12-dages tur – 31. Juli 2019

På denne tur vil I opleve den mest vidunderlige natur i Rumænien, både i Syd & Øst-Karpaterne, men også i Donau-deltaet. Vi bevæger os i tre forskellige områder i landet – Transsylvanien, Valakiet og Dobrogea. Hvert område har sin charme og sin kultur, og – ikke mindst – er de tre områder meget forskellige fra hinanden.

Vi flyver fra Billund direkte til Cluj Napoca. Her udforsker vi det ungarske mindretals kultur og religion samt oplever den dejlige store by Cluj Napoca. Turen går videre til Øst-Karpaterne til Lacul Rosu, hvor vi bor midt i et naturreservat med udsigt over de flottebjerge og bløde bakker.

Turen går herefter videre til Donau-deltaet. Europas tredje største delta, hvor vi bliver henholdsvis kørt og sejlet til vores hotel, der ligger skønt midt i Donau-deltaet ved den sydlige kanal, Sfantu Gheorghe. Her tilbringer vi tre nætter og oplever det unikke delta med sine flotte søer og små kanaler. Du/I kommer til at stå der, hvor Donau dør som flod efter 2860 km og nu bliver til et delta. Det er kæmpeoplevelse!

Derefter går turen til byen Sinaia, som er et turiststed, men samtidig et af landets virkelig smukke perler. Her besøger vi blandt andet Peles-slottet, som Kong Carol den 1. byggede som sin sommerresidens, efter at han i 1866 blev konge for det nye rumænske kongedømme. Turen slutter i byen Cluj Napoca, med et brag af gallamiddag og lidt fri på egen hånd inden hjemturen.

DEN PERFEKTE TUR FOR DIG, DER ER TIL NATUROPLEVELSER M.M.

Som tilvalg til rejsens pris er der 6 dagture (og gallaafslutning, hvis der er deltagere nok). Hvis man vælger alle dagture, er den samlede pris ca. 500 EUR pr. person, inklusiv frokost m/drikkevarer. Kan også betales i DKK. Alt dette er beskrevet i vores udførlige dagsprogram, som I er velkomme til at rekvirere.

12. dages rundtur 31. juli 2019
Det er turen for naturelskere – flotte bjerge og Donau Deltaet

JS. Rejser har nu arrangeret rejser i 24 år i Rumænien og er dermed nok dem i Danmark, der kender Rumænien bedst. J.S. har arbejdet med Rumænien siden 1985. Carmen har arbejdet med danske turister i snart 20 år og siden 2010 overtaget JS Rejser. Sammen har de gjort JS Rejser til noget unikt i rejsebranchen. Det er ejeren selv, der er med som rejseleder.

Vi gør meget for at støtte private familier. Så vi besøger og spiser hos dem så ofte, det er muligt. På vores ture vil du opleve Rumæniens helt specielle kultur, vinsmagning, formidable natur, charmerende landsbyer, som vi skal mange år tilbage for at finde i Danmark.

Mød op i Billund lufthavn i god tid. Vi har ingen indflydelse på flyafgange og heller ikke på vægten af jeres bagage. Husk størrelsen på håndbagage og vægten på bagage er fastsat af flyselskabet. I må medbringe 1 stk. håndbagage (maks. 10 kg og maks. 55 x 40 x 23 cm) – og man må ikke have flydende væsker i håndbagagen, samt 1 stk. kuffert (maks. 20 kg) ved check-in. I flyver med Wizz Air. Flyvetiden fra Billund til Cluj Napoca er ca. 2 timer. Vi gør opmærksom på, at der er servering i flyet mod betaling. På jeres billet, som I vil få fra os minimum 7 dage før afrejsen, vil der også være angivet jeres plads i flyet.

Dagsprogram

Onsdag 31. juli. I får flybilletten sendt pr e-mail eller brev senest 7 dage før afgang. Du/I skal møde op i lufthavnen i Billund kl. 20:00 om aftenen. Fly afg. fra Billund kl. 21:55, er i Cluj Napoca kl. 01:15– rumænsk tid. Carmen, jeres rejseleder er i lufthavnen og tager godt imod jer. Alle får bagagen i bussen, og vi kører til vores hotel i Cluj for 2 overnatninger. Her er første måltid morgenmad torsdag morgen.

Torsdag 1. august kl. 09:30 til 10:00. – Er der kontortid på et anvist sted på hotellet.

Afg. kl. 10:30. Vi forlader byen Cluj Napoca og kører mod Østkarpaterne. En flot tur igennem charmerende landsbyer. Om eftermiddagen, er vi fremme ved naturreservatet – Lacu Rosu. Der får I noget at glæde jer over. Hotellet har fantastiske flotte udsigter ude over bjergene, desuden har de ry for et rigtig godt køkken. Tæt på vores hotel er der opstået en sø, som også hedder Lacul Rosu – Den røde sø. Den ser vi og hører historien om den, når vi kommer frem.

Fredag 02.august Afg. kl. 09:00. I dag nyder vi den flotte natur og dens specielle fænomener. Vi skal nemlig besøge en flot saltmine, vi kører med bussen ned i saltminen. Efter en lille rundvisning er der frokost med vinsmagning i selve minen. Det er en dejlig oplevelse. Derefter kører vi til den lille landsby, Corund, hvor vi får serveret kaffe og den ungarske kagespecialitet, kürtöskalács. Vi får også tid til at se en masse boder, hvor de laver alt muligt i keramik.

Lørdag 03. august Afg. kl. 09:00 I dag kører vi fra Lacu Rosu mod det flade område i den sydøstlige del af Rumænien. Frokosten indtager vi undervejs. Vi bevæger os mod Donau Deltaet, og hen på eftermiddagen er vi i den lille landsby Murighiol, som ligger midt i Donau Deltaet ved den sydlige kanal Sfantu Gheorghe. Vi bliver sejle til den lille landsby Uzlina, hvor vi bor på et dejligt pensionat. Her bliver vi indlogeret og får aftensmad midt i en skøn natur.

OBS! Det er en god idé at medbringe lidt creme eller spray mod myg. De er der mest om aftenen og om natten. Vores pension ligger jo midt i deltaet, og der kan man ikke undgå at møde insekter.

Søndag 04. august. Vi bliver sejlet rundt i de små og store kanaler og søer i deltaet, som er et fantastisk og usædvanligt syn. Vi bliver delt i mindre både, så vi netop kan udforske de mest interessante steder midt i deltaet, og selvfølgelig fuglelivet som er helt fantastisk. Frokost indtager vi hos en, som bor i deltaet. Eftermiddagen nyder vi på vores pension.

Mandag 05. august – I dag sejler vi til den yderste by ved Donau Deltaet og Sortehavet – byen Sulina. Det er som at komme til verdens ende. Her ser vi nogle af byens seværdigheder og får frokost på et af de lokale steder i byen. Ca. kl. 17:00 er vi tilbage på vores pensionat, så I får tid til at udforske området omkring vores pensionat, inden vi samles igen til aftensmad.

Tirsdag 6. august. Vi siger farvel til Donau Deltaet og sætter kursen mod Sydkarpaterne. Selve køreturen er ret imponerende, da det meste af køreturen går langs Sydkarpaterne. Hen på eftermiddagen ankommer vi til den lille by Sinaia. Vi bor på et dejligt hotel i Sinaia -”Karpaternes Perle” tæt på butikker og de dejlige terrasser med udsigt til bjergene. Sinaia er et ski- og turistcenter i de Transsylvanske Alper, og arkitekturen er en oplevelse i sig selv. Her vil I se smukke og særprægede ældre villaer inspireret af tysk arkitektur kombineret med de nye og moderne byggede hoteller og rigmandsvillaer. Frokost undervejs.

Onsdag 7. august Afg. kl. 08:30 Vi besøger Peles Slottet, et af de smukkeste slotte bygget af den første kongelige familie i Rumænien samt munkeklostret, som ligger i nærheden. Her vil i møde 2 kunstværker af det første kongepar, kunstneren er dansk, nemlig Åge Exner. Derefter er der dømt hygge med en dejlig frokost og vinsmagning på en lille vingård, som udelukkende producerer mousserende vin.

Denne lille vingård er kendt for at have leveret mousserende vin til kongehuset i Rumænien, samt for at være en af de ældste vingårde, som stadig producerer mousserende vin efter den gamle traditionelle metode.

Torsdag 8. august Afg. Kl. 08:30. Vi kører til Targoviste for at se kasernen, hvor Ceausescu og hans forhadte kone Elena blev dømt og henrettet. Vi bliver vist rundt og ser, hvor standretten foregik. Alt står som dengang, stole, borde m. m. Vi ser også, hvor de fik deres sidste søvn. Derefter kører vi til frokost hos nogle af vores venner, (det kan også blive jeres) Vi har kendt familien siden 1986, altså også i Ceausescus tid. Vi skal rigtig hygge os, nyde maden, vinen, den rumænske brændevin TUICA (den nyder vi ikke, men den er en nødvendighed!). Man skal på et tidspunkt lukke øjnene og tænke, hvor er vi danskere privilegerede. Vi kører tilbage til vores hotel i Sinaia, middag på vores hotel.

Fredag 9. august Afg. kl. 08:30 fra Sinaia kører mod vores sidste hotel i Cluj Napoca, undervejs gør vi et ophold til en lille picnic.

Lørdag 10. august. Afg. kl.10:00 Vi starter dagen med et kort besøg på et ortodokst munkekloster, som har haft en turbulent historie, hvor mirakler, fattigdom og tro altid har været en vigtig del af folks eksistens. Derefter kører vi til en lille ungarsk landsby, hvor vi får serveret frokost, hører om det ungarske mindretal og ser, hvordan de kæmper for at bevare deres traditioner og kultur. En spændende dag med masser af oplevelser!

Søndag 11. august. Fridag, til selv at gå en tur i midtbyen, handle, se lidt af byens seværdigheder eller bare slappe af på en af de mange fortovsrestauranter i centrum. Der bliver serveret aftensmad kl. 16:30, og dette måltid er den sidste del af jeres 1⁄2 pension, hvorefter vi kører til lufthavnen i Cluj Napoca. Fly afg. kl. 20:00, ankomst i Billund kl. 21:25.

Så er vi i Danmark fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra Rumænien, et land som måtte så meget igennem. Et land, der historisk har været udsat for mange krige, et land, hvor rumænerne næsten aldrig selv har haft lov til at have deres egen mening. Nu skal rumænerne selv til at vise, om de kan leve op til EU- normerne. I vil komme til at se, at mange steder lever de stadig, som vi gjorde for 50 – 100 år siden, specielt i landsbyerne. I kommer til et land, der blev kendt (berygtet) for dårlige børnehjem, børn der levede på gaden, sigøjnere, m.m. Det var også forfærdelig, MEN, det bliver der mere og mere styr på, – og vi, som følger jer på turen, er sandsynligvis dem i Danmark, der kender landet Rumænien bedst og har været særdeles aktiv med at hjælpe landet.

Vi vil ikke love mere end vi kan holde, mange ting sker på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landet fungerer perfekt, endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri, helt unikt i Europa, se noget af Europas flotteste natur, et charmerende land man lader sig gribe af – der bliver meget at tale om på vejen hjem.

Det er meget svært at forklare, hvor spændende det er at besøge lokale familier, spise frokost hos dem, høre om deres liv, men også se med egne øjne, hvordan forholdene er i sådan et land – atmosfære kan man ikke beskrive.

OBS! De frokoster eller ekstraudgifter der er, når vi flytter os fra det ene hotel til det andet, er inkluderet i rejseprisen. Resten er dagture, som man kan købe sig til i vores kontortid. Desuden skal man betale for at deltage i afslutningsfesten.

Vi er klar til at byde jer velkommen i Rumænien. HUSK! det er ejeren selv, der er med på turen. Dagturene koster mellem 45 – 90 €. Køber man alle dagturene, er det ca. 400 € inkl. frokost m/drikkevarer til. Kan også betales i DKK.

Med venlig hilsen,
Carmen Vele