14-dages tur – 20. juni 2019

Selv om JS Rejser er specialister i Rumænien, har vi de seneste år spredt os lidt længere mod øst, nemlig til Republik Moldova med hovedstaden Chisinau, samt Odessa i Ukraine. Det skyldes, at en del af disse områder tidligere har været en del af Rumænien, og derfor hænger det godt sammen både kulturelt og historisk.

På denne tur får du – med garanti – nogle oplevelser og indtryk, du aldrig vil glemme!

Vi flyver fra Billund direkte til Iasi i den østlige del af Rumænien. Iasi er kultur- og hovedby i den rumænske del af Moldova.

Her oplever vi et af de mange klostre i området samt smager vin ved en af de mest berømte vingårde også i kommunisttiden.

Vi forsætter turen mod Republik Moldova, som er en del af det tidlige Sovjetunionen, til hovedstaden Chisinau. Her får I mulighed for at opleve en af de største vinkældre i landet og ser en flot og uberørtnatur, charmerende landsbyer og gæstfrie mennesker.Vi forsætter turen mod øst til Odessa men vi smutter lige igennem det ikke-anerkendte land, Transnistrien, der ligger i den østlige del af Republik Moldova. Her oplever vi byen Tiraspol – landets hovedstad. I disse områder kan man stadig opleve den indviklede kommunistiske mentalitet, og man fornemmer den store sociale forskel på befolkningen i landet. I Odessa – ”Sortehavets Perle” er der også planlagt dejlige oplevelser, hvor vi bl.a. går ind og ser de berømte katakomber. Vi udforsker de berømte seværdigheder både sammen og på egen hånd.

Turen forsætter til byen Sibiu – i Transsylvanien, en af de smukke sakser-tyske byer i landet, som ligger lige i bunden af Syd-Karpaterne. Turen slutter iden store by i Transsylvanien, Cluj Napoca, hvor vi sætter fokus på det ungarske mindretal samt får vi en dejlig afslutning på vores tur.

Den helt rigtige tur for dig, der vil have oplevelser ud over det sædvanlige!!

Som tilvalg til rejsens pris er der er 6 dagture (og gallaafslutning, hvis der er deltagere nok). Hvis man vælger alle dagture, er den samlede pris ca. 450 EUR pr. person, inklusiv frokost m/drikkevarer. Kan også betales i DKK. Alt dette er beskrevet i vores udførligedagsprogram, som I er velkomme til at rekvirere.

TIL RUMÆNIEN, REPUBLIK MOLDOVA, TRANSNISTRIEN OG HELT OVER TIL ODESSA I UKRAINE. FRA 20.juni 2019 – 14 dages rundtur

JS. Rejser har nu arrangeret rejser i 25 år i Rumænien og er dermed nok dem i Danmark, der kender Rumænien bedst. J.S. har arbejdet med Rumænien siden 1985. Carmen har arbejdet med danske turister i over 20 år og siden 2010 overtaget JS Rejser. Sammen har de gjort JS Rejser til noget unikt i rejsebranchen. Det er ejeren selv, der er med som rejseleder.

Vi gør meget for at støtte private familier. Så vi besøger og spiser hos dem så ofte, det er muligt. På vores ture vil du opleve Rumæniens helt specielle kultur, vinsmagning, formidable natur, charmerende landsbyer, som vi skal mange år tilbage for at finde i Danmark.

NYT. Det er nemlig kun andet år, at vi flyver fra Billund til Rumænien. Og det har været en succes. Mød op i Billund lufthavn i god tid. Vi har ingen indflydelse på flyafgange og heller ikke på vægten af jeres bagage. Husk størrelsen på håndbagage og vægten på bagage er fastsat af flyselskabet. I må medbringe 1 stk. håndbagage (maks. 10 kg og maks. 55 x 40 x 23 cm) – og man må ikke have flydende væsker i håndbagagen, samt 1 stk. kuffert (maks. 20 kg) ved check-in. I flyver med Wizz Air. Flyvetiden fra Billund til Iasi er ca. 2 timer. Vi gør opmærksom på, at der er servering i flyet mod betaling. På jeres billet, som I vil få fra os minimum 7 dage før afrejsen, vil der også være angivet jeres plads i flyet.

NB! Flyselskabet har ret til at ændre afgangsdato og tidspunkt, derfor kan det være fornuftigt at bestille en rejse, hvor I har mulighed for at rejse en dag før/senere end planlagt. Dette er generelt i hele Europa, og det er ikke noget, vi har indflydelse på. Vi vil annoncere i god tid. Alle ændringer i programmet bliver sendt til jer via e-mail eller brev.

Torsdag 20. juni I får flybilletten sendt per e-mail eller brev, senest 7 dage før afgang. Du/I skal møde op i lufthavnen i Billund kl. 20:00. Fly afg. fra Billund kl.21:55, er i Iasi kl. 01:30 – rumænsk tid. Rumænien er en time foran Danmark. – Carmen, jeres rejseleder er i lufthavnen og tager godt imod jer. Alle får bagagen i bussen, og vi kører direkte til vores hotel i Iasi.

Fredag 21. juni Der er kontortid fra kl. 08:30 til 09:30. Her kan man tilmelde sig og betale de dagture, man vil med på.
Afg, kl. 10:00. Vi starter dagen med et interessant besøg på et af de største museer i landet Kulturpaladset. Her er udstillinger for enhver smag, der er noget om landets historie, etnografi, kunst samt videnskab og teknologi. Vi forsætter mod et flot og historisk gammelt munkekloster, som ligger i udkanten af byen. Vi får frokosten serveret på klostret.

Om aftenen er der planlagt besøg på vingården BUCIUM, der kun ligger 5 km fra hotellet. Vi vil blive vist rundt, der er et lille vinmuseum. Så er der vinsmagning, vi prøver de forskellige vine. Derefter spiser vi, selvfølgelig med husets vin til. Vingården er allerede startet i 1947, men privatiseret i 1997. Det er bare en oplevelse.

Lørdag 22. juni Afg. kl. 09:00 Vi sætter kurs mod Republik Moldova. Turens højdepunkt. Ved grænsen mellem Rumænien og Republik Moldova viser vi vores pas og andre dokumenter, som vi ikke forstår, hvad de skal bruges til, meeen…nå, sådan skal det være. Vi kører nu mod hovedstaden Chisinau. Her skal vi bo 3 nætter på Hotel Manhattan, et 4* hotel som ligger tæt på bymidten.

Søndag 23. juni Afg. kl. 09:00. Vi kører lidt mod nord til byen Orheiul Vechi. Vi kører igennem et flot opdyrket landbrugsområde og små landsbyer med meget flotte gamle huse, som har en helt speciel charme. Vi skal op til en kirke, der er bygget ind i en grotte, hvor der bor 4 munke. Udsigten derfra er helt speciel og unik. Her er en udsigtsplatform med et ønskekors, hvor man skal lukke øjnene og ønske. Det prøvede en af vores kvindelige gæster, og næste dag blev hun millionær ogsenere gift med en rig skibsreder…jo jo. Derefter kører vi til nabobyen, hvor vi møder en dame,som gerne vil lave lidt national mad til os. Her bliver der mulighed for at få indblik i landets folklore, nationaldragter samt musik. Damen er direktør på skolen i landsbyen, så der bliver mulighed for at se skolen og høre lidt om landets undervisningssystem, som er anderledes end Rumæniens. Efter at vi har sagt farvel til vores veninde, kører vi tilbage til vores hotel.

Mandag 24. juni Afg. kl. 10:30. Vi kører til byen Cricova, hvor vi skal besøge en af verdens største vinkældre. Vi får rundvisning og en dejlig frokost samt vinsmagning. Hele arrangementet tager ca. 3 timer. Derefter kører vi tilbage midtbyen. Så kan I evt. selv gå en tur i byen, handle, slappe af, nyde en kop kaffe eller andet.

Tirsdag 25. juni Afg. kl. 08:00. Fra Chisinau i Republik Moldova. Vi kører ind til enklaven Transnistrien, der ikke er international anerkendt, MEN, landet har grænser, vi skal krydse. Vi må kun være der et vist antal timer. Vi kører mod hovedstaden Tiraspol i Transnistrien. Her har vi et lille ophold til selv at gå en lille tur i byen. Der er en stor cognacfabrik i byen med et udsalg, hvor man kan købe cognac af god kvalitet til meget lave priser. Vi har i år lavet aftale med fabrikken om at besøge stedet. De har lovet, at det kan lade sig gøre, så vi er spændte på, om det passer. Vi skal have brandysmagning på stedet. Det bliver hyggeligt!

Derefter kører vi videre på vores færd længere mod øst, nemlig til Odessa i Ukraine. Vi får en dag med mange grænser, mange oplevelser og muligvis brug for stor tålmodighed, da vi befinder os langt fra EU- grænser, hvor lov og ret har helt andre dimensioner. Lyder det ikke spændende? JOW. JOW!

Vi har vores lokale guide med os, som vi også bruger i Moldova, da hun taler perfekt russisk.

Vi bor på hotel Londoskaya, som ligger tæt på de vigtigste seværdigheder i Odessa. Hotellet har en dejlig terrasse og personalet virker glade for at modtage gæster. Det er meget vigtigt. På hotellet er der mulighed for at veksle til lokal møntfod Hrivna.

Onsdag 26. juni – Afg. kl. 10:00. Vi får først en rundtur i byen Odessa, som er spækket med masser af kultur, selvom selve byen ikke er ret gammel – kun fra sidst i 1700-tallet. I lang tid varbyen ”port franco ”(fri havn) og 4. største by i det russiske imperium. Efter en dejlig rundtur i både bus og på gåben er vi nok ved at være sultne. Vi spiser frokost på en spændende restaurant. Efter frokost ser vi noget, som Odessa er kendt for – nemlig byens katakomber, som blev brugt under 2.verdenskrig, da russiske partisaner gemte sig her. De underjordiske gange (katakomber) spreder sig under hele byen og er en gigantisk labyrint. Det er godt vi har en guide med. Sidst på dagen bliver der tid til at opleve byen på egen hånd.

Glæd jer! Det bliver en dejlig dag med historie og kultur!

Torsdag 27. juni. Fridag hele dagen på egen hånd. Vi mødes til aftensmad kl. 19:30.

Fredag 28. juni – Afg. kl. 08:00. Vi siger farvel til Odessa og kører tilbage til Rumænien til byen Braila, som ligger ved Donau’s bred. Frokost får vi undervejs som picnic á la Carmen. Vi skalforvente, at vejen det sidste stykke inden grænsen til Rumænien er temmelig dårlig, men det er den eneste mulighed, vi har.

Her har vi kun en overnatning, så HUSK at pakke en lille taske til overnatningshotellet, da kufferter ikke bliver pakket ud af bussen.

Lørdag 29. juni – Afg. kl. 08:00. mod en perle af en by Sibiu, som er Saksertyskernes hovedby. Den blev Europas kulturby i 2007. På turen kommer vi igennem nogle meget smukke områder i Sydkarpaterne – vi passerer lige igennem bjergene. Der er frokost undervejs. Ca. kl. 18:30 lander vi på Hotel Galant, hvor vi har 2 overnatninger med masser af oplevelser.

Søndag 30. juni Afg. kl. 10:00. Vi ser lidt på selve byen Sibiu, går en lille tur og oplever den gamle bydel, og derefter kører vi ud og spiser frokost hos en dejlig familie, som i flere generationer har levet af får. De bor fantastisk, og I vil sikkert være betaget af den flotte landsby og natur.

Mandag 1.juli. Afg. kl. 11:00. Vi pakker bussen og kører mod Cluj Napoca. Undervejs er der frokost hos en skøn familie, som vi efterhånden har kendt i mange år. Vi ser også lidt på vores humanitære side af vores lille rejsebureau.

Tirsdag 2. juli. Afg. kl. 10:00. Vi starter dagen med et kort besøg på et ortodoks munkekloster, som har haft en turbulent historie, hvor mirakler, fattigdom og tro altid har været en vigtig del af folks eksistens. Derefter kører vi til en lille ungarsk landsby, hvor vi får serveret frokost og hører om det ungarske mindretal, og ser hvordan de kæmper for at bevare deres traditioner og kultur. En spændende dag med masser af oplevelser. Til aften er der planlagt gallamiddag med folkemusik og -dans, en dejlig afslutning på vores færd i Rumænien, Republik Moldova og Odessa i Ukraine.

Onsdag 3. juli. Fridag til at slappe af, gå en tur i byen, se på seværdigheder og købe de sidste ting med hjem. Kl. 16:00, mødes vi og kører til lufthavnen. Vi skal være i lufthavnen kl. 18:00. Fly afgang kl. 20:00. Ankomst i Billund kl. 21:25.

Så er vi i Danmark, fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra Rumænien Republik Moldova og Ukraine, lande som måtte så meget igennem. Lande, der historisk har været udsat for mange krige. Lande, hvor folk næsten aldrig selv har haft lov til at have deres egen mening. I vil komme til at se, at mange steder lever de stadig, som vi gjorde for 50 – 100 år siden, specielt i landsbyerne. I kommer til lande, der blev kendt (berygtet) for dårlige børnehjem, børn, der levede på gaden, sigøjnere, m.m. Det var også forfærdeligt, MEN, det bliver der mere og mere styr på

Vi vil ikke love mere end vi kan holde, mange ting sker tit på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landene fungerer perfekt, endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri, helt unik i Europa, se noget af Europas flotteste natur, nogle charmerende lande, man lader sig gribe af. Der bliver meget at tale om på vejen hjem.

Det er meget svært, at forklare det, at besøge lokale familier, spise frokost hos dem, høre om deres liv, men også se med egne øjne, hvordan forholdene er i sådan et land.
Atmosfære kan man ikke beskrive, den skal opleves!

Priserne på dagturene er mellem 30 & 80 €. I alt for alle turene ca. 450 €. Dette er billigt, når vi tænker på, at der er inkluderet frokoster med drikkevarer, samt entréer m.m. på alle turene. Frokoster, når vi flytte fra et hotel til et andet i Rumænien, Republik Moldova og Ukraine, er inkluderet i rejsens pris.

Den helt rigtige tur for dig, der vil have oplevelser ud over det sædvandlige!