15-dages tur – 11. maj 2018

Donau-deltaet

På denne tur vil i opleve den mest vidunderlige natur i Rumænien, både i Sydkarpaterne, men også i Donau-deltaet. Vi bevæger os i tre forskellige områder i landet – Valakiet, Dobrogea og Transsylvanien. Hvert område har sin charme og sin kultur, og – ikke mindst – er de tre områder meget forskellige fra hinanden.

Vi flyver fra Billund direkte til Cluj Napoca, Transsylvaniens hovedby. Derefter går turen til byen Sinaia, som er et turiststed, men samtidig en af landets virkelig smukke perler. Her besøger vi blandt andet Peles-slottet, som Kong Carol den 1. byggede som sin sommerresidens, efter at han i 1866 blev konge for det nye rumænske kongedømme.

Turen går herefter videre til Donau-deltaet. Europas tredjestørste delta, hvor vi bliver henholdsvis kørt og sejlet til vores pensionat, der ligger skønt midt i Donau-deltaet ved den sydlige kanal, Sfantu Gheorghe. Her tilbringer vi tre nætter og oplever den unikke natur med sine russiske/ukrainske indbyggere, og den østligste by i Rumænien, Sulina, der har en fantastisk historie og i dag ligger isoleret og uden for den moderne verden som et monument over en svunden tid. Vi skal også bo i byen Tulcea, porten til Donau-deltaet, hvor vi skal opleve den nordlige del af deltaet, der er meget anderledes end det øvrige.

Vi kører videre til byen Cluj Napoca, men gør ophold i byen Targoviste, for at besøge bl.a., kasernen hvor ægteparet Ceausescu blev henrettet. I Cluj Napoca har vi også et par dagture, hvor vi oplever det virkelige dagligliv ude i de små charmerende landsbyer med besøg hos private familier, kirker og otte klostre.

Den helt rigtige tur for dig, der vil have oplevelser ud over det sædvanlige!

Der er 8 dagture samt en gallaafslutning som tilvalg til rejsens pris. Hvis man vælger alle dagture, er den samlede pris ca. 500 EUR pr. person, inklusiv frokost m/drikkevarer samt sejlturen i Donau-deltaet. Kan også betales i DKK. Alt dette er beskrevet i vores udførlige dagsprogram, som i er velkomme til at rekvirere.

Dagsprogram

Fredag – 11. maj I får flybilletten sendt per e-mail eller brev senest 7 dage før afgang. Du/I skal møde op i lufthavnen i Billund kl. 19:30 om aftenen. Fly afg. fra Billund kl. 21:45, er i Cluj Napoca kl. 00:55– rumænsk tid. Carmen, jeres rejseleder er i lufthavnen og tager godt imod jer. Alle får bagagen i bussen, og vi køre til vores hotel i Cluj for en enkelt overnatning. Her er første måltid morgenmad lørdag morgen.

Lørdag – 12. maj kl. 08:30 til 09:30. -Er der kontortid på et anvist sted på hotellet.

Afg. kl. 10:00. Vi forlader Cluj Napoca og sætter kursen mod Sydkarpaterne. Selve køreturen er ret imponerende, da det meste af køreturen går langs Sydkarpaterne. Hen på eftermiddagen ankommer vi til den lille by Sinaia. Vi bor på et dejligt hotel i Sinaia -”Karpaternes Perle” tæt på butikker og de dejlige terrasser med udsigt til bjergene. Sinaia er et ski- og turistcenter i de Transsylvanske Alper, og arkitekturen er en oplevelse i sig selv. Her vil I se smukke og særprægede ældre villaer inspireret af tysk arkitektur kombineret med de nye og moderne byggede hoteller og rigmandsvillaer. Frokost undervejs.

Søndag – 13. maj Afg. kl. 08:30 Vi besøger Peles Slottet, et af de smukkeste slotte bygget af den første kongelige familie i Rumænien samt munkeklostret, som ligger i nærheden. Her vil i møde 2 kunstværker af det første kongepar, kunstneren er dansk, nemlig Åge Exner. Derefter er der dømt hygge med en dejlig frokost og vinsmagning på en lille vingård, som kun producerer mousserende vin. Denne lille vingård er kendt for at have leveret mousserende vin til kongehuset i Rumænien, samt for at være en af de ældste vingårde, som stadig producerer mousserende vin efter den gamle traditionelle metode.

Mandag – 14. maj Afg. kl. 09:00 – Vi kører til en af de største saltminer i Europa – Slânic Prahova, hvor vi bliver kørt i minibus ned i selve minen. Det er unikt og interessant at besøge denne saltmine, for den fortæller rigtig meget om landets forhistorie. I området er der stadig masser af salt, som udvindes endnu. Frokost er på Hotel Roberto Slanic Prahova:Adresse: Strada 23 August, Slănic 106200, Rumænien – Telefon: +40 787 764 952

Tirsdag – 15. maj –Afg. kl. 09:00 I dag kører vi fra Sinaia mod det flade område i den sydøstlige del af Rumænien. Frokosten indtager vi undervejs. Vi bevæger os mod Donau Deltaet, og hen på eftermiddagen er vi i den lille landsby Murighiol, som ligger midt i Donau Deltaet ved den sydlige kanal Sfantu Gheorghe. Vi bliver sejlet til den lille landsby Uzlina, hvor vi bor på et dejligt pensionat. Her bliver vi indlogeret og får aftensmad midt i en skøn natur.

OBS! Det er en god idé at medbringe lidt creme eller spray mod myg. De er der mest om aftenen og om natten. Vores pension ligger jo midt i Deltaet, og der kan man ikke undgå at møde insekter.

Onsdag – 16. maj – Vi bliver sejlet rundt i de små og store kanaler og søer i Deltaet, som er et fantastisk og usædvanligt syn. Vi bliver delt i mindre både, så vi netop kan udforske de mest interessante steder midt i Deltaet, og selvfølgelig fuglelivet som er helt fantastisk. Frokost indtager vi hos en, som bor i Deltaet. Eftermiddagen nyder vi på vores pension.

Torsdag – 17. maj – I dag sejler vi til den yderste by ved Donau Deltaet og Sortehavet – byen Sulina. Det er som at komme til verdens ende. Her ser vi nogle af byens seværdigheder og får frokost på et af de lokale steder i byen. Ca. kl. 17:00 er vi tilbage på vores pensionat, så I får tid til at udforske området omkring vores pensionat, inden vi samles igen til aftensmad.

Fredag – 18. maj – Afg. kl. 09:00 Vi pakker bussen og kører til Tulcea. Det er byen, hvor Donau dør som flod, efter 2850 km fra dens udspring i Syd Tyskland. Vores hotel ligger midt i byen, så I får også muligheden til at opleve byens seværdigheder på egen hånd. Frokosten den dag er på egen hånd. Om aftenen mødes vi til fælles aftensmad kl. 19:30.

Lørdag – 19. maj – Afg. kl. 10: 00 Vi skal sejle ca. 3 timer i små både i en natur, der nogle steder minder om junglen. En fantastisk naturoplevelse på de små kanaler og gennem en massiv rørskov, hvor der også findes en del fugle. Frokosten i dag indtager vi på restaurant med udsigt til en af de mange søer i området. Derefter er der planlagt besøg på et flot nonnekloster med udsigt over Deltaet. Det kan være nonnerne, bliver vært for en kop kaffe og hjemmebagt kage.

Søndag – 20. maj – Afg. kl. 08:30. Vi forlader Donau Deltaet og byen Tulcea og kører mod Østkarpaterne. Vi kører til byen Brâila, her skal vi krydse Donau med en helt speciel færge. Frokost hos nogle af vores venner, som bor i en dejlig lille landsby. Det bliver en lidt sen frokost, men en stor oplevelse. Her vil I opleve den rumænske gæstfrihed. Derefter til den gamle hovedstad Târgoviste.

Mandag – 21. maj Afg. kl. 08:30. Vi kører til hovedstaden Bukarest. Her vil vi vise jer verdens næststørste menneskeskabte bygning: ”Folkets hus” som Ceausescu lod opføre. Det står som et bizart minde om familien Ceausescu. Her kommer I ind og ser en ekstrem overdimensioneret bygning, som i dag huser det meste af parlamentet. Der bliver en lille rundtur i byen, samt frokost.
Derefter vender vi næsen hjemad, så der er tid til at gå rundt på egen hånd.

Tirsdag – 22. maj. Afg. kl. 10:00. Vi spadserer til den kaserne, hvor Elena og Nicolai Ceausescu blev dømt til døden. Det er herfra, vi så den forfærdelige og primitive standret og efterfølgende henrettelse af Nicolai Ceausescus og hans meget forhadte kone.
Møbler og alt står som dengang, så man vil få et realistisk billede, af de sidste par timers liv, – af nok et af de mest feterede, men også forhadte diktatorpar i Europa.

Derefter er der en lidt speciel frokost på hotellet. Vi spadserer til citadellet, og bagefter kører vi med bus til klosteret. Så er der fri, resten af dagen.

Onsdag – 23. maj Afg. kl. 08:30 fra Tâgoviste kører mod vores sidste hotel i Cluj – Napoca, undervejs gør vi et ophold til en lille picnic.
I Aiud er der en pause med en forfriskning. Ca. kl. 19:00 lander vi i Cluj-Napoca, på Hotel Univers T, efter en spændende dag.

Torsdag – 24. maj Afg. kl. 10:00. Vi kører en fantastisk tur igennem et landskab, der varierer mellem åbne landskaber og utrolig smukke landsbyer, mange beboet af sigøjnere. Vi stopper først i byen Mera. Vi besøger en dame, der værner om det ungarske mindretals traditioner. Vi har her godt 2 timers pause til at se et alderdomshjem, som også tager sig af sigøjnerbørn efter skoletid. Det er virkelig interessant at se, hvordan man tager sig af de gamle i Rumænien. Vi spiser også frokost her. Ca. kl. 15:00 er vi tilbage på vores hotel, så I får tid til at slappe af, gå en lille tur, evt. gøre jer klar, hvis I vil deltage i den festlige afslutningsfest med underholdningsmusik og rumænsk folkedans, en dejlig afslutning på dit ophold i Rumænien.

Fredag – 25, maj er fridag, til selv at gå en tur i midtbyen, handle, se lidt af byens seværdigheder eller bare slappe af ved en af de mange fortovsrestauranter i centrum. Der bliver serveret aftensmad kl. 16:30, og dette måltid er den sidste del af jeres 1⁄2 pension, hvorefter vi kører til lufthavnen i Cluj Napoca. Fly afg. kl. 19:55, ankomst i Billund kl. 21:15.

Så er vi i Danmark fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra Rumænien, et land som måtte så meget igennem. Et land, der historisk har været udsat for mange krige, et land, hvor rumænerne næsten aldrig selv har haft lov til at have deres egen mening. Nu skal rumænerne selv til at vise, om de kan leve op til EU-normerne. I vil komme til at se, at mange steder lever de stadig, som vi gjorde for 50 – 100 år siden, specielt i landsbyerne.
I kommer til et land, der blev kendt (berygtet) for dårlige børnehjem, børn der levede på gaden, sigøjnere, m.m. Det var også forfærdelig, MEN, det bliver der mere og mere styr på, – og vi, som følger jer på turen, er sandsynligvis dem i Danmark, der kender landet Rumænien bedst og har været særdeles aktiv med at hjælpe landet.

Vi vil ikke love mere end vi kan holde, mange ting sker på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landet fungerer perfekt, endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri, helt unikt i Europa, se noget af Europas flotteste natur, et charmerende land man lader sig gribe af – der bliver meget at tale om på vejen hjem.

Det er meget svært at forklare, hvor spændende det er at besøge lokale familier, spise frokost hos dem, høre om deres liv, men også se med egne øjne, hvordan forholdene er i sådan et land – atmosfære kan man ikke beskrive.

OBS! De frokoster eller ekstraudgifter der er, når vi flytter os fra det ene hotel til det andet, er inkluderet i rejseprisen. Resten er dagture, som man kan købe sig til i vores kontortid. Desuden skal man betale for at deltage i afslutningsfesten.

Vi er klar til at byde jer velkommen i Rumænien. HUSK! det er ejeren selv, der er med på turen. Dagturene koster mellem 30 – 90 €. Køber man alle dagturene, er det ca. 500 € inkl. frokoster m/drikkevarer til. Kan også betales i DKK.

Med venlig hilsen, Carmen Vele.

Team JS Rejser.-Vi ses

 

Ring allerede i dag