11-dages tur – 6. juni 2020

Transsylvanien på kryds og tværs, samt en smuttur ind i Ungarn. Dette er turen for na- turelskere og for dig/jer, som er interesserede i landets kultur og historie, alt krydret med dejlige besøg hos vores venner og bekendte i landet.

Turen koster 8.495,-
Tillæg for enkeltværelse 1.495,-

Vi flyver fra Billund til Cluj Napoca, og videre til kurstedet Geoagiu Bai, som ligger midt i landet. Herfra har vi nogle dagture, hvor vi lægger vægt på den fantastiske flotte natur, men også den store gæstfrihed.

Turen forsætter ind i Ungarn – til byen Gyula, også et kursted, hvor der er rig mulighed for at prøve diverse faciliteter, som er på hotellet, men også for at opleve den dejlige lille by. Vi kommer tilbage til Rumænien – til den store saksertyske by, Brasov, som ligger ved Sydkarpaterne. Herfra vil vi opleve den dejlige by, men også de kulturelle og historiske steder som er i nærheden.

Turen slutter i byen Cluj Napoca, hovedcenteret for Transsylvanien, en by som har udviklet sig rigtig meget i de sidste år.

Glæd dig, til den perfekte tur som giver dig indblik i landets natur og kultur!

Der er 5 dagture (og gallamiddag, hvis der er deltagere nok). Hvis man vælger alle dagture, er den samlede pris ca. 270 EUR pr. person, inklusiv frokost m/drikkevarer og entrér. Kan også betales i DKK. Alt dette er beskrevet i vores udførlige dagsprogram, som I er velkomne til at rekvirere.

Dagsprogram

Lørdag 6. juni

I får flybilletten sendt pr e-mail eller brev senest 7 dage før afgang. Du/I skal møde op i lufthavnen i Billund kl. 07:00 om morgenen. Fly afg. fra Billund kl. 09:20, er i Cluj Napoca kl. 12:40 – rumænsk tid. Carmen, jeres rejseleder er i lufthavnen og tager godt imod jer. Alle får bagagen i bussen, og vi kører til kurstedet Geoagiu Bai. Det er helt specielt. Området er præget af romertiden med romerske bade.

Undervejs holder vi kontortid i bussen, til veksling af penge og tur tilmelding, m.m.

Søndag 7. juni. Afg. kl. 09:00

Vi kører hen og ser en delvis istandsat borg i Hunedoara, Corvin Slottet. Den er en af Rumæniens formidable fæstninger, bygget i 1400-tallet af tyrkiske fanger. I nyere tid er den blevet brugt til div. optagelser af film. Man vil opleve, hvordan man behandlede fanger på det tidspunkt. Det er en barsk oplevelse. Området er også kendt for sine utallige kulminer, mange er blevet lukket efter kommunismens fald. Her tegner der sig et reelt billede fra Ceausescus tid ved magten. Området leder tankerne hen imod en dyster tid i landets historie. Frokost indtager vi hos en dejlig familie, hvor manden i mange år har arbejdet i en af kulminerne i nærheden. De vil blive meget glade for at have os på besøg. Vi forsætter på vores færd og kører til Retezat bjergene (Sydkarpaterne) – et fantastisk naturområde, som er helt unikt i Europa, området er fredet, det gælder både dyr og planter.

Mandag 8. juni

Efter morgenmad er der tid til at prøve kurbadet på vores hotel. På hotellet er der svømmepøl, sauna og meget forskellige kurbehandlinger. Alt hvad man har lyst til at prøve, kan benyttes efter aftale. Kl. 12:00 mødes vi ved bussen og kører en lille tur. Vi kører til frokost hos nogle af vores venner, en privat familie, hvor man oplever en fantastisk gæstfrihed. Derefter besøger vi et nonnekloster, som er i området, og I vil høre lidt om vores humanitære forening som gør meget i dette område. På vej tilbage til vores hotel holder vi i byen Alba Iulia, og besøger byens fæstning/borg, som er blevet renoveret for nylig. Den har haft en stor historisk betydning for landet. Det er nemlig her, der blev underskrevet den traktat hvor Transsylvanien blev en del af Rumænien i 1918.

Tirsdag 9. juni. Afg. kl. 09:00.

Vi kører videre på vores færd til Ungarn, til byen Gyulla. Undervejs holder vi og besøger et munkekloster, som er også vært for os med frokost. Vi besøger også et skole/børnehjem, som vi har sponsoreret en del. Det hører vi nærmere om, når vi er der. I Gyulla, bor vi på hotel Elisabeth, et 4* kurhotel.

Onsdag 10. juni

Om formiddagen, er der tid til forkælelse på kurhotellet. Der er stor swimmingpool, jacuzzi, sauna m.m. Kl. 12:00 mødes vi i receptionen, og vi kører en kort tur til et ølbryggeri, hvor vi får prøvesmagt forskellige øl og får en dejlig frokost. Derefter skal vi se et konditori, som har en lang historie i Ungarn med at lave forskellige kager og is. Det er det ældste konditori i hele Ungarn. Og nu når vi er tæt på, må vi hellere besøge og prøvesmage et stykke kage med kaffe til.

Torsdag. 11. juni. Afg. kl. 08:00

Vi forlader Ungarn og kører tilbage til Rumænien, ind i Transsylvanien til byen Brasov – en af de flotte sakser-tyske byer i Transsylvanien.

I har noget at glæde jer til!

Fredag. 12. juni. Afg. kl. 9:30.

Vi tager først ind i byen og oplever den dejlige by, Brasov, ser byens vigtigste seværdigheder, og derefter kører vi uden for byen til den lille landsby Prejmer. Her skal vi have frokost og derefter opleve en af områdets bedst bevarede fæstninger, som også er på Unesco’s beskyttelsesliste.

Lørdag. 13. juni

En fridag til selv at gå en tur i midtbyen, handle, se lidt af byens seværdigheder eller bare slappe af ved en af de mange fortovsrestauranter i centrum.

Søndag 14. juni. Afg. kl. 09:00

Vi kører mod nordvest, en drømmetur igennem et uspoleret landskab, vekslende mellem store vidder, hvor man kan se hyrderne gå med deres får, og små landsbyer, hvor man i forhold til Danmark, er sat mange år tilbage. Vi kører til spisning hos nogle af vores venner, en privat familie, hvor man oplever en fantastisk gæstfrihed. Så kører vi til den store by Cluj Napoca med 350.000 indbyggere. Her bor vi på Hotel Univers T, som ligger bekvemt i udkanten af midtbyen, i nærheden af et stort butikscenter og ikke ret langt fra et stort marked. Vi forventer ankomst på hotellet ca. kl. 18:30.

Mandag. 15. juni. Afg. kl. 10:00

Vi kører op i bjergene til BAISOARA, hvor vi bl.a. besøger en skole oppe i bjergene, og der fortæller vi om skolegang i Rumænien. Vi spiser frokost hos en veninde, vi har i landsbyen. Her er en natur, som ikke kan beskrives. Vi kører tilbage til vores hotel, så man får tid til at slappe lidt af. Om aftenen mødes vi til gallamiddag med underholdning med musik og dans. OBS! Underholdning kan kun arrangeres, hvis der er ca. 20 gæster tilmeldt, ellers er det alt for dyrt.

Tirsdag 16. juni

Afg til Denmark. Vi tager tidligt afsted til luftavnen i Cluj Napoca, ca. kl. 05:00 om morgenen, derfor bliver morgenmaden serveret som madpakke. Fly afgang 07:25, er i Billund kl. 08:50.

Så er vi i Danmark fyldt med en masse indtryk og oplevelser fra Rumænien, et land som måtte så meget igennem. Et land, der historisk har været udsat for mange krige, et land, hvor rumænerne næsten aldrig selv har haft lov til at have deres egen mening. Nu skal rumænerne selv til at vise, om de kan leve op til EU-normerne. I vil komme til at se, at mange steder lever man stadig, som vi gjorde for 50 – 100 år siden, specielt i landsbyerne. I kommer til et land, der blev kendt (berygtet) for dårlige børnehjem, børn der levede på gaden, sigøjnere, m.m. Det var også forfærdeligt, MEN, det bliver der mere og mere styr på, – og vi som følger jer på turen, er sandsynligvis dem i Danmark, der kender landet Rumænien bedst og har været særdeles aktive med at hjælpe landet.

Vi vil ikke love mere end vi kan holde, mange ting sker tit på vores ture lidt impulsiv, da ikke alt i landet fungerer perfekt endnu. MEN, en ting kan vi love, I vil opleve en lokalbefolkning, der er utrolig gæstfri, helt unikt i Europa, se noget af Europas flotteste natur, et charmerende land man lader sig gribe af – der bliver meget at tale om på vejen hjem. Det er meget svært at forklare, hvor spændende det er at besøge lokale familier, spise frokost hos dem, høre om deres liv, men også se med egne øjne, hvordan forholdene er i sådan et land – atmosfære kan man ikke beskrive.

OBS! De frokoster eller ekstraudgifter der er, når vi flytter os fra det ene hotel til det andet, er inkluderet i rejseprisen. Resten er dagture, som man kan købe sig til i vores kontortid.

Vi er klar til at byde jer velkommen i Rumænien. HUSK! Det er ejeren selv, der er guide på turene. Dagturene koster mellem 45 – 55 €. Køber man alle dagturene, koster de ca. 270 € inkl. frokost m/drikkevarer til. Kan også betales i DKK.