15-dages tur – 25. juni 2018

Rumæniens, Republik Moldova og Odessa i Ukraine

Selv om JS Rejser er specialister i Rumænien, har vi de seneste år spredt os lidt længere mod øst, nemlig til Republik Moldova med hovedstaden Chisinau, samt Odessa i Ukraine. Det skyldes, at en del af disse områder tidligere har været en del af Rumænien, og derfor hænger det godt sammen både kulturelt og historisk.

På denne tur får du – med garanti – nogle oplevelser og indtryk, du aldrig vil glemme!

Vi flyver fra Billund direkte til Iasi i den østlige del af Rumænien. Iasi er kultur- og hovedby i den rumænske del af Moldova (Moldavien). Området er kendt for sine otte, bemalede klostre, så vi besøger et af de vigtigste i området. Vi har også en vinsmagning samt en fridag i den store by, Iasi.

Vi forsætter turen mod Republik Moldova, til hovedstaden Chisinau. Her får i mulighed for at opleve verdens største vinkælder, der er optaget i Guinness Rekordbog for den største vinsamling. Vi ser en flot og uberørt natur, charmerende landsbyer og gæstfrie mennesker. Vi forsætter turen mod øst til Odessa men vi smutter lige igennem det ikke-anerkendte land, Transnistrien, der ligger i den østlige del af Republik Moldova. Her oplever vi byen Tiraspol – landets hovedstad, inden vi forsætter mod Odessa.

I disse områder kan man stadig opleve den indviklede kommunistiske mentalitet, og man fornemmer den store sociale forskel på befolkningen i landet. I Odessa er der også planlagt nogle dejlige oplevelser, hvor vi bl.a. går ind og ser de berømte katakomber og et af de gamle citadeller i området samt de berømte seværdigheder i den dejlige by – Odessa.

Odessa er byen, hvor tidligere kommunistiske ledere holdt ferie før i tiden.

Turen forsætter til byen Sibiu – i Transsylvanien, en af de smukke sakser-tyske byer i landet, som ligger lige i bunden af Syd-Karpaterne. Her har vi også et par dagture, hvor vi ser det virkelige liv i de små, charmerende landsbyer med besøg og frokost hos private familier.

Den helt rigtige tur for dig, der vil have oplevelser ud over det sædvanlige!

Der er 7 dagture samt en gallaafslutning som tilvalg til rejsens pris. Hvis man vælger alle dagture, er den samlede pris ca. 500 EUR pr. person, inklusiv frokost m/drikkevarer. Kan også betales i DKK. Alt dette er beskrevet i vores udførlige dagsprogram, som i er velkomme til at rekvirere.

Dagsprogram

Mandag 25.juni I får flybilletten sendt per e-mail eller brev, senest 7 dage før afgang. Du/I skal møde op i lufthavnen i Billund kl. 19:30. Fly afg. fra Billund kl.21:45, er i Cluj kl. 00:55 – rumænsk tid. Rumænien er en time foran Danmark. – Carmen, jeres rejseleder er i lufthavnen og tager godt imod jer. Alle får bagagen i bussen, og vi kører direkte til vores hotel i Clu.

Tirsdag 26. juni Her er der kontortid fra kl. 08:30 til 09:30. Her kan man tilmelde og betale de dagture man vil med på. Afg. kl 10:00. Vi køre en flot tur gennem landsdelene Transsylvanien og Moldavien. Henunder aften kommer vi til storbyen Iasi. Her boer vi på hotel Moldova centralt i byen.

Onsdag 27. juni. Kl. 10:00. Vi starter dagen med et interessant besøg på et flot og historisk gammelt munkekloster, som ligger i udkanten af byen. Her har vi en lille overraskelse til jer. Vi besøger vingården BUCIUM, der kun ligger 5 km fra hotellet. Vi vil blive vist rundt, der er et lille vinmuseum. Så er der vinsmagning, vi prøver de forskellige vine.

Derefter spiser vi, selvfølgelig med husets vin til. Vingården er allerede startet i 1947, men privatiseret i 1997. Det er bare en oplevelse.

Torsdag 28. juni. Afg. kl. 09:00 Vi sætter kurs mod Republik Moldova. Turens højdepunkt. Ved grænsen mellem Rumænien og Republik Moldova viser vi vores pas og andre dokumenter, som vi ikke forstår, hvad de skal bruges til, meeen…nå, sådan skal det være. Vi kører nu mod hovedstaden Chisinau. Her skal vi bo 3 nætter på Hotel Manhattan, et 4* hotel som ligger tæt på bymidten.

Fredag 29. juni Afg. kl. 10:30. Vi kører til byen Milestii Mici, hvor vi skal besøge verdens største vinkælder. Når vi siger verdens største, så er det også fordi, at de fleste der har været med os der, fik et helt chok. Det er helt unikt. Vi køre ned i vinkælderen i minibusser. Tænk sig køre i en vinkælder i bus! – Vi får rundvisning og en dejlig middag samt vinsmagning. Hele arrangementet tager ca. 3 timer. Derefter kører vi tilbage midtbyen. Så kan I evt. selv gå en tur i byen, handle, slappe af, nyde en kop kaffe eller andet.

Lørdag 30. juni Afg. kl. 09:00. Vi kører lidt nord på, til byen Orheiul Vechi. Vi kører igennem et flot opdyrket landbrugsområde og små landsbyer med meget flotte gamle huse, som har en helt speciel charme. Vi skal op til en kirke, der er bygget ind i en grotte, her bor 4 munke. Udsigten derfra er helt speciel og unik. Her er en udsigtsplatform med et ønskekors, hvor man skal lukke øjnene og ønske. Det prøvede en af vores kvindelige gæster, og næste dag blev hun millionær og senere gift med en rig skibsreder…jo jo. Derefter kører vi til nabobyen, hvor vi har mødt en dame, som gerne vil lave lidt national mad til os. Her bliver der mulighed for at få lidt indblik i landets folklore, nationaldragter samt musik. Damen er direktør på skolen i landsbyen, så der bliver mulighed for at se skolen og høre lidt om landets undervisningssystem, som er anderledes end Rumæniens. Efter, at vi har sagt farvel til vores veninde, kører vi tilbage til vores hotel.

På denne tur får i oplevelser i kun kan få hos J.S. Rejser. I Odessa vil i Opleve verdens længste Catacombs og den helt specielle Putinkin Trappen.

Søndag 1. juli Afg. kl. 08:00 fra Chisinau i Republik Moldova. Vi kører ind til enklaven Transnistrien, der ikke er international anerkendt, MEN, har grænser vi skal krydse. Vi må kun være der et vist antal timer. Så går det mod hovedstaden Tiraspol i Transnistrien. Her har vi et lille ophold til selv at gå en lille tur i byen. Der er en stor cognacfabrik i byen med et udsalg, hvor man kan købe cognac af god kvalitet til meget lave priser. Vi har i år lavet aftaler med fabrikken om at besøge stedet. De har lovet, at det kan lade sig gøre, så vi er spændte på om det passer. Vi skal have brandysmagning på stedet. Det bliver hyggeligt!

Derefter kører vi videre på vores færd længere mod øst, nemlig til Odessa i Ukraine. Vi får en dag med mange grænser, mange oplevelser og muligvis brug for stor tålmodighed, da vi befinder os langt fra EU grænser, hvor lov og ret har helt andre dimensioner. Lyder det ikke spændende? JOW. JOW!

Vi har vores lokale guide med os, som vi også bruger i Moldova, da hun taler perfekt russisk.

Vi bor på hotel Marlin, er helt nyt, åbent i 2017, og ligger tæt på de vigtigste seværdigheder i Odessa, har en dejlig terrasse og personalet virker glad for at modtage gæster. Det er meget vigtigt. Her er vi pioner og det er de også, så vi står lige! På hotellet er der mulighed til at veksler til lokal møntfod Hrivna, samtde har nogle flotte kort over byen, så der bliver nemt, at selv finde rundt i byen.

Mandag 2. juli – Afg. kl. 10:00. Vi får først en rundtur i byen Odessa, som er sprækket med masser af kultur, selvom selve byen ikke er ret gammel – kun fra sidst i 1700-tallet. I lang tid var byen ”port franco ”(fri havn) og 4. største by i det Russiske Imperium. Efter en dejlig rundtur i både bus og på gåben, er vi nok ved at være sulten. Vi får frokost på en spændende restaurant. Efter frokost ser vi noget, som er kendt i Odessa – nemlig byens katakomber, som blev kendt under 2.verdenskrig, da russiske partisaner gemte sig her. De underjordiske gange (katakomber) spreder sig under hele byen og er en gigantisk labyrint. Det er godt vi har en guide med. Sidst på dagen bliver der tid til at opleve byen på egen hånd.

Glæd jer! Det bliver en dejlig dag med historie og kultur!

Tirsdag 3. juli. Afg. kl. 09:00. Vi kører et stykke ud på landet, hvor vi ser lidt af de ukrainske landsbyer, kommer til et gammelt citadel, som er bygget i 1500-tallet af en rumænsk fyrste. Området var rumænsk på det tidspunkt. Glæd jer til en utrolig flot udsigt ud over Sortehavet. Frokost, ude i det fri. Det bliver spændende, hvad vi finder på denne gang. Efter frokost er der dømt vinsmagning ved den berømte og moderne vingård Shabo. Her er en gennemgang af en vinproduktion, man ikke har oplevet før. Der bliver også mulighed at handle både vin og cognac med hjem. Vi kører hjem, fyldt med en masse oplevelser.

Onsdag 4. juli. Fridag hele dagen på egen hånd. Mødes til aftensmad kl. 19:30.

Torsdag 5. juli – Afg. kl. 08:00. Vi siger farvel til Odessa og kører tilbage til Rumænien, til byen Braila, som ligger ved Donau’s bred. Frokost får vi undervejs som picnic á la Carmen. Vi skal forvente, at vejen det sidste stykke inden grænsen til Rumænien er temmelig dårlig, men det er den eneste mulighed vi har.

Her har vi kun en overnatning, så HUSK at pakke en lille taske til overnatningshotellet, da kufferter ikke bliver pakket ud af bussen.

Fredag 6. juli – afg. kl. 08:00 mod en perle af en by Sibiu, som er Saksertyskernes hovedby, den blev Europas kulturby i 2007. På turen kommer vi igennem nogle meget smukke områder i Syd –terne – vi passerer lige igennem bjergene. Der er frokost undervejs. Ca. kl. 18:30 lander vi på Hotel Galant, hvor vi har 2 overnatninger med masser af oplevelser.

Lørdag 7. juli. Afg. kl. 09:30. Turen går til en af de gamle kirkeborge Medias og derfra til landsbyen Biertan, hvor vi indtager vores frokost hos en privat familie. Vi ser byens befæstede kirke. Efter frokost videre på vores færd til en perle af en by, Sighisoara. Her vil I komme til at opleve en by fyldt med kultur. Vi bevæger os nu rundt i det saksiske område, saksertyskerne kom til Rumænien omkring år 1150.

Søndag 8. juli. Afg. kl. 10:00. Vi kører lige uden for byen, til den lille charmerende landsby Sibiel, hvor vi ser måske nok Europas største indsamling af glas ikoner og får vores frokost også ved en dejlige familie fra landsbyen. Derefter kører vi tilbage til Sibiu, hvor vi vil viser jer byens seværdigheder.

Om aften, mødes vi og kører til midtbyen, hvor vi skal have en dejlig aften med underholdning og dejligt middag. En dejlig afslutning på din færd i Rumænien, Moldova og Ukraine.

Mandag 9. juli. Afg. kl. 11:00. Vi pakker bussen og kører mod Cluj Napoca. Undervejs er der frokost ved en dejlig familie og en kort besøg på et nonnekloster. Vi skal være i lufthavnen senest kl. 18:00, for vi flyver til Billund kl. 19:55. Er i Billund kl. 21:15.

Så er vi i Danmark, fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra Rumænien Republik Moldova og Ukraine, lander som måtte så meget igennem. Lander, der historisk har været udsat for mange krige. Lander, hvor folk næsten aldrig selv har haft lov til at have sin egen mening. I vil komme til at se, at mange steder, lever de stadig som vi gjorde for 50 – 100 år siden, specielt i landsbyerne. I kommer til lander, der blev kendt (berygtet) for dårlige børnehjem, børn, der levede på gaden, sigøjnere, m.m. Det var også forfærdeligt, MEN, det bliver der mere og mere styr på

Vi vil ikke love mere end vi kan holde, mange ting sker tit på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landet fungerer perfekt, endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri, helt unik i Europa, se noget af Europas flotteste natur, et charmerende land, man lader sig gribe af. Der bliver meget at tale om på vejen hjem.

Det er meget svært, at forklare det, at besøge lokale familier, spise frokost ved dem, høre om ting, men også se med egne øjne, hvordan forholdene er i sådan et land.
Atmosfære kan man ikke beskrive, den skal opleves!

Priserne på dagturene er mellem 30 & 80 €. I alt for alle turene ca. 500 €. Dette er billigt, når vi tænker at det er inklusiv frokoster med drikkevarer til samt entrér m.m. på alle turene. Frokoster, når vi flytte fra den ene hotel til den anden i Rumænien, Republik Moldova og Ukraine, er inklusiv rejsens pris.

Vi ses. Ring og bestil I dag.

Hilsen JS Rejser Carmen Vele & Co