens vigtigste seværdigheder, og derefter kører vi uden for byen til den lille landsby Prejmer. Her skal vi have frokost og derefter opleve en af områdets bedst bevarede fæstninger, som også er på Unesco’s beskyttelsesliste.

Tirsdag 7. juli. Afg.kl. 08:00

Vi kører tidligt ud af byen, hen til Sinaia – ” Karpaternes Perle”. Sinaia er et ski- og turistcenter i de Transsylvanske Alper, og arkitekturen er en oplevelse i sig selv. Her vil I se smukke og særprægede ældre villaer inspireret af tysk arkitektur kombineret med de nye og moderne byggede hoteller og rigmandsvillaer. Vi besøger Peles Slottet, et af de smukkeste slotte, bygget af den første kongelige familie i Rumænien, samt munkeklostret som ligger i nærheden.

Derefter er der dømt hygge med en dejlig frokost og vinsmagning på en lille vingård, som producerer mousserende vin. Denne lille vingård er kendt for at have leveret mousserende vin til kongehuset i Rumænien, samtidig er den er en af de ældste vingårde, som stadig producerer mousserende vin efter den gamle traditionelle metode.

Onsdag 8. juli. Afg. kl. 09:00

Vi kører mod nordvest, en drømmetur igennem et uspoleret landskab, vekslende mellem store vidder, hvor man kan se hyrderne gå med deres får. Igennem små landsbyer, hvor man i forhold til Danmark er sat mange år tilbage. Vi kører til spisning hos nogle af vores venner, en privat familie, hvor man oplever en fantastisk gæstfrihed. Så kører vi til den store by Cluj Napoca med 350.000 indbyggere. Her bor vi på Hotel Univers T, som ligger bekvemt i udkanten af midtbyen, i nærheden af et stort butikscenter og ikke ret langt fra et stort marked. Vi forventer ankomst på hotellet ca. kl. 18:30.

Torsdag 9. juli. Afg. kl. 10:00

Vi kører op i bjergene til BAISOARA, hvor vi bl.a. besøger en skole oppe i bjergene, hvor vi fortæller om skolegang i Rumænien. Vi spiser frokost hos en veninde, vi har i landsbyen. Her er en natur, som ikke kan beskrives. Vi tager tid til at stoppe, gå tur i de små landsbyer og evt. få en snak med de lokale folk. Måske har vi lyst til at få en forfriskning på den lokale bar. Derefter går det hjemad med hjemkomst ca. kl. 17:30, mange oplevelser rigere. Det er en tur med besøg, lidt om skolegang, dvs. lidt om børnenes vilkår i Rumænien.

Fredag 10. juli

En fridag til selv at gå en tur i midtbyen, handle, se lidt af byens seværdigheder eller bare slappe af ved en af de mange fortovsrestauranter i centrum. Om aftenen, er der afslutningsfest med underholdningsmusik og dans, en dejlig afslutning på dit ophold i Rumænien og Bulgarien.

Lørdag 11. juli

Afg til Denmark. Vi tager tidligt afsted til luftavnen i Cluj Napoca, ca. kl. 05:00 om morgenen, derfor bliver morgenmaden serveret som madpakke. Fly afgang 07:25, er i Billund kl. 08:50.

Så er vi i Danmark fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra Rumænien, et land som måtte så meget igennem. Et land, der historisk har været udsat for mange krige, et land, hvor rumæneren næsten aldrig selv har haft lov til at have deres egen mening. Nu skal rumænerne selv til at vise om de kan leve op til EU- normerne. I vil komme til at se, at mange steder lever de stadig, som vi gjorde for 50 – 100 år siden, specielt i landsbyerne. I kommer til et land, der blev kendt (berygtet) for dårlige børnehjem, børn der levede på gaden, sigøjnere, m.m. Det var også forfærdeligt, MEN, det bliver der mere og mere styr på, – og os som følger jer på turen, er sandsynligvis dem i Danmark, der kender landet Rumænien bedst og har været særdeles aktiv med at hjælpe landet.

Vi vil ikke love mere end vi kan holde, mange ting sker tit på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landet fungerer perfekt, endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri, helt unikt i Europa, se noget af Europas flotteste natur, et charmerende land man lader sig gribe af – der bliver meget at tale om på vejen hjem. Det er meget svært at forklare, hvor spændende det er at besøge lokale familier, spise frokost hos dem, høre om deres liv, men også se med egne øjne, hvordan forholdene er i sådan et land – atmosfære kan man ikke beskrive.

OBS! De frokoster eller ekstra udgifter der er, når vi flytter os fra det ene hotel til det andet, er inkluderet i rejseprisen. Resten er dagture, som man kan købe sig til i vores kontortid.

Vi er klar til at byde jer velkommen i Rumænien. HUSK! det er ejeren selv, der er med på turen. Dagturene koster mellem 40 – 60 €. Køber man alle dagturene, er det ca. 450 € inkl. frokost m/drikkevarer til. Kan også betales i DKK.

Den helt rigtige tur for dig, der vil have oplevelser ud over det sædvandlige!